حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، میگوید تعداد بیمارستانها و مراکز درمانی پایتخت که اخطار آتشنشانی دارند آنقدر زیاد است که اگر همه آنها تعطیل شوند، درمان در تهران مختل خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان امام خمینی را یکی از مراکز درمانی در معرض خطر خواند و گفت که پلههای فرار این بیمارستان مشکل دارد و این در حالی است که روزانه دهها هزار نفر در این بیمارستان تردد میکنند و نمیتوان سرویسدهی را متوقف کرد.
او درباره سازه ۹۰ساله این بیمارستان نیز گفت: «درست است که این بیمارستان با استاندارد آلمانی ساخته شد، اما قطعا استاندارد ۹۰ سال پیش با الان متفاوت است و از نظر مشخصات فنی ایرادهایی دارد.»
بیمارستان امام خمینی را که پیش از انقلاب ۱۳۵۷، «پهلوی» نام داشت، مهندسان آلمانی در سال ۱۳۱۵ به دستور رضا شاه، در زمینی بالغ بر ۲۳۰ هزار مترمربع ساختند.
در طول چهار دهه پس از انقلاب، برای بازسازی این بیمارستان و دیگر مراکز درمانی قدیمی تهران اقدام مناسبی انجام نشد. بیمارستانهای قدیمی تهران حالا از یک سو با خطر فرسودگی و ریزش مواجهاند و از سوی دیگر خطر حوادث طبیعی مثل زلزله نیز آنها را تهدید میکند. حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا به این موارد هم اشاره کرد و گفت: «تهدید بالقوه بزرگی به نام زلزله برای پایتخت وجود دارد که اگر رخ دهد، آن وقت بیثباتیهای پنهان آشکار خواهد شد؛ پس میباید اقدامهای مقتضی در این زمینه صورت گیرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او با «معضل» خواندن این مسئله گفت: «باید بیمارستانهای شهر تهران را در حال خدمت اصلاح کرد.»
«اقدامهای مقتضی» که رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از آن سخن میگوید، یعنی ترمیم و ایمنسازی سازههای بیمارستانی و این کار به بودجه مناسب نیاز دارد اما به گفته قناعتی، تامین بودجه برای هر کاری دردسرهای خود را دارد و سخت و مشکل است. بودجه ۱۴۰۱ هم آنطور که او میگوید، به اندازهای نیست که نیازهای این بخش را تامین کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره کارآیی بیمارستانهای پایتخت در زمان بحران و بلایای طبیعی گفت: «به نظر میرسد در این زمینه مشکلات جدی وجود داشته باشد.» سخنان او به این معنا است که در صورت بروز حادثهای مثل زلزله، بیمارستانهای فرسوده و قدیمی تهران نه تنها قادر نیستند به مردم خدماتی ارائه کنند، که خود به کانون بحران تبدیل خواهند شد.
قناعتی از بیمارستانهای در معرض خطر شهر تهران نام نبرد اما گفت که شناسایی بناهای پرخطر از مدتها قبل شروع شده است.
سال ۱۳۹۹، پس از آتشسوزی کلینیک سینا اطهر در خیابان شریعتی تهران، کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در گزارشی اعلام کرد: «در بسیاری از مراکز درمانی و بیمارستانهای تهران نهتنها تجهیزات لازم ایمنی از نظر اعلام و اطفای حریق و راهپلههای اضطراری با کارکرد مناسب وجود ندارد، بلکه با توجه به ماهیتشان، کپسولهای گاز اکسیژن، تجهیزات الکترونیکی و پزشکی با دمای اشتعال و ذوب پایین، الکل و منابع سوختی دیگری مانند هلیوم هم وجود دارد؛ منابع سوختی که درصورت بروز حادثهای مانند انفجار سهشنبه شب در کلینیک سینا اطهر، میتوانند فاجعه بزرگتری بار آورند.»
کامران عبدولی، معاون حفاظت و پیشگیری از حریق سازمان آتش نشانی تهران، در دیماه ۱۴۰۰ افشا کرد که بیش از ۱۵۰ ساختمان مرکز درمانی در تهران در وضعیت «خطر بسیار زیاد» قرار دارند و برای ایمنسازی آنها باید بیدرنگ اقدام شود. او با بیان اینکه بیشتر بیمارستانهای مهم و بزرگ شهر تهران دولتی و قدیمیاند، به خبرگزاری ایسنا گفته بود که عمده این ساختمانهای ناایمن فراتر از ظرفیتهای استاندارد مراجعهکننده دارند و باید فورا ایمنسازی شوند.