گروهی از روحانیان اهل سنت کردستان خواستار برگزاری همه‌پرسی در ایران شدند

«حوادث هولناک اخیر ایرانیان را سرشار از ماتم توام با خشم و نفرت کرده و جایی از ایران نیست که ردپایی از شادی در آن مانده باشد»

جمعی از ماموستاها و مدرسان و امامان جمعه و جماعت سنندج، دهگلان و روستاهای تابعه در استان کردستان، در بیانیه‌ای مشترک، خواستار برگزاری یک همه‌پرسی تحت‌نظر سازمان‌های بین‌المللی در ایران شدند.

این شخصیت‌های سنی ایرانی در بیانیه فوق که روز دوشنبه، ۳۰ آبان (۲۱ نوامبر)، منتشر شد، ضمن یادآوری «میزان رای مردم است» به مسئولان حکومت، مطابق اصول دو، شش و ۵۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ‌«خواهان برگزاری رفراندومی با سازوکار اجرایی مقبول مردم و با حضور معتمدان و رهبران دینی و ملی و همچنین با نظارت نهادهای بین‌المللی بی‌طرف جهت برون‌رفت از وضعیت کنونی» شدند.

در این بیانیه آمده است که «حوادث هولناک اخیر ایرانیان را سرشار از ماتم توام با خشم و نفرت کرده و جایی از ایران نیست که ردپایی از شادی در آن مانده باشد»، و هشدار می‌دهد که «سرانجام ظلم و ظالمین جز هلاکت و نابودی نیست».

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بیانیه فوق می‌گوید که دو ماهی که بر مردم گذشته است، «مصداق بارز ظلم و ستم است»، و ‌خواسته‌های دیگری نیز در آن مطرح شده است. آزادی بی‌قیدوشرط تمامی زندانیانی که در جریان اعتراضات بازداشت شدند، توقف محاکمه‌های ناعادلانه و فرمایشی، توقف فیلتر و اعمال محدودیت بر اینترنت، توقف حضور نیروهای سرکوبگر در مدارس و دانشگاه‌ها، و توقف ارعاب فعالان ملی و مدنی و بزرگان دینی چون مولوی عبدالحمید، امام جمعه زاهدان، از جمله مطالباتی است که در این بیانیه درخواست شده است.

نویسندگان بیانیه فوق همچنین ضمن هشدار درباره صدور احکام اعدام برای جوانان، تاکید می‌کنند که «چنین کار دهشتناکی تنها باعث خشم مردم انقلابی می‌شود»، و درخواست می‌کنند که سرکوبگران در دادگاه‌های مردمی و علنی و با قضاوت قضات منتخب مردم محاکمه شوند. آنان در عین حال به مردم معترض توصیه می‌کنند که نگذارند مسیر اعتراضات برحقشان، از حالت مسالمت‌آمیز منحرف شود.

پیش‌تر، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در اعتراض به کشتار و سرکوب گسترده مردم ایران، خواهان برگزاری همه‌پرسی با حضور ناظران بین‌المللی شده بود؛ درخواستی که با واکنش تند برخی مقام‌های حکومت جمهوری اسلامی ایران مواجه و رد شد.