ماهواره‌بر اروپایی ظرف کمتر از سه دقیقه سقوط کرد

این ماهواره‌بر حامل دو ماهواره رصد زمین بود

آژانس فضایی اروپا و شرکت آریان اسپیس برای تحقیق در مورد دلایل این ناکامی و برنامه‌ریزی برای آینده برنامه وگا، کمیسیون مستقلی تشکیل داده‌اند‌ـ Twitter/FRANCE24

پرتاب یک ماهواره‌بر اروپایی که حامل دو ماهواره رصد زمین بود، ناکام ماند. این راکت ظرف کمتر از سه دقیقه پس از پرتاب از پایگاه فضایی گویان فرانسه، سقوط کرد و در دریا فرود آمد.

شرکت فرانسوی آریان‌اسپیس که کار خدمات پرتاب را انجام داده بود، گفت که ماهواره‌بر وگا‌ـسی (Vega-C) در مرحله دوم، حدود دو دقیقه و ۲۲ ثانیه پس از پرتاب، با کاهش فشار مواجه و این به «خاتمه زودهنگام ماموریت» منجر شد. بنا بر اعلام این شرکت، اداره فضایی فرانسه «مطابق روند متداول، دستور نابودی لانچر را داد و به اشخاص یا اموال هیچ آسیبی نرسیده است».

پرتاب این موشک را آژانس فضایی اروپا انجام می‌داد و قرار بود دو ماهواره رصد زمین به نام‌های پلایدس نئو ۵ و ۶ را که ساخت شرکت ایرباس‌اند، به مدار زمین بفرستد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

استفانو بیانکی، مدیر برنامه وگا در این آژانس، گفت: «این ناکامی ضربه‌ سختی برای ما است.» این ماهواره‌ها قرار بود بخشی از یک مجموعه‌ باشند و در کنار هم می‌توانستند از هر نقطه‌ای از کره زمین با رزولوشن ۳۰ سانتی‌متری عکس بگیرند.

به گفته بیانکی، آژانس فضایی اروپا و شرکت آریان اسپیس به منظور تحقیق در مورد دلایل این ناکامی و برنامه‌ریزی برای آینده برنامه وگا، کمیسیون مستقلی تشکیل داده‌اند. او افزود که این تحقیقات بر یک موتور زفیرو ۴۰ ساخت شرکت ایتالیایی آوی متمرکز خواهد بود که به نظر علت اصلی ناکامی بوده است. راکت وگا سی پیش از این در روز ۱۳ ژوییه با موفقیت پرتاب شده بود.

مرکز فضایی گویان که مرکز فضایی اروپا نیز نامیده می‌شود، در شمال غربی منطقه کورو در گویان فرانسه قرار دارد؛ بخشی از خاک فرانسه که در آمریکای جنوبی قرار دارد و از سال ۱۹۶۸ به عنوان مرکز فضایی فعالیت می‌کند. نزدیکی این مرکز به مدار استوا (که در فاصله ۵۰۰ کیلومتری جنوب آن قرار دارد) و قرار داشتن اقیانوس اطلس در شرق آن باعث شده است موقعیت سوق‌الجیشی مناسبی داشته باشد.

آژانس فضایی اروپا، آژانس برنامه فضای اتحادیه اروپا، مرکز ملی مطالعات فضای فرانسه، شرکت آرین‌اسپیس و آژانس فضای جمهوری آذربایجان از جمله نهادهایی‌اند که از پایگاه گویان استفاده می‌کنند.

بیشتر از جهان