واکنش دونالد ترامپ به کذب بودن ادعای انتخاباتی کلینتون: «حیثیتم را از کجا پس بگیرم؟»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده آمریکا، به شهادت موک شخصا واکنش نشان داد

سخنان ترامپ عصبانیت او از جمهوری‌خواهانی مثل مک‌کانل و بیل بار، دادستان کل سابق، را هم نشان می‌دهد - AFP

اعتراف روز جمعه مدیر سابق کارزار انتخاباتی هیلاری کلینتون در دادگاه فدرال مبنی بر اینکه این کارزار با مجوز خود این نامزد، مسئول افشای ماجرای رابطه احتمالی ترامپ با یک بانک روسی به خبرنگارها بود، عصبانیت دونالد ترامپ را در روز شنبه به دنبال داشت.

رابی موک، معاون ارشد سابق خانم کلینتون، در این دادگاه علیه مایکل ساسمن، از وکلای سابق کارزار کلینتون، شهادت داد؛ کسی که حالا به دروغگویی به اف‌بی‌آی در جریان تحقیقات جان دورهام، مشاور ویژه، درباره ریشه‌های پرونده روابط ترامپ با روسیه متهم شده است.

شهادت روز جمعه موک درباره انتشار مقاله‌ای بود که ۳۱ اکتبر ۲۰۱۶ در «اسلیت» (Slate) چاپ شد؛ درست چند روز پیش از آنکه رای‌دهندگان پای صندوق‌های رای بروند و دونالد ترامپ را انتخاب کنند. گزارش شده که محتوای این مقاله درباره پینگ یا ارتباطات الکترونیکی بین یک سرور در سازمان ترامپ و مقر کارزارش واقع در خیابان پنجم نیویورک و دو سرور ثبت‌شده در آلفا بانک، یک موسسه‌ مالی روس متعلق به میخاییل فریدمن، بود؛ الیگارشی که ایالات متحده او را در جریان حمله سال ۲۰۲۲ روسیه به اوکراین، تحریم کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس گفته‌های موک، خود هیلاری کلینتون اجازه داد این اطلاعات درباره ارتباطات بین سرورها برای فرانکلین فوئر، [روزنامه‌نگار] اسلیت ارسال شود و فوئر نیز این ماجرا را نوشت و کمی بیش از یک هفته مانده به انتخابات، منتشر کرد. این داستان را خود کلینتون هم تحت عنوان «رمزگشایی از روابط ترامپ و روسیه» در توییتر بازنشر کرد.

ترامپ روز شنبه شخصا به شهادت موک واکنش نشان داد.

او در مصاحبه با فاکس‌نیوز دیجیتال گفت: «این یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های سیاسی در تاریخ است. سه سال آزگار مجبور شدم با آن خانم بجنگم و با آن افراد نادرست بجنگم و هرگز کاملا از آدم اعاده حیثیت نمی‌شود.»

او گله‌کنان پرسید: «حیثیتم را از کجا پس بگیرم؟ اگر رهبری (حزبی) درست و حسابی داشتیم، نه امثال میچ مک‌دانل، لابد کاری می‌کردند. نه آدم‌هایی مثل بیل بار. آن‌ها لابد کاری می‌کردند.»

سخنان ترامپ نه تنها بازتابی از تداوم خشم او از ادعاهای دیرینه بی‌اساس در مورد روابط احتمالی او با ولادیمیر پوتین و الیگارش‌های روسیه است، بلکه عصبانیتش را از جمهوری‌خواهانی مثل مک‌کانل و بیل بار، دادستان کل سابق، که با تلاش‌های او برای ابطال نتایج انتخابات ۲۰۲۰ بر اساس ادعاهای اثبات‌نشده و بی‌پایه در مورد تقلب گسترده، از در مخالفت درآمدند، هم نشان می‌دهد.

بار می‌گوید هفته‌ها بعد از روز انتخابات ۲۰۲۰، به رئیس‌جمهوری گفته بود که ادعاهایش در مورد انتخابات بی‌ارزش است و طبق گزارش‌ها، مک‌کانل هم در مجلس سنا علیه جلوگیری از تایید انتخابات رای جمع کرده بود.

رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده حتی پس از حمله مرگبار به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۰، در حالی که علنا تلاش سوم برای ورود به کاخ سفید را سبک و سنگین می‌کند، همچنان به انتشار ادعاهای کذب در مورد انتخابات ۲۰۲۰ ادامه می‌دهد.

اظهارات او دموکرات‌ها و بسیاری از کارشناسان را که نگران‌اند مبادا ترامپ در پی حذف آن دسته از سیاست‌مداران و مقام‌های جمهوری‌خواه ایالتی و ملی که در سال ۲۰۲۰ سد راه او شدند، برآید تا راه برای انتخابات احتمالا پراختلاف دیگری در سال ۲۰۲۴ هموار شود، گوش‌به‌زنگ کرده است.

© The Independent