همزمان با گسترش سویه اومیکرون ویروس کرونا و بازگشت مقررات و محدودیتها در بسیاری از کشورها، احتمال لغو سفر حج برای سومین سال متوالی تقویت شد. اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت، از تماس با شرکتهای سعودی برای از اطلاع وضعیت حج خبر داد و گفت: «در سطح وزارت حج و عمره عربستان و اخبار رسمی منتشر شده، تاکنون هیچگونه اظهارنظر رسمی درباره حج ۱۴۴۳ قمری (۱۴۰۱ خورشیدی) صورت نگرفته است.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در ایران نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در نوبت حجاند و برخی از این افراد ۱۴ تا ۱۵ سال است که در نوبت ماندهاند. از بین این زائران، حدود ۷۰ هزار نفر برای حج ۱۳۹۸ ثبتنام کرده بودند که با شیوع ویروس کرونا و تعطیل شدن حج برای زائران خارجی، نتوانستند به عربستان سعودی بروند.
سویه اومیکرون محدودیتهای حج عمره را به مکه بازگردانده و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در مسجدالحرام الزامی است. همچنین تعداد روزانه زائران از ۷۰ هزار به ۵۰ هزار نفر کاهش یافته است. با این حال، مسئولان حج در جمهوری اسلامی ایران میگویند که مقامهای عربستان سعودی تاکنون درباره حج سال آینده رسما اظهارنظر نکردهاند. این در حالی است که در سالهای پیش از همهگیری کرونا، مذاکره با کشورها درباره تعیین سهمیه و شرایط حضور زائران از چند ماه قبل از موعد حج، آغاز میشد. حالا مقامهای جمهوری اسلامی ایران میگویند عربستان سعودی تاکنون هیچیک از کشورهای اسلامی را برای مذاکره دعوت نکرده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
عربستان سعودی پاییز امسال اعلام کرد که یک سال پس از ممنوعیت ورود زائران خارجی به این کشور، قصد دارد حج عمره را برگزار کند.
بر اساس اعلام وزارت حج و عمره عربستان سعودی، تنها کسانی میتوانند برای حج عمره به خاک این کشور وارد شوند که دو دوز کامل یکی از چهار واکسن فایزر، مدرنا، جانسوناندجانسون یا آسترازنکا را تزریق کرده باشند. بر اساس اعلام این کشور، افرادی که واکسنهای چینی سینوفارم و سینوواک زدهاند، به شرط اینکه در دوز سوم یکی از واکسنهای موردتایید عربستان سعودی را بزنند، میتوانند به عربستان سعودی سفر کنند.
در میان واکسنهای موردتایید عربستان سعودی، فقط آسترازنکا بهصورت محدود به ایران وارد شد و با توقف واردات این واکسن، بسیاری از مردم برای تزریق دوز سوم این واکسن بلاتکلیف مانده و منتظر ورود محمولههای جدیدند.
وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران پیشتر اعلام کرده بود افرادی که قصد دارند برای حج به عربستان سعودی سفر کنند، میتوانند در دوز دوم یا سوم آسترازنکا بزنند؛ به شرطی که رضایتنامه کتبی بدهند و مسئولیت عوارض احتمالی آن را به عهده بگیرند.