عکسی که اهمیت ضدآفتاب را آشکار کرد

گوشزدی نه‌چندان ملایم در مورد اهمیت ضدآفتاب

در تصویر از زاویه نزدیک تفاوت آشکاری میان جایی که این زن کرم ضدآفتاب به صورت خود زده است، با جاهایی از گردنش دیده می‌شود که کرم نزده است‌ـ Twitter/AviBittMD

تصویری که آثار فیزیکی اشعه‌های فرابنفش را نشان می‌دهد، پربیننده شده است تا تذکری باشد که ضدآفتاب اس‌پی‌اف (SPF) را باید نه فقط به صورت، بلکه به همه جای بدن زد.

یک متخصص پوست ساکن نیویورک اوایل این هفته در توییتر عکسی از یک زن ۹۲ ساله را به اشتراک گذاشت که در ۴۰ سال گذشته از مرطوب‌کننده‌های دارای محافظ فرابنفش (UV) برای صورتش استفاده کرده، اما به گردنش نزده است. از زمان انتشار این توییت در اول سپتامبر، بیش از ۲۳۶ هزار نفر آن را پسندیده‌اند و ۴۲ هزار بار از سوی افرادی که اهمیت محافظت در برابر نور خورشید را به دیگران یادآوری می‌کنند، بازنشر شده است.

در تصویر از زاویه نزدیک تفاوت آشکاری میان جایی که این زن کرم ضدآفتاب به صورت خود زده است، با جاهایی از گردنش دیده می‌شود که کرم نزده است. گردن او نشانه‌هایی از آسیب پوست را نشان می‌دهد، در حالیکه از پوست گونه او در برابر اشعه فرابنفش محافظت شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دکتر آوی بیترمن همراه این توییت، لینکی نیز ضمیمه کرده است از مطالعه‌ای در تاریخ اکتبر ۲۰۲۱ درباره «پژوهش در مورد پیری: بازنگری در پیشگیری اولیه سرطان پوست» که در آن از [شرایط] این زن ۹۲ ساله به‌عنوان مطالعه موردی استفاده شده بود. این مقاله که در نشریه «آکادمی اروپایی امراض پوستی و مقاربتی» (European Academy of Dermatology and Venereology) منتشر شده است، ارتباط بین پیری، سرطان پوست، و محافظت در برابر پرتو فرابنفش را بررسی می‌کند.

یکی از کاربران در پاسخ توییت کرد: «بهترین تبلیغ ضدآفتاب!»

شخص دیگری گفت: «گوشزدی نه‌چندان ملایم در مورد اهمیت ضدآفتاب.»

«گونه و گردن یک زن ۹۲ ساله که بیش از ۴۰ سال از مرطوب‌کننده‌های محافظ در برابر پرتو فرابنفش برای صورتش استفاده کرده اما به گردنش نزده است.»

«بهترین تبلیغ ضد آفتاب!»

گوشزدی نه‌چندان ملایم در مورد اهمیت ضدآفتاب. بروم کرم خودم را بزنم

برخی از کاربران به دیگران یادآوری کردند که کرم ضدآفتاب را نه فقط به صورت و گردن، بلکه به دست‌ها و سینه‌ هم بزنند.

یکی از کاربران توییتر گفت: «همیشه به مردم می‌گویم که یکی از بزرگ‌ترین نقاط حساس در پیری پوست، گردن و البته دست‌ها و سینه است!»

نفر دوم نوشت: «آی مردم!!! از پیشانی تا سینه.»

همیشه به مردم می‌گویم که یکی از بزرگ‌ترین نقاط حساس پیری پوست، گردن و البته دست‌ها و سینه است!

ضدآفتاب. درمان‌های پوستی. آنتی اکسیدان‌ها. رتینول. شروع کنید.

آی مردم!!! از پیشانی تا سینه.

افراد دیگر توضیح داده‌اند که استفاده از کرم ضدآفتاب تنها راه محافظت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از پرتو فرابنفش نیست. رتینول نوعی ویتامین آ (A) است که تغییر سلولی و تولید کلاژن را تحریک می‌کند و بروز خطوط و چین و چروک‌های ظریف را کاهش می‌دهد.

یکی از کاربران در توییتی نوشت: «فراموش نکنید امشب رتینول به گردنتان بزنید. از کرم‌های آنتی‌اکسیدان آلفا هیدروکسی اسید‌ (AHAs) استفاده کنید. کرم دست (همیشه دست‌هایتان را مرطوب نگه دارید) و به گردن، سینه، دست‌ها و پاهایتان ضدآفتاب بزنید. گردن، سینه، دست‌ها و پاها علایم پیری را سریع نشان می‌دهند.»

فراموش نکنید امشب رتینول به گردنتان بزنید. از کرم‌های آنتی‌اکسیدان آلفا هیدروکسی اسید‌ (AHAs) استفاده کنید. کرم دست (همیشه دست‌هایتان را مرطوب نگه دارید) و به گردن، سینه، دست‌ها و پاهایتان ضدآفتاب بزنید. گردن، سینه، دست‌ها و پاها علایم پیری را سریع نشان می‌دهند.

هرچند پیری بخش طبیعی زندگی است، اقدامات زیادی می‌توان برای جلوگیری از پیری زودرس یا آسیب پوستی انجام داد. کشف شده است که ضد‌آفتاب نه‌تنها پوست را در برابر پرتوهای خورشید محافظت می‌کند، بلکه استفاده روزانه از آن می‌تواند به جلوگیری از ایجاد چین و چروک و لکه‌های پیری نیز کمک کند.

سه نوع پرتو فرابنفش (UV)- نوعی از تابش الکترومغناطیسی که از خورشید می‌آید - وجود دارد که طبق گفته انجمن سرطان آمریکا، احتمال دارد منجر به آسیب پوستی شود. وقتی پای پرتوهای فرابنفش ای (UVA) فرابنفش بی (UVB) و فرابنفش سی (UVC) به میان می‌آید، اولین نوع [پرتو فرابنفش ای] کمترین میزان انرژی را ساطع می‌کند و باعث پیری پوست می‌شود.

پرتوهای فرابنفش «بی» انرژی بیشتری در قیاس با پرتوهای فرابنفش «ای» منتشر می‌کنند و می‌توانند باعث آسیب مستقیم به دی‌ان‌ای در سلول‌های پوست، و در نتیجه آفتاب‌سوختگی شوند. پرتوهای فرابنفش «بی» باعث بیشتر موارد سرطان پوست نیز می‌شود. درمیان سه پرتو فرابنفش، پرتوهای فرابنفش «سی»  بیشترین مقدار انرژی را ساطع می‌کنند، اما این شکل از تابش به سطح زمین نمی‌رسد، زیرا لایه اوزون در جو جلو آن را می‌گیرد.

ضدآفتاب اس‌پی‌اف که عامل محافظت در برابر نور خورشید نیز شناخته می‌شود، میزان محافظتی را اندازه‌گیری می‌کند که یک کرم می‌تواند در برابر پرتو خورشید ایجاد کند. سازمان خدمات ملی سلامت بریتانیا (NHS) توصیه می‌کند که هنگام خرید کرم ضدآفتاب، برای محافظت در برابر پرتوهای فرابنفش «ای» و «بی»، کرمی با میزان محافظت اس‌پی‌اف دست‌کم ۳۰ بگیرید.

© The Independent

بیشتر از بهداشت و درمان