سرپرست نمایندگی سازمان ملل در کابل به مناطق زلزله‌زده افغانستان می‌رود

منابع داخلی در افغانستان از افزایش تلفات انسانی خبر می‌دهند

در حدود ۱۸۰۰ خانه در اثر وقوع زمین لرزه کاملا ویران شده است-AHMAD SAHEL ARMAN / AFP

سرپرست دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) قرار است به زودی به مناطق زلزله‌زده در شرق افغانستان سفر کند. رامیز الاکبروف، سرپرست دفتر یوناما، در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که پنجشنبه ۲۳ ژوئن برگزار شد، در یک تماس ویدیویی گفت که تلفات انسانی در اثر زمین‌لرزه در شرق افغانستان به ۸۰۰ نفر رسیده و تعداد زخمی‌های این حادثه نیز ۱۴۰۰ نفر است.

سرپرست یوناما افزود عملیات جست‌وجو در مناطق زلزله‌زده همچنان ادامه دارد و به کمک‌های انسانی بیشتری برای بازماندگان این حادثه طبیعی نیاز است. او همچنین گفت که نهادهای بین‌المللی، کمک‌هایشان را که شامل داور‌، چادر، پتو و بسته‌های خوراکی می‌شود به مناطق زلزله‌زده می‌فرستند.

با این حال، رادیو بی‌بی‌سی به نقل از استاندار طالبان در پکتیکا خبر داد که عملیات نجات چهارشنبه شب پایان یافته است. درحالی‌ که نهادهای کمک‌رسان و مردم محلی می‌گویند هنوز افرادی زیر آوارها قرار دارند، اما حکومت طالبان اعلام کرده که عملیات نجات پایان یافته است. سازمان ملل متحد می‌گوید مرگ نزدیک به ۸۰۰ تن در زمین‌لرزه شرق افغانستان تایید شده است، اما منابع محلی تعداد تلفات انسانی را ۱۱۰۰ تن اعلام کرده‌اند.

در همین حال یک روز پس از وقوع زمین‌لرزه در شرق افغانستان، بارش باران شدید و کاهش دمای هوا مشکلات بازماندگان را افزایش داد و مردم مجبور شدند که شب را در هوای سرد و بارانی به‌سر ببرند. سراج‌الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله (کشور) طالبان که در منطقه زلزله‌زده در پکتیکا به‌سر می‌برد، می‌گوید که چادر کافی برای مردم وجود ندارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

احمدالله وثیق، رئیس رادیو و تلویزیون ملی حکومت طالبان، در صفحه توییترش یک ویدیو از سراج‌الدین حقانی منتشر کرده است که تلفنی با ملا هیبت‌الله، رهبر طالبان صحبت می‌کند و از او می‌خواهد که چادر بیشتری به منطقه زلزله‌زده بفرستند. همچنین سراج‌الدین از رهبر طالبان می‌خواهد که پولی را که برای زلزله‌زده‌ها در نظر گرفته شده است به منطقه بفرستد.

چنین به نظر می‌رسد که حکومت طالبان برخلاف تبلیغات گسترده در مورد رساندن کمک‌های فوری به مردم زلزله‌زده در منطقه، تاکنون هیچ کمک ضروری به مردم انجام نداده است. خاتمه دادن به عملیات نجات نیز در حالی صورت گرفته است که هنوز اجساد زیادی زیر آوار باقی مانده‌اند. تعدادی از ساکنان مناطق زلزله‌زده در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که اجساد مردم زیر آوار باقی مانده‌اند، اما هیچ‌ وسیله‌ای برای بیرون کشیدن آنان وجود ندارد.

بر اساس آخرین ارقام منتشر شده از سوی وزارت مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان، حدود ۱۸۰۰ خانه در اثر وقوع زمین‌لرزه کاملا ویران شده‌اند و بارش باران نیز احتمال فرو ریختن خانه‌هایی را که در اثر زمین‌لرزه ترک برداشته‌اند افزایش داده است. حکومت طالبان و مردم آسیب‌دیده، از جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی درخواست کمک فوری کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی طالبان، نیز از کشورهای جهان در‌خواست کمک کرد و گفت بیشترین مواد مورد نیاز شامل چادر، مواد غذایی و دارو است. تعدادی از کشورهای جهان کمک‌های خود را مستقیم به افغانستان فرستاده‌اند و شماری دیگر نیز از طریق سازمان‌های بین‌المللی، کمک‌هایشان را می‌فرستند.

زمین لرزه سه‌شنبه شب در شرق افغانستان، پس از زلزله‌های ماه فوریه و مه سال ۱۹۹۸ در استان تخار که باعث کشته شدن نزدیک به هفت هزار تن شد، خونین‌ترین زمین لرزه در ۳۰ سال گذشته در این کشور است. این زمین لرزه به بزرگی ۵.۹، بخش‌هایی از افغانستان، پاکستان و هند را لرزاند و در استان‌های پکتیکا و خوست باعث تلفات سنگین شد.

افغانستان از کشورهای زلزله‌خیز منطقه است که در مسیر کمربند زلزله‌خیز مدیترانه قرار دارد. بیشترین زمین‌لرزه‌ها در شمال افغانستان در مناطق بدخشان، تخار و بغلان صورت می‌گیرد. همچنین در مناطق کابل، بامیان و شرق افغانستان نیز زلزله‌هایی به بزرگی ۷ نیز رخ داده است.

بیشتر از جهان