سپاه پاسداران در پی ناکامی در سرکوب خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در یک ماه گذشته، عربستان سعودی را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد و درباره ادامه این سیاست به ریاض هشدار داد.
به گزارش ایرنا، حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، روز دوشنبه، ۲۵ مهر، گفت عربستان سعودی باید «از بازی رسانهای با جوانان و ملت غیور ایران اسلامی دست بردارد».
سلامی ادعا کرد: «آنها [عربستان] آشکارا به دنبال تحریک جوانان ما هستند و اتمام حجت می کنیم که این رسانهها را کنترل کنند وگرنه دود آن به چشم خودشان خواهد رفت.»
مقامهای جمهوری اسلامی همچون چهار دهه گذشته، ریشه خیزش ملی مردم ایران در یک ماه گذشته را به «دشمنانی» نسبت میدهند که به گفته آنها تاب تحمل یک ایران «پیشرفته و مستقل» را ندارند. آمریکا، اسرائیل، کشورهای اروپایی و در سالهای اخیر عربستان سعودی، از مهمترین کشورهایی به شمار میروند که مقامهای جمهوری اسلامی مدام ادعا میکنند که علیه آنها «توطئهچینی» میکنند.
روحانیون شیعه حاکم بر ایران همچنین میگویند عربستان سعودی با حمایتهای رسانهای و جریانسازی در رسانههای اجتماعی تلاش میکند اوضاع داخلی ایران را ناامن کند. از نظر آنها، فعالیت مستقل و آزادانه رسانههای فارسیزبان در خارج ایران تهدیدی برای امنیت جمهوری اسلامی تلقی میشود.
انتساب خیزش یک ماه اخیر مردم به خارج از مرزهای ایران از تازهترین این ادعاها است که علی خامنهای به همراه گروه دیگری از حاکمان بر ایران تلاش میکنند درباره آن نظریهپردازی کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هم همسو با این قرائت حاکمیت، بارها به کشورهای غربی هشدار داده است که از «دخالت» در امور داخلی ایران بپرهیزند؛ در غیر این صورت برای آنها عواقب خواهد داشت.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، روز دوشنبه، ۲۵ مهر، تهدید کرد: «ایران در صورت ادامه رفتارهای مداخلهگرایانه اروپا واکنش متقابل و متناسب نشان خواهد داد.» پیش از کنعانی نیز حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، هم در گفتوگو با برخی از همتایان اروپایی خود به آنها درباره هر اقدامی در محکوم کردن سرکوبها در ایران هشدار داده بود.
با وجود این هشدارها، کشورهای آلمان، فرانسه، دانمارک، اسپانیا، ایتالیا و جمهوری چک، مجموعه پیشنهادهایی را برای تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی به این اتحادیه تسلیم کردهاند. این شش کشور در مجموع ۱۶ پیشنهاد برای اعمال تحریم مطرح کردهاند که افراد و نهادهای مسئول در سرکوب اعتراضهای فراگیر مردمی در ایران را هدف قرار میدهد.
آمریکا و کانادا هم در هفتههای گذشته، مجموعه تحریمهایی علیه آن دسته از افراد و نهادهایی که در سرکوب اعتراضهای مردمی نقش دارند، اعمال کردند.