عربستان سعودی با افزودن یک رویداد جدید به تقویم رسمی خود، استقرار اولین حکومت سعودی را در شبه جزیره عربستان جشن گرفت.
دیروز، سهشنبه ۲۲ فوریه، عربستان سعودی مجموعه رویدادهایی را برای بزرگداشت تأسیس خود در حدود ۳۰۰ سال پیش برگزار کرد. انتخاب این تاریخ و مبدا شروع حکومت سعودی این گمان را قویتر میکند که رهبران این کشور قصد دارند هر چه بیشتر بر ساختن آیندهای متفاوت متمرکز شوند.
به گزارش رویترز، برنامههای تفریحی و سرگرمکننده از جانب دولت شامل اجرای موسیقی در مورد تاریخ مدرن عربستان سعودی، آتشبازی، نمایش هواپیماهای بدون سرنشین و جلوههای صوتی با حضور ۳۵۰۰ هنرمند در سراسر کشور ترتیب داده شد.
این جشنها به مناسبت سالگرد روزی است که در سال ۱۷۲۷ میلادی محمد بن سعود، بنیانگذار کشور عربستان سعودی، امیرنشین دیریه را تصاحب کرد - شهری دورافتاده که اکنون در شمال غربی ریاض پایتخت عربستان قرار دارد.
این تاریخ حدود ۱۸ سال قدیمیتر از تاریخی است که مورخان عموماً آن را آغاز دولت سعودی میدانند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ولیعهد، شاهزاده محمد بن سلمان که قصد دارد عربستان سعودی را با دور کردن از درآمدهای نفتی به یک اقتصاد پایدار تبدیل کند، در این کشور دست به اقدامی زده است که یکی از ملزومات آن پایان دادن به افراطیگری مذهبی است.
شاهزاده محمد بن سلمان پلیس مذهبی را مهار کرد، درهای عربستان را به روی کنسرتها و سینماها باز کرد، ممنوعیت رانندگی زنان را لغو و سیستم قیمومیت که به مردان کنترل قابلتوجهی بر زندگی بستگان زن خود میداد اصلاح کرد.
در اوایل این ماه، ترکی آل شیخ، رئیس کمیسیون مد و اداره عمومی سرگرمی مردم را تشویق کرد تا برای جشن ملی جدید در ۲۲ فوریه، لباسهای سنتی عربستان را بپوشند - و نماینده مناطق خود باشند. اقدامی که باعث شد در سراسر کشور دختران و پسران جوان با لباس، آرایش و زیورآلات سنتی در خیابان ظاهر شوند. این رویداد را شاید بتوان اولین نمونه از یک جشنواره خیابانی سراسری نامید که به فهرست بلند بالای «اولینها» در عربستان سعودی اضافه خواهد شد.
بهتازگی مجلس شورای عربستان سعودی، پیشنهادی را برای اصلاح قانون تنظیم پرچم و سرود ملی تصویب کرد. هنوز مشخص نیست که آیا محتوای پرچم را که شامل شعار اسلامی «خدایی بهجز الله پروردگار ما نیست؛ محمد پیامبر خدا است». تغییر میدهد یا خیر اما برخی اعتقاد دارند با توجه به حضور عربستان در مسابقات ورزشی و رویدادهای هنری فرهنگی جهانی این امر برای حفظ احترام «عبارات مقدس روی پرچم» ضروری است.
در یک سال گذشته رویدادهای ورزشی، تفریحی، فرهنگی و اجتماعی فراوانی در عربستان برگزار شد که تا چند سال گذشته به ذهن خوشبینترین منتقدان عربستان سعودی نیز نمیآمد.
برگزاری جشنواره فیلم دریای سرخ، جشنهای خیابانی چندماهه در «موسم ریاض»، رویدادهای ورزشی تفریحی در منطقه العلا و جشنهای بزرگ در جده در چند کیلومتری مقدسترین مکان مسلمانان، مکه، تنها تعدادی از این رویدادهای نوآورانه بود.
لوحة "الحاضر والماضي" ضمن #مسيرة_البداية تعزز فينا مفهوم المبادئ الثقافية الراسخة والهوية الخالدة للدول السعودية الثلاث، في حوار درامي بين الأجيال!#يوم_التأسيس#يوم_بدينا pic.twitter.com/ESgojdLsWt
— يوم التأسيس (@SAFoundingDay) February 22, 2022
نگاه شاهزاده محمد بن سلمان تنها به فرهنگ و هنر و موسیقی و تقویت اقتصاد در بازار سرگرمی معطوف نشده است. برنامه عظیم شهر آینده محور «نئوم»، توسعه بخش انرژیهای تجدید پذیر، گسترش برنامه فضایی، افزایش برنامههای پژوهشی و دانشگاهی نیز در راستای «چشمانداز ۲۰۳۰» عربستان سعودی بخش بزرگی از سند راهبردی این کشور است.
شاهزاده برای رساندن عربستان سعودی به آنچه در سند چشمانداز آمده باید تغییرات فراوان کوچک و بزرگی را به سرانجام برساند تا در عین برقراری توازن میان کشوری که زادگاه و خانه اسلام است قدمهای امنی بهسوی آینده بردارد.