خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز یکشنبه گزارشی در مورد برنامه موشکی جمهوری اسلامی منتشر کرد و مدعی شد که این حکومت بعد از ایجاد شبکه یکپارچه پهپادی در «جبهه مقاومت» دنبال ایجاد شبکه یکپارچه موشکی رفته است. در حالی که جمهوری اسلامی در سالهای گذشته گاه سعی میکرد، رابطه گسترده مالی و تسلیحاتی خود با گروههای شبهنظامی در منطقه را پنهان یا انکار کند، در دوران اخیر سپاه و مقامات حکومتی علنیتر از گذشته در مورد این رابطه صحبت میکنند.
روزنامه «اورشلیم پست» اسرائیل در مقالهای به قلم ست فرنتزمن، تحلیلگر اسرائیلی، به گزارش تسنیم واکنش نشان داد و گفت «رسانههای طرفدار جمهوری اسلامی در مورد تسلیح «مقاومت» در خاورمیانه پز میدهند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
فرنتزمن در ضمن به مقاله دو سال پیش «تهران تایمز»، روزنامه انگلیسیزبان نزدیک به سپاه، اشاره کرد که در مورد حسن تهرانی مقدم نوشته شده بود. این چهره سپاه پاسداران که در آبان ۱۳۹۰ در جریان انفجاری در پادگان شهید مدرس ملارد به همراه جمعی از همکارانش کشته شد بهه گفته سپاه «پدر صنعت موشکی ایران» بود.
مقاله «تسنیم» نیز با یاد تهرانی مقدم آغاز میشود و مدعی میشود که ۱۱ سال پس از کشته شدن او جمهوری اسلامی «با در اختیار داشتن طیف متنوعی از موشکهای بالستیک نقطهزن به قدرت اول موشکی منطقه و یکی از برترین قدرتهای موشکی جهان تبدیل شده است و علاوه بر تامین نیازمندیهای خود، توانسته است گامهای مهمی در تامین نیازمندی موشکی جبهه مقاومت نیز بردارد.»
این مقاله به تسلیح حزبالله لبنان، ارتش سوریه و گروههای فلسطینی اشاره میکند و در مهمترین بخش به یمن میپردازد. گروه شبهنظامی حوثیها در هفت سال است که صنعا، پایتخت یمن را تصرف کرده است. این گروه مورد حمایت حکومت ایران قرار دارد. مقامات تهران تا کنون ابعاد گسترده این حمایت را انکار میکردند. این در حالی است که نهادهای مستقل همچون سازمان ملل در گزارشهای خود تاکید کردهاند که حملههای موشکی حوثیها به خاک عربستان سعودی با سلاحهای ساخت ایران انجام میشود.
مقاله تسنیم به تاریخ برنامههای پهپادی و موشکی حوثیها اشاره میکند و مینویسد: «دستیابی نیروهای مقاومت به موشکهای کروز و بالستیک از آن جهت حائز اهمیت است که این موشکها بسیار شبیه یکدیگر و و شبیه موشکهای ایرانیاند. هرچند هنوز هیچ منبع رسمی در ایران، ارسال موشک به یمن و جبهه مقاومت را رسما تایید نکرده است، اما به نظر میرسد حالا گروههای مقاومت به برخی فناوریهای ساخت انواع موشک و راکت دست یافتهاند.»