گروهی از روحانیان اهل ترکیه که از یک هفته پیش در کابل بهسر میبرند، در دیدار با رهبران طالبان وعده دادند که پنج مدرسه دینی در بعضی مناطق افغانستان میسازند.
بر اساس اطلاعیه وزارت معارف (آموزشوپرورش) افغانستان که در کنترل طالبان است و روز شنبه ۷ آبان منتشر شد، هزینه ساختن هر یک از این مدارس، ۲۵ هزار دلار خواهد بود که سازمان «آیدیف» ترکیه پرداخت میکند.
شیخ محمد توران، روحانی اهل ترکیه و مسئول نهاد «آیدیف» و مولوی حبیبالله آغا، وزیر معارف طالبان توافقنامه ساخت این مدارس دینی را امضا کردند. در بیانیه وزارت معارف طالبان آمده که مدارس دینی مذکور قرار است تمامی امکانات موردنیاز برای دانشآموزان را داشته باشند.
طالبان مدارس دخترانه از کلاس هفتم تا دوازدهم را تعطیل کردهاند و زنان را نیز از کار در بیرون از خانه محروم کردند. درحالیکه بیش از پنج میلیون کودک به دلیل فقر و نبود مدارس دولتی از آموزش محروماند، طالبان در یکسال گذشته بهصورت گسترده به ساختوساز مدرسههای دینی اقدام کردهاند.
شیخ نورالله منیر، وزیر پیشین معارف طالبان در ماههای نخست سلطه بر افغانستان گفت در هر یک از شهرستانها از یک تا سه مدرسه دینی میسازند.
با افزایش ساختوساز مدارس دینی بهدست طالبان، این نگرانی افزایش یافته که ممکن است افغانستان بهزودی به صادرکننده تروریسم در میان کشورهای منطقه تبدیل شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
با اینحال، گروهی از روحانیان ترکیه در یک هفته گذشته با شماری از مقامهای طالبان دیدار و از برقراری امارت اسلامی در افغانستان ابراز خوشحالی کردند. در بیانیههایی که طالبان از دیدار با این روحانیان منتشر کردند نوشتند که روحانیان ترکیهای بازگشت طالبان را به قدرت، آزاد شدن افغانستان از «اشغال» توصیف کردند و امیدوارند که رژیم حاکم در افغانستان مورد حمایت دولتهای اسلامی قرار بگیرد.
در ویدیوهای منتشر شده از دیدار روحانیان اهل ترکیه با سراجالدین حقانی، یکی از اعضای این گروه دست سراجالدین حقانی را به نشانه احترام میبوسد. این ویدیو بارها در شبکههای اجتماعی دست به دست شد و شماری از کاربران از این عملکرد روحانی ترکیهای انتقاد کردند. سراجالدین حقانی که نامش در فهرست افراد تحت تعقیب پلیس فدرال آمریکا و تحریمهای سازمان ملل متحد است، به قتل و کشتار هولناک در ۲۰ سال گذشته در افغانستان متهم است.
حقانی، نخستین گروه بمبگذاران انتحاری را در افغانستان تاسیس کرد و با حمله به قرارگاههای نظامی خارجی، سفارتخانهها و نهادهای دولتی، مسئول بسیاری از قتلها دانسته میشود. آمریکا او را به قتل شهروندانش متهم کرده است و پلیس فدرال آمریکا برای ارائه اطلاعاتی که به دستگیری او منجر شود، ۱۰ میلیون دلار جایزه گذاشته است. آمریکا شبکه حقانی را در سال ۲۰۱۲ به فهرست سازمانهای تروریستی اضافه کرد و تحریمهایی را علیه رهبران این شبکه وضع کرد.
درحالیکه گروهی از روحانیان اهل ترکیه سرگرم دیدار با رهبران طالبان در کابلاند، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان به ترکیه سفر کرده است. مجاهد به دعوت یک سازمان اسلامگرای مستقر در ترکیه، به آن کشور دعوت شده و در یک هفته گذشته در نشستهای مختلف سخنرانی کرده است.