قضات قوه قضاییه جمهوری اسلامی همچنان به صدور احکام حبس بلندمدت برای شهروندان معترض در خیزش سراسری مشغولاند و به نظر میرسد پس از دستور دوباره علی خامنهای به برخوردهای شدیدتر با معترضان، ماشین سرکوب شهروندان در قوه قضاییه سرعت بیشتری به خود گرفته است.
بر اساس آخرین گزارشهای منتشر شده از فعالان حقوق بشر در ایران، هاشم موذنزاده، دکتر جراح، با حکم دادگاه انقلاب تهران، بهاتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به تحمل سه سال حبس و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام»، به تحمل یک سال زندان محکوم شده است. همچنین دکتر موذنزاده به دو سال ممنوعیت خروج از کشور، عضویت در احزاب و گروههای سیاسی و هرگونه فعالیت اجتماعی و حضور در فضای مجازی نیز محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، سه سال حبس برای او اجرا میشود. این فعال صنفی پزشکان که مدیرمسئول خبرگزاری پالنا و هماهنگکننده گروه تلگرامی پزشکان بود، پیش از این در جریان خیزش سراسری به دست نیروهای سرکوبگر با خشونت بازداشت شده بود.
همچنین خبر محکومیت نازلی سعیدی، دانشجوی دانشگاه اردبیل که شامل ۱۵ ماه حبس، پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور بود، شنبه ۱۴ دیماه، منتشر شد. طبق حکم شعبه یک دادگاه انقلاب تبریز، نازلی سعیدی که دانشجوی پزشکی ورودی ۹۷ دانشگاه اردبیل و دانشجوی مهمان علوم پزشکی تبریز است، پس از بازداشت در روز ۴ آبان و سپس آزادی موقت با وثیقه، در دادگاه به اتهامهای «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» محاکمه شد و اکنون در انتظار نتیجه رای دادگاه تجدیدنظر است.
دادگاه انقلاب تبریز در احکامی دیگر، امیرحسن محسنی و آرش احمدی را هرکدام به تحمل ۱۶ سال حبس و امیرحسین رضایی را به تحمل ۱۵ سال زندان محکوم کرده است. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در روز ۲۴ دیماه، این احکام در دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی با کاهش مواجه شده است و بدین ترتیب، آرش احمدی به تحمل ۶ سال حبس و امیرحسین محسنی و امیرحسین رضایی، هریک به تحمل دو سال زندان محکوم شدهاند. کندن تابلوی خیابان جمهوری در تبریز و ساخت و توزیع کوکتل مولوتف، از مصادیق اتهامهای این سه شهروند معترض به جمهوری اسلامی اعلام شده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پیمان کریمپور، دیگر شهروند ایرانی معترض به جمهوری اسلامی، با حکم دادگاه انقلاب تبریز به تحمل چهار سال حبس محکوم شد. اتهامها و جزئیات پرونده این شهروند دقیقا شبیه محمد عشقی در ارومیه است که او نیز به جرم حضور در اعتراضات خیابانی، مجموعا پنج سال حکم زندان دریافت کرده است.
از دیگر احکام صادر شده برای شهروندان معترض به جمهوری اسلامی در روزهای اخیر، میتوان به حکم دو سال زندان برای مهسا فرهادی، شهروند ۲۱ ساله اشاره کرد. او که ۲۴ آبان در شهریار در استان تهران بازداشت شده بود، به اتهام «اجتماع و تبانی بهقصد برهم زدن امنیت ملی» در شعبه دوم دادگاه انقلاب این شهر محاکمه شد.
همچنین بیتا حقانی نسیمی، از بازداشتشدگان اعتراضات اخیر در استان مازندران، با حکم شعبه اول دادگاه انقلاب ساری به ۱۸ سال حبس و ممنوعیت خروج از ایران محکوم شده است. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدیدنظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس برای این بلاگر و دانشجوی ۲۲ ساله قابل اجرا خواهد بود.
پیش از این، خبرهایی درباره شکنجه بیتا حقانی به دست ماموران اداره اطلاعات سپاه پاسداران در ساری منتشر شده بود. او در حال حاضر در زندان قائمشهر محبوس است. شعبه اول دادگاه انقلاب ساری در یک ماه اخیر برای دستکم سه شهروند مازندرانی حکم اعدام صادر کرده است و احسان پیربرناش، روزنامهنگار و طنزنویس، نیز در هفته گذشته با حکم همین شعبه به تحمل ۱۸ سال زندان محکوم شد.
مقامهای جمهوری اسلامی تصمیم گرفتهاند تا با صدور احکام اعدام و حبسهای طولانیمدت برای شهروندان معترض در جریان خیزش سراسری، آنها را از ادامه پیگیری این خیزش و تلاش برای براندازی نظام جمهوری اسلامی بترسانند. سیاستی که در شرایط فعلی، با ادامه جاری بودن احکام سرکوبگرایانه مانند حجاب اجباری و همچنین ادامه روند سقوط اقتصاد در ایران و فقیرتر شدن اکثر جامعه، موفقیت آن بسیار دور از انتظار به نظر میرسد.