به دنبال حمله روسیه به اوکراین، بریتانیا حدود هشت هزار سرباز خود را برای شرکت در رزمایش سراسر اروپای شرقی اعزام میکند.
این حرکت تاریخی که در آن دهها تانک نیز در کشورهایی از فنلاند تا مقدونیه شمالی مستقر میشوند، در تابستان امسال بزرگترین استقرار اروپا از زمان جنگ سرد خواهد بود.
دهها هزار نیروی ناتو و ائتلاف نیروی اعزامی مشترک که شامل فنلاند و سوئد نیز میشود به این هزاران سرباز بریتانیایی ملحق خواهند شد.
به گفته وزارت دفاع (اماودی) مدتها روی این طرحها کار شده است، اما در واکنش به آنچه روسیه «عملیات نظامی ویژه» خود در اوکراین مینامد، تقویت شد.
ژنرال رالف وودیس، فرمانده ارتش میدانی گفت: «بریتانیا در دفاع از اروپا و بازدارندگی تجاوز روسیه سهم چشمگیری دارد. مجموعه رزمایشهای ارتش بریتانیا برای هر دو مورد مهم است.»
«مقیاس این استقرار، همراه با حرفهای بودن [نیروها] و آموزش و چابکی ارتش بریتانیا از تهاجم در اندازهایی که در قرن حاضر در اروپا دیده نشده است، جلوگیری می کند.»
پیشبینی میشود که بریتانیا بین آوریل و ژوئن حداکثر هشت هزار نیرو در اروپای مرکزی مستقر کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بن والاس، وزیر دفاع گفت: «امنیت اروپا هیچوقت تا این اندازه مهم نبوده است. این رزمایشها، نیروهای ما، متحدان، شرکای ناتو و نیروهای اعزامی مشترک را در نمایش همبستگی و قدرت در یکی از بزرگترین استقرارهای مشترک از زمان جنگ سرد نشان خواهد داد.»
در این حال، نیروهای سلطنتی هوسار ملکه در فنلاند – که ۱۳۳۵ کیلومتر مرز زمینی با روسیه دارد- مستقر شدهاند تا به یک تیپ زرهی ملحق شوند.
در کنار مانورهای نیروهای آمریکایی، در لهستان نیز [مانورهایی] در حال انجام است.
این در حالی است که امروز مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا با ۴۱۷ رای موافق در برابر ۱۰ [رای مخالف] طرحی را تصویب کرد که صدور جنگافزارهای نظامی به اوکراین را آسانتر میکند و «قانون وام-اجاره» که به شکست هیتلر در طول جنگ جهانی دوم کمک کرد را احیا میکند.
این طرح در مرحله بعد به کاخ سفید میرود تا برای تبدیل شدن به قانون به امضای جو بایدن برسد.
این اقدام به واشینگتن امکان میدهد به متحدان آمریکا جنگافزار نظامی قرض یا اجاره بدهد. در این صورت، به کشورهایی مانند لهستان و سایر کشورهای اروپای شرقی از جمله اوکراین که تهاجم روسیه روی آنها تاثیر منفی گذاشته است، کمک خواهد کرد.
مری گی اسکنلون، نماینده دموکرات خواهان حمایت از این لایحه شد و گفت: «امروز مردم اوکراین در خط مقدم نبرد برای دموکراسی و مبارزه با استبداد قرار دارند و ایالات متحده آمریکا باید کمکهای بشردوستانه و نظامی را به هر شیوه ممکن به آنها برساند.»
در میان سایر مفاد، این لایحه به ایالات متحده آمریکا اجازه میدهد تا تسلیحاتی را در اختیار اوکراین قرار بدهد که فقط یک الزام فنی برای پرداخت در آیندهای دور دارد – اساسا آن را به دولت کییف میدهد.
© The Independent