روز یکشنبه، ۱۳ مارس، چین نزدیک به ۳۴۰۰ مورد ابتلای روزانه به ویروس کرونا را گزارش کرد که دوبرابر میزان روز قبلی است. اکنون میلیونها نفر در حالی دوباره عازم قرنطینه شدهاند که پرجمعیتترین کشور جهان، با بدترین مورد شیوع کرونا در دو سال گذشته دست و پنجه نرم میکند.
روز جمعه ۵۸۸ مورد جدید (بدون هیچ مورد مرگ) اعلام شده بود.
شیوع مجدد کرونا در سراسر چین باعث شده است که مقامات راهبرد تعطیلی مدارس در شانگهای و قرنطینه اکید در چندین شهر منطقه شمال شرقی کشور را در پیش گیرند. همچنین، از ساکنان پکن، پایتخت چین، خواسته شده است که آن شهر را ترک نکنند. به نظر میرسد که دستکم ۱۹ استان از ۳۳ استان کشور شاهد شیوع سویههای دلتا و آمیکرون هستند.
چین سیاست «صفر کرونا» دارد، بدین معنا که حتی یک مورد ابتلا را هم برنمیتابد و میکوشد تا با محدودیتهای گسترده جلو هرگونه گسترش این ویروس را بگیرد. اما شیوع مجدد سویههایی همچون آمیکرون نشان داده است که موفقیت این رویکرد محدود بوده است.
شیوع ویروس «کووید-۱۹» نخستین بار در اواخر سال ۲۰۱۹، از چین آغاز شد. این کشور اکیدترین برخوردها را با شیوع این ویروس داشته است و در مقابل هر موجی از آن، دست به آزمایش وسیع، تعطیلیهای سریع، و محدودیتهای شدید سفر میزند.
از بدترین موارد موج کنونی، در شهر صنعتی چانگچون در استان جیلین در جریان است. این شهر ۹ میلیون نفری با تعطیلی و قرنطینه گسترده مواجه شده است. از ساکنان شهر ۷۰۰ هزاره نفر یانجی در مرز کره شمالی نیز روز یکشنبه خواسته شد در خانه بمانند.
شهردارهای جیلین و چانگچون روز شنبه، ۱۲ مارس، از کار برکنار شدند. رئیس کمیسیون بهداشتی چانگچون هم اخراج شد.
شهر جیلین شش دور آزمایش جمعی را از سر گذرانده است و از روز شنبه بیش از ۲۲۰۰ مورد سویه آمیکرون در آن گزارش شده است.
مهمترین قربانی موج جدید اما شاید سیاست «کرونا صفر» باشد که هم در چین و هم در برخی کشورهای دموکراتیک، مانند نیوزیلند، زیر سوال رفته است. در نیوزیلند نیز در پی لغو محدودیتها شاهد یکی از سریعترین نرخهای شیوع کرونا در جهان بودیم که بیشتر متکی به پخش سریع سویه آمیکرون است. این در حالی است که آن کشور با وجود باز کردن مرزها به روی شهروندان واکسینه خود پس از دو سال، هنوز هیچ گردشگر بینالمللی را نمیپذیرد.
در چین، اقتصاددانان در مورد تاثیر پذیرفتن اقتصاد از ادامه سیاستهای قرنطینه، هشدار میدهند.
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود از تازهترین رویدادهای مرتبط با کرونا، به شهر ۱۳ میلیونی شنژن در جنوب چین و هممرز با هنگکنگ رفته است؛ جایی که به نظر میرسد مردم محل بیش از آنکه نگران کرونا باشند، نگران سیاستهای قرنطینه هستند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یکی از ساکنان به نام ژانگ، به این خبرگزاری گفت: «بدترین مورد از سال ۲۰۲۰ است. تعطیلیها خیلی ناگهانی انجام میشوند. دوستم صبح از خواب پا شد و دید شبانه ساختمانش را بدون هشدار بستهاند. رئیسش مجبور شد لپتاپش را با پست برایش بفرستد.»
منطقه فوتیان در شنژن که روز یکشنبه وارد قرنطینه شد، حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و منطقه تجاری مهمی محسوب میشود. این منطقه با هنگکنگ نیز مرز زمینی دارد که خود شاهد افزایش شیوع کرونا بوده است.
سویه آمیکرون بهویژه به جمعیت سالمندان هنگکنگ ضربه زده است که واکسنگریزی در میان آنان گسترده است. همین امر باعث شده است که آن منطقه یکی از بالاترین نرخهای کنونی مرگ و میر را در سطح جهان داشته باشد.
در شانگهای، بزرگترین شهر چین، علاوه بر مدارس، شاهد تعطیلی بسیاری شرکتها، رستورانها، و مراکز خرید بودهایم. البته تعطیلیها نه به صورت جمعی، و مختص به مواردی است که طبق بررسیهای آماری، مبتلایان از آنها عبور کردهاند. مقامات همچنیناز مردم خواستهاند که شهر را ترک نکنند و اماکن گردشگری شهر نیز برای اجازه ورود، خواهان نتیجه منفی آزمایش کرونا هستند.
اما برخی از شهروندان شانگهای که با رسانههای غربی سخن گفتهاند، از رویکرد دولت پشتیبانی کردهاند و گفتهاند که آن رویکرد در درازمدت مفید است. روز یکشنبه صف آزمایش کرونا در بیمارستانهای سراسر شهر طولانی بود.
کمیسیون ملی بهداشت روز جمعه اعلام کرد که آزمایشهای سریع «آنتیژن» را برای خرید اینترنتی و خرید حضوری در داروخانهه، در اختیار شهروندان میگذارد تا بتوانند خود شخصا آزمایش کنند.
هفته گذشته، یکی از دانشمندان ارشد چین خواهان پایان سیاست «کرونا صفر» شد و گفت که آن کشور نیز باید مثل بقیه کشورهای دیگر دنیا بیاموزد که با کرونا همزیستی کند.