دفتر سازمان همکاری اسلامی در کابل فعال شد

وزیر خارجه طالبان از کشورهای اسلامی خواست در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند

در مراسم افتتاح دفتر سازمان همکاری اسلامی در کابل، محمد عیاش به عنوان رئیس دفتر این سازمان معرفی شد-appcsocialmedia/Twitter@

دفتر سازمان همکاری اسلامی در افغانستان روز یک‎شنبه ۲۲ آبان با حمایت و کمک دولت عربستان سعودی، در کابل فعال شد. در اطلاعیه سازمان همکاری اسلامی آمده است که طارق‌ علی بخیت، فرستاده ویژه دبیر کل سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، «از کمک‌های مالی سخاوتمندانه پادشاهی عربستان سعودی که امکان فعالیت ماموریت سازمان همکاری اسلامی در ساختمانی جدید را فراهم کرد، قدردانی می‌کند».

در مراسم افتتاح دفتر سازمان همکاری اسلامی در کابل، محمد عیاش به عنوان رئیس دفتر این سازمان معرفی شد. در این مراسم، نمایندگان دفتر هیئت نمایندگی سازمان ملل متحد و دیپلمات‌هایی از کشورهای ترکیه، قطر، پاکستان و چند کشور اسلامی دیگر هم شرکت داشتند. امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، که در این مراسم حضور داشت، از تمامی کشورهای اسلامی خواست روابط خود را با طالبان توسعه دهند و در افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

متقی همچنین از سازمان همکاری اسلامی خواست به تلاش‌هایش برای جذب کمک‌‌ کشورهای این سازمان به مردم افغانستان ادامه دهد؛ چون خشکسالی ادامه‌دار و فقر روزافزون به اقتصاد افغانستان آسیب زده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

متقی ادعا کرد که سلطه طالبان بر افغانستان به تامین صلح و ثبات در این کشور منجر شده است و کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای اسلامی، می‌توانند با استفاده از این فرصت، همکاری‌های اقتصادی و تجاری خود با افغانستان را توسعه دهند.

در دسامبر ۲۰۲۱، سازمان همکاری اسلامی به درخواست پادشاه عربستان سعودی، نشستی را با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو این سازمان در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، برگزار کرد تا برای رسیدگی به وضعیت اقتصادی شکننده افغانستان کمک‌های مالی تامین شود.

در آن نشست، سازمان همکاری اسلامی ایجاد «صندوق کمک به افغانستان» را اعلام کرد و از تمام کشورهای عضو این سازمان و نیز سازمان‌های امدادرسان در سراسر جهان خواست برای جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی در افغانستان، به این صندوق کمک نقدی کنند.

در یک‎ سال گذشته، شماری از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی به این صندوق کمک کردند اما این کمک‌ها در برابر گستردگی بحران در افغانستان ناچیز بود. عربستان سعودی در خرداد ۱۴۰۱ اعلام کرد که ۳۰ میلیون دلار از کمک‌های بشردوستانه را به صندوق کمک‌های افغانستان تحویل می‌دهد تا برای تامین نیازهای مردم افغانستان هزینه شود.

به گزارش سازمان ملل متحد، افغانستان به دلیل خشکسالی‌های پیاپی، فروپاشی دولت و از بین رفتن بیش از نیم میلیون فرصت شغلی، با یکی از بدترین بحران‌های انسانی در جهان مواجه است.