مقر پارلمان اروپا در بروکسل، روز جمعه هفتم بهمن (۲۷ ژانویه) میزبان نشستی ویژه درباره قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا بود.
چارلی ویمرز، نماینده سوئد در پارلمان اروپا و از سخنرانان این نشست، گفت که هدف از این جلسه «نور تاباندن بر فعالیتهای تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فشار به شورای اروپاست تا سپاه را تروریستی اعلام کند.»
ویمرز ابراز امیدواری کرد که کشورهای عضو بیشتری از این مسئله حمایت کنند زیرا به گفته او «قرار گرفتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی، روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران را از اساس تغییر میدهد.»
ویمرز در سخنانی در آغاز این نشست گفت: «سپاه از طریق بیداد، قتل و تروریسم، جمهوری شرارت ملایان را نمایندگی میکند. سپاه نیرویی برای تروریسم سیاسی در داخل و خارج کشور است.» او سپس در رد ادعای سیاستمداران اروپایی که میگویند «نقض حقوق بشر مردم داخل ایران به دست سپاه برای تروریستی اعلام کردن آن کافی نیست» گفت که سپاه در چند دهه گذشته گروههای و سلولهای تروریستی را در خارج از مرزهای ایران تحت حمایت قرار داده است. او گفت: «جمهوری اسلامی، جمهوری شر است.»
او ضمن اشاره به حمایت مالی، تسلیحاتی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران از گروههایی چون حزبالله، حماس و جهاد اسلامی، گفت که فهرستی متشکل از بیش از ۴۰ فقره از فعالیتهای تروریستی سپاه پاسداران در خارج از مرزهای ایران در بیش از ۴۰ سالی که از تاسیس آن میگذرد تهیه کرده است؛ مواردی چون ترور، هواپیماربایی، بمبگذاری، آدمربایی، حملات سایبری، خرابکاری، تعقیب و آزار دگراندیشان ایرانی، پروپاگاندا، تحویل مواد منفجره و سلاح که در سرتاسر اروپا صورت گرفته است.
#چارلی_وایمرز، نماینده #پارلمان_اروپا در نشستی که روز جمعه ۷ بهمن برگزار شد به ملاقاتی که پیشتر با #شاهزاده_رضا_پهلوی داشت اشاره کرد و گفت: «مایلم پیام او را اینجا بازگو کنم. او گفت پس از ۴۳ سال شاهد انقلاب آینده ایرانیم. مبارزان راه آزادی باید بدانند که جهان حمایتشان میکند.» pic.twitter.com/nie8wDKhKr
— independentpersian (@indypersian) January 27, 2023
او سپس به گزارش سازمان اطلاعات و امنیت بریتانیا اشاره کرد که گفته بود جمهوری اسلامی تنها در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۰ بار تلاش کرد تا شهروندان بریتانیایی و دیگران را در خاک آن کشور بکشد.
نماینده سوئد در پارلمان اروپا که از زمان شروع خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهورس اسلامی بارها در حمایت از مردم ایران سخن گفته و از حامیان سرسخت قرار گرفتن سپاه در فهرست گروههای تروریستی اروپا است، همچنین به نقش هماهنگکننده نیروی قدس سپاه پاسداران در بمبگذاری انتحاری حزبالله در اتوبوس گردشگران اسرائیلی در بلغارستان اشاره کرد و گفت که در این حمله در سال ۲۰۱۲ در بورگاس، پنج گردشگر اسرائیلی و راننده محلی اتوبوس کشته شدند و ۳۵ نفر مجروح شدند. او سپس این پرسش را مطرح کرد که «اگر این تروریسم نیست، پس چیست؟»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
چارلی ویمرز همچنین به دیدار خود با شاهزاده رضا پهلوی اشاره کرد و به نقل از او گفت که «انقلاب آینده ایران در حال وقوع است.»
او گفت مردم ایران شایستگی آن را دارند که حکومتی غیر از حاکمیت اسلامگرایان را دارند و با تکرار شعار «زن زندگی آزادی» به همکارانش در پارلمان اروپا توصیه کرد که زبان فارسی را فرابگیرند تا بتوانند شعار «جمهوری اسلامی نمیخواهیم» را فریاد بزنند «چرا که فقط رفتن جمهوری اسلامی است که به معنی پایان مبارزه است.»
ویمرز همچنین گفت که «انگیزه اصلی مقاومت در مقابل افزودن سپاه به گروههای تروریستی اتحادیه اروپا، این است که این اقدام جلوی احیای برجام را میگیرد.» و در این راستا از همه خواست تا در یافتن دلیل مخالفت برخی کشورها با تروریستی اعلام شدن سپاه، اول نظر نمایندگان پارلمان اروپا را درباره برجام و فشار حداکثری به جمهوری اسلامی، جویا شوند.
ویمرز گفت او و همفکرانش علاوه بر این، خواستار تعلیق برجاماند و تاکید کرد که «متاسفانه اکثریت اعضای پارلمان اروپا با تعلیق برجام مخالفند.»»
دریا صفایی، نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک، شهران طبری، تحلیلگر سیاسی، فرنگیس بیات، پژوهشگر مسائل سیاسی و اجتماعی، علیرضا نادر، تحلیلگر مسائل ایران و شماری دیگر از فعالان سیاسی و مدنی نیز در این نشست سخنرانی کردند.