خانواده دانش صدیقی، خبرنگار هندی که در ژوئیه ۲۰۲۱ در اسپین بولدک قندهار به دست طالبان بازداشت، شکنجه و سپس کشته شد، اسناد جدیدی را به دادگاه بینالمللی کیفری ارائه کردند تا ثابت کنند که رهبری طالبان در شکنجه و قتل فرزندشان دست داشتهاند.
در بیانیهای که خانواده دانش صدیقی، روز شنبه ۲۹ مهر (۲۱ اکتبر)، منتشر کرد، آمده است که اسناد جدید شامل شهادتنامهها، نظر پزشکی در مورد کالبدشکافی و یک کپی از پیامهای تبادل شده میان اعضای طالبان است و به اثبات مقصر بودن طالبان بهویژه رهبری این گروه در قتل دانش صدیقی کمک میکند.
خانواده دانش صدیقی در ماه مارس، از طالبان به دادگاه بینالمللی کیفری شکایت کردند و خواستار تحقق عدالت در پرونده شکنجه و قتل این خبرنگار شدند. دانش صدیقی، عکاسو خبرنگار برنده جایزه پولیتزر که برای رویترز کار میکرد در ماه ژوئیه به افغانستان سفر کرد تا از شدت درگیریها در جنوب افغانستان گزارش تهیه کند.
او همراه با کاروانی از نیروهای ویژه ارتش دولت پیشین افغانستان در حومه اسپین بولدک، شهری جنوبی در مرز پاکستان به دام طالبان افتاد. صدیق کرزی در جریان درگیری، به دست طالبان افتاد و تیرباران شد.
زمانی که دانش صدیقی همراه با واحد نیروهای ویژه به سمت اسپین بولدک رفتند، مرکز شهر اسپین بولدک به دست طالبان افتاده بود و صدها نفر از نیروهای طالبان برای ضربه زدن به نیروهای امنیتی افغانستان در حومههای شهر کمین کرده بودند. دانش صدیقی، ۱۳ ژوئیه، گزارشی را از آنچه در اسپین بولدک میگذشت در رویترز منتشر کرد. او در جریان راهاندازی عملیات تهاجمی علیه طالبان حضور داشت و درنتیجه یک کمین طالبان به دست افراد این گروه افتاد. در آن زمان گزارش شد که طالبان ابتدا دانش صدیقی را به یک مسجد بردند و پس از بازجویی و شکنجه، تیرباران کردند.
در این بیانیه خانواده دانش صدیقی به نقل از آوی سینگ، وکیل این خانواده آمده است: «شواهد ارائه شده در اثبات مقصر بودن طالبان، ازجمله رهبر این گروه در این جنایت شنیع بسیار موثر است.»
اختر صدیقی و شهیده اختر، پدر و مادر دانش صدیقی، اواسط مارس سال گذشته به رسانهها گفتند آثار شکنجههای فراوان بر بدن دانش صدیقی مشاهده کردهاند. آنان همچنین گفتند که دانش صدیقی خبرنگار بود و از اوضاع دو طرف جنگ گزارش تهیه میکرد، اما طالبان او را مانند یک دشمن به قتل رساندند.
کشته شدن دانش صدیقی به دست طالبان، واکنش گستردهای در سطح جهان برانگیخت، اما به دلیل گسترش جنگ و پیشروی سریع طالبان و فروپاشی دولت پیشین، نهادهای ناظر بینالمللی در افغانستان درباره این پرونده تحقیق نکردند.