هزاران افغان در برزخ مهاجرت آمریکا

افغان‌های که پس از سرنگونی دولت افغانستان به آمریکا آمده‌اند، ویزای مشروط بشردوستانه دو ساله دارند

با سرنگونی دولت افغانستان بیش از ۷۹ هزار افغان به ایالات متحده آمریکا منتقل شدند-KARIM JAAFAR / AFP

هزاران افغان در ایالات متحده آمریکا با به پایان رسیدن مهلت اقامت مشروط خود نگران‌اند که در خطر اخراج از این کشور قرار گیرند.

وال‌استریت ژورنال دوشنبه ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) در گزارشی نوشت که هزاران افغان‌ در آمریکا در انتظار تصویب لایحه مرتبط با اقامت دائمشان‌اند تا خطر اخراجشان برطرف شود، اما کنگره تاکنون این لایحه را تصویب نکرده است.

با سرنگونی دولت افغانستان، بیش از ۷۹ هزار افغان به ایالات متحده آمریکا منتقل شدند.

محمدخسرو نوری ۳۶ ساله مترجم سفارت ایالات متحده آمریکا در افغانستان بود. او با غما، همسرش و دخترش ادیبه، شش ساله، و پسرش عبدالرحمن، چهار ساله، در ایالت کالیفرنیا زندگی می‌کند. محمدخسرو با ویزای مشروط بشردوستانه وارد آمریکا شد، اما تاریخ اعتبار ویزا به انتها نزدیک می‌شود و او از پایان مهلت اقامت دوساله‌اش در آمریکا نگران است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او می‌گوید: «بعضی وقت‌ها احساس می‌کنم دارم خواب می‌بینم. چطور ممکن است وقتی از خواب بیدار می‌شوم نگران چیز بدی نباشم؟»

محمدخسرو اضافه می‌کند: «اگر از دخترم بپرسید، می‌گوید که من اهل آمریکا هستم، نه از افغانستان. او خواهد گفت که من این‌جا [ایالات متحده آمریکا] خوشحالم، تیراندازی نیست.»

با این حال نوری نمی‌تواند به ادیبه اطمینان دهد که آنان می‌توانند برای همیشه در آمریکا بمانند.

برای افغان‌هایی که پس از سرنگونی دولت افغانستان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ به آمریکا منتقل شدند، ویزای مشروط بشردوستانه دوساله صادر شد اما زمانی‌ که مهلت این ویزا پایان یابد، این افغان‌ها دیگر نمی‌توانند به‌طور قانونی در ایالات متحده زندگی کنند و در خطر اخراج قرار می‌گیرند.

مهاجران افغان در ایالات متحده آمریکا می‌توانند درخواست پناهندگی بدهند اما سیستم ناکارامد مهاجرت ایالات متحده در حال حاضر با عقب‌ماندگی‌ها و زمان انتظار طولانی مواجه است. وجود ده‌ها هزار متقاضی افغان نیز این مشکل را تشدید خواهند کرد و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا به درخواست‌ پناهندگی آنان رسیدگی و تکلیفشان معلوم شود.

راه‌حل این مسئله تصویب لایحه‌ای است که مسیر دریافت گرین‌کارت یعنی اقامت دائم در آمریکا را برای افغان‌های که ویزای مشروط بشردوستانه دارند، باز می‌کند.

همه افغان‌هایی که با ایالات متحده آمریکا در افغانستان همکاری کردند، موفق نشدند از زندگی تحت سلطه طالبان بگریزند و زندگی برخی از این افغان‌ها همچنان در خطر است و پنهانی زندگی می‌کنند. در صورت تصویب لایحه اقامت دائم افغان‌ها، دفتری در وزارت خارجه آمریکا آغاز به کار خواهد کرد که به درخواست افغان‌ها برای دریافت ویزا و اقامت رسیدگی می‌کند.

بیشتر از جهان