طالبان به آمریکا: از نهادهای امدادرسان مالیات نمی‌گیریم

طالبان در پی سلطه بر افغانستان مالیات‌های شهروندان را افزایش دادند تا بودجه حکومت خود را تامین کنند

 بیشتر شهروندان افغانستان با فقر و گرسنگی مواجه‌اند و قادر به پرداخت مالیه‌های طالبان نیستند-WAKIL KOHSAR / AFP

وزارت مالیه (دارایی) طالبان روز یکشنبه، ۱۶ بهمن (۵ فوریه)، اعلام کرد که از فعالیت نهادهای امدادرسان نه مالیات دریافت می‌کند و نه هزینه‌ای برای این نهادها در نظر گرفته است. 

در بیانیه این وزارتخانه آمده است که به تمام گمرکات افغانستان دستور داده شده است که تعرفه گمرکی کالاهایی را که نهادهای امدادرسان وارد می‌کنند، به صفر برسانند و این کالاها بدون پرداخت هزینه‌های گمرکی وارد افغانستان شوند.

در بیانیه طالبان آمده است: «اداره بازرس ویژه ایالات متحده آمریکا برای افغانستان [سی‌گار] در گزارش فصلی خود به کنگره آمریکا ادعا کرده بود که امارت اسلامی افغانستان از سازمان‌های غیردولتی و موسساتی که در زمینه کمک‌های بشردوستانه فعالیت می‌کنند، تحت عنوان «فیس لایسنس»، مالیات و هزینه‌های اداری می‌گیرند که بخشی از عواید افغانستان را تامین می‌کند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در ادامه این بیانیه ذکر شده است: «وزارت مالیه امارت اسلامی افغانستان گزارش [سی‌‌گار] را دور از حقیقت دانسته و جدا رد می‌کند.»

وزارت مالیه (دارایی) طالبان تاکید می‌کند که از نهادهای خارجی فقط «فیس لایسنس» می‌گیرد که مبلغی ناچیز است و مشابه کشورهای دیگر، و تاثیری بر عواید حکومت طالبان ندارد.

طالبان تاکید می‌کنند که حکومت آن‌ها، از جمله وزارت مالیه، برای تمام نهادهای امدارسان که در زمینه کمک‌های بشردوستانه فعالیت دارند، تسهیلات اداری، مالی و حفاظتی ایجاد می‌کند. 

همزمان، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، با مطلق بن ماجد القحطانی، نماینده ویژه وزیر امور خارجه قطر، در کابل دیدار کرد. 

خبرگزاری باختر، وابسته به طالبان، نوشت: «در این دیدار دو طرف روی تحکیم روابط میان افغانستان و قطر، همکاری‌های سیاسی میان دو کشور، کمک‌های بشردوستانه و موارد موردعلاقه دیگر بحث و تبادل‌نظر کردند.»

طالبان در ۱۵ اوت ۲۰۲۱ بر افغانستان تسلط یافتند و از آن زمان به این ‌سو، مالیات‌های شهروندان این کشور را افزایش دادند تا بتوانند بودجه حکومت خود را تامین کنند. 

اما بیشتر شهروندان افغانستان به فقر و گرسنگی دچارند و قادر به پرداخت مالیات‌‌های طالبان نیستند. 

بنا به تازه‌ترین گزارش دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا)، به‌دلیل فروپاشی شدید اقتصادی، خشکسالی و افزایش شدید فقر شهری و روستایی، در سال ۲۰۲۳ میلادی ۱۷ میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید مواجه خواهند شد و شش میلیون نفر دیگر نیز در سطح اضطراری ناامنی غذایی قرار خواهند داشت.

تاکنون هیچ کشوری، حتی حامیان اصلی‌ طالبان، حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است و در شرایطی که این حکومت با بحران مشروعیت ملی و جهانی دست‌به‌گریبان است، کشورهای کمک‌کننده نمی‌خواهند پولی در اختیار این گروه بگذارند.

بنا به اعلام سازمان ملل متحد، کمک‌های بشردوستانه، بدون کنترل طالبان، بین نیازمندان توزیع می‌شود.

بیشتر از