رقابت با امارات و قطر؛ پروازهای «ریاض‌ایر» تا پایان سال ۲۰۲۵ آغاز می‌شود

این شرکت هواپیمایی، پایتخت عربستان سعودی را تا پایان دهه به بیش از ۱۰۰ شهر متصل خواهد کرد

تصویری از هواپیمایی با نشان ریاض‌ایرــ AFP

خبرگزاری العربیه در گزارشی به نقل از تونی داگلاس، مدیرعامل شرکت هواپیمایی «ریاض‌ایر»، نوشت که این شرکت سعودی تا پایان سال ۲۰۲۵ پروازهای مسافربری‌اش را آغاز می‌کند.

داگلاس در گفتگو با العربیه ضمن ارائه جزئیاتی در مورد برنامه‌های بلندپروازانه این شرکت هواپیمایی برای پیشی گرفتن از شرکت‌های هواپیمایی بزرگ منطقه‌ چون امارات و قطرایروز، اعلام کرد: «ما کاملا آماده‌ایم که از نوآوری‌های روز بهره بگیریم و با شرکت‌های قدرتمند هواپیمایی منطقه رقابت کنیم. ریاض‌ایر این آمادگی را دارد که تا پایان سال ۲۰۲۵ پروازهای تجاری‌اش را آغاز کند.»

ریاض‌ایر که آغاز به فعالیت آن را شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در سال ۲۰۲۳ اعلام کرد، قرار است تا پایان دهه جاری ریاض را به بیش از ۱۰۰ شهر جهان متصل کند و بخشی کلیدی از چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی سعودی محسوب می‌شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مدیرعامل ریاض‌ایر هدف‌گذاری تعیین‌شده برای این شرکت را تبدیل ریاض به یک پایگاه پروازی جدید در جهان معرفی کرد و افزود: «این شرکت هواپیمایی قرار است در زمان میزبانی عربستان سعودی از رویدادهای مهمی مانند جام‌جهانی فوتبال ۲۰۳۴ و نمایشگاه اکسپو ۲۰۳۰ نقش محوری یفا کند.»

ناوگان اولیه ریاض‌ایر شامل ۷۲ فروند بویینگ ۷۸۷ «دریم‌لاینر»، ۶۰ فروند ایرباس ای۳۲۰نئو (A320neo) و همچنین هواپیمای پهن‌پیکر دیگری است که قرار است تا تابستان ۲۰۲۵ معرفی شود. تونی داگلاس همچنین گفت که ریاض‌ایر آمادگی دارد درصورت انصراف چین از تحویل گرفتن بویینگ‌های سفارشی خود به دلیل تعرفه‌های جدید آمریکا، این هواپیماها را خریداری کند.

او در همین حال اضافه کرد که این شرکت هواپیمایی گواهینامه اپراتور هوایی (AOC) خود را که اجرای عملیات حمل‌ونقل هوایی تجاری را مجاز می‌کند، دریافت کرده است.

ریاض ایر به‌تازگی از یونیفرم خدمه و فضای داخلی کابین هواپیماهایش رونمایی کرده و در حال بررسی بیش از ۱.۴ میلیون درخواست شغلی از ۱۴۶ ملیت مختلف برای استخدام کادر خلبانی، مهندسی و مهمانداری است.

به گفته مدیرعامل ریاض ایر، این شرکت یک خط هوایی دیجیتال بدون سیستم‌های قدیمی خواهد داشت که هوش مصنوعی در آن نقش کلیدی ایفا می‌کند.

این شرکت هواپیمایی چهار کلاس پروازی برای مسافران ارائه خواهد داد؛ درجه ۱، بیزینس الیت، پریمیوم اکونومی و اکونومی.

صندلی‌ هواپیماهای این شرکت به سیستم صوتی پشت سری مجهز خواهند بود که به مسافران اجازه می‌دهد بدون هدفون، به چیزی گوش دهند، در حالی که فرد کناری آن را صدا نشنود.

ریاض‌ایر با تمرکز بر رویکردی دیجیتال‌محور، یک اپلیکیشن موبایل مجهز به هوش مصنوعی هم راه‌اندازی کرده است که یک رابط کاربری شخصی‌سازی‌شده ارائه می‌دهد. مسافران می‌توانند بودجه، تاریخ‌ سفر و ترجیح‌های شخصی‌شان را در اپلیکیشن وارد کنند تا برنامه‌های سفر اختصاصی را به همراه گزینه‌هایی چون هتل، جاذبه‌های گردشگری و پیشنهاد رستوران به آن‌ها ارائه کند.

این اپلیکیشن نوآورانه از فناوری پیشرفته‌ تشخیص چهره استفاده و در واقع چهره‌ کاربران را به گذرنامه، کارت پرواز و روش پرداخت تبدیل می‌کند. انتظار می‌رود این قابلیت با تسهیل فرایندهای فرودگاهی و حذف صف‌های طولانی، تجربه‌ سفر را برای مسافران سریع‌تر و روان‌تر کند.

تاسیس شرکت هواپیمایی ریاض‌ایر نشانه‌ای از آن است که عربستان سعودی در نظر دارد با گسترش خطوط هواپیمایی، به رشد گردشگری و تحقق اهداف اقتصادی این کشور کمک ‌کند.

ریاض قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، بیش از ۳۰ میلیون گردشگر جذب کند. این موضوع ضرورت افزایش ظرفیت خطوط هوایی و هواپیماها را پررنگ‌تر می‌کند. پادشاهی سعودی دستیابی به جابجایی ۳۳۰ میلیون مسافر از طریق خطوط هوایی تا پایان قرن حاضر را هدف‌گذاری کرده است. 

بیشتر از جهان