خبرگزاری رویترز از قول برخی منابع دیپلماتیک و اطلاعاتی نوشت اسرائیل حملههای هواییاش به فرودگاههای سوریه را افزایش داده است تا مانع استفاده رو به افزایش جمهوری اسلامی ایران از این خطوط هوایی بهمنظور ارسال سلاح برای نیروهای نیابتیاش در منطقه خاورمیانه شود.
مقامهای دولت اسرائیل بارها گفتهاند جمهوری اسلامی ایران فرودگاههای غیرنظامی را بهمنظور نقلوانتقال سلاح و مسلح کردن شبهنظامیهای تحت حمایتش مورد استفاده قرار میدهد.
رویترز از قول منابعی که پیشتر به آن اشاره شد، مینویسد دولت اسرائیل مدتهاست که حضور نیروهای نظامی و شبهنظامی وابسته به جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی علیه امنیت ملی خود محسوب میکند و در حال حاضر نیز دارد دامنه حملههای خود در سوریه، از جمله حمله به فرودگاههای این کشور، را گسترش میدهد تا مانع ارسال سلاح از سوی حکومت ایران شود.
آخرین مورد حمله اسرائیل به خاک سوریه چهارشنبه، ۳۱ اوت ۲۰۲۲، رخ داد. تلویزیون دولتی سوریه در همان روز اعلام کرد اسرائیل فرودگاه بینالمللی حلب را هدف حملههای موشکی قرار داده است. از سوی دیگر، تلویزیون الحدث نیز با اعلام این خبر گفت حمله موشکی اسرائیل به فرودگاه حلب در پی ورود یک هواپیمای باری متعلق به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به این فرودگاه صورت گرفت؛ ادعایی که خبرگزاری رویترز نیز در روز جمعه، ۲ سپتامبر ۲۰۲۲، آن را تایید کرد.
رویترز از قول یکی از فرماندههای ائتلاف منطقهای تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران نوشت:«حملههای چهارشنبه شب، فرودگاه حلب را درست پیش از رسیدن یک هواپیما از ایران مورد هدف قرار داد.» این خبرگزاری در گفتگو با یکی از منایع اطلاعاتی غربی نیز صحت گفتههای این فرد نزدیک به حکومت ایران را تایید کرد.
رسانههای اسرائیل، پس از حمله به فرودگاه حلب، نوشتند دستکم هفت نفر در جریان این حملهها کشته شدند و خسارتهای قابل توجهی به این فرودگاه بینالمللی وارد شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فیصل المقداد، وزیر خارجه دولت بشار اسد، نیز در اظهارات روز پنجشنبهاش به حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه حلب واکنش نشان داد. او گفت اسرائیل امنیت منطقه را تهدید میکند و اقدامهایش وضعیت خاورمیانه را در معرض انفجار قرار داده است. دیپلمات ارشد دولت بشار اسد در ادامه اظهاراتش گفت، سوریه در مقابل حملههای مکرر اسرائیل به خاک این کشور ساکت نخواهد بود و دیر یا زود نسبت به این موضوع واکنش نشان خواهد داد. المقداد در ادامه اظهاراتش گفت اسرائیل دارد «با آتش بازی میکند.»
سخنگوی ارتش اسرائیل و دیگر مقامهای دولتی این کشور تا این لحظه از اظهار نظر در مورد حملههای صورت گرفته به فرودگاه بینالمللی حلب خودداری کرده اند؛ رویکردی که مقامهای نظامی و سیاستمدارهای اسرائیل در اغلب حملههای سالهای اخیر این کشور به خاک سوریه از آن پیروی کردهاند.
با اینوجود برخی مقامهای اسرائیل اظهارنظرهایی جستهوگریخته داشتهاند. بهعنوان مثال، رام بن – باراک، رئیس کمیته سیاست خارجی و دفاعی کنست اسرائیل، در یک مصاحبه رادیویی گفت هدف اسرائیل در سوریه جلوگیری از تحقق خواست جمهوری اسلامی ایران بهمنظور «تشکیل یک جبهه دیگر علیه اسرائیل در سوریه و تقویت حزبالله لبنان» است. بهگفته بن – باراک، اسرائیل در سالهای اخیر توانسته است به روشهای مختلف این هدف تهران را خنثی کند.
اسرائیل در سالهای گذشته بارها مناطق مختلفی از خاک سوریه را هدف حملههای هوایی قرار داده و نه تنها مواضع نیروهای دولتی سوریه، بلکه مواضع نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی ایران را نیز بمباران کرده است. پیش از حمله موشکی به فرودگاه بینالمللی حلب، آخرین مورد از این دست حملههای اسرائیل در انتهای هفته گذشته رخ داد.
«دیدهبان حقوق بشر سوریه» شنبه گذشته نوشت اسرائیل در جریان حمله روز پنجشنبه، ۳ شهریور ۱۴۰۱، به مناطق مرکزی سوریه توانست زرادخانهای مملو از صدها موشک ساخت جمهوری اسلامی ایران را نابود کند.
بهگزارش این گروه مدافع حقوق بشر و نزدیک به مخالفان دولت بشار اسد، زرادخانه مورد نظر حاوی هزار موشک میانبرد و زمینبهزمین بود که حکومت ایران آنها را در طول یک سال گذشته در شهر مصیاف، واقع در استان حما، ساخته بود. دیدهبان حقوق بشر سوریه در این مورد نوشت این حمله تلفات جانی نداشت اما ترکشهای انفجار باعث زخمی شدن ۱۴ نفر شد.
شاهدان عینی انفجار زرادخانه شهر مصیاف به خبرگزاریها گفتند این انفجار بهقدری عظیم بود که چهار تا شش ساعت بهطول انجامید.