زنان و کودکان مهاجران افغان در زندان‌های پاکستان

آمار دقیق شهروندان افغان بدون مدرک اقامت قانونی در زندان‌های پاکستان مشخص نیست

بخش بزرگی از مهاجران افغان در ایران و پاکستان اجازه اقامت قانونی ندارند- Twitter/@MoRRAfg

وزارت «مهاجران و عودت‌کنندگان» طالبان روز چهارشنبه، ۱۸ بهمن (۷ فوریه) گفت که ۴۰ تن از شهروندان افغان شامل زنان و کودکان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند.

به گزارش حساب توییتری این وزارتخانه، در میان این افراد، پنج خانواده از زندان ایالت سند پاکستان آزاد شدند.

این وزارت گفت که این تعداد از مهاجران افغان با صدور حکم دادگاه کراچی از زندان آزاد شدند و به مرز اسپین بولدک در استان قندهار در جنوب افغانستان منتقل شدند.

عکس‌های که وزارتخانه طالبان منتشر کرد، نشان می‌دهد که در میان زندانیان آزاد شده زنان مسن و کودکان هم حضور دارند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این وزارت نوشت که طی یک ماه و نیم گذشته صدها تن از شهروندان افغانستان از زندان‌های پاکستان رها شدند و تلاش برای آزادسازی سایر زندانیان افغان از این کشور جریان دارد.

آمار دقیق شهروندان افغان بدون مدرک اقامت قانونی که در زندان‌های پاکستان به سر می‌برند، مشخص نیست.

اما مهاجران افغان می‌گویند که فشار نیروهای پلیس پاکستان بر آنها افزایش یافته است و آنها در معرض اخراج از این کشور قرار دارند.

یکی از خبرنگاران که خواست نامش فاش نشود به ایندیپندنت فارسی گفت که با سرنگونی حکومت افغانستان به شهر کویته پاکستان قاچاقی رفت و بدون مدرک قانونی اقامت دارد.

او به چند کشور اروپایی درخواست پناهندگی داده است و می‌گوید که با برگشت به افغانستان زندگی‌اش به خطر مواجه می‌شود: «من بیش از یک سال می‌شود که در پاکستان‌ام و سند اقامت ندارم و اگر پلیس پاکستان من را دستگیر کند، باعث می‌شود که از این کشور اخراج شوم.»

او از نهادهای مدافع حقوق بشر خواست که به پاکستان فشار وارد کنند تا مانع اخراج و زندانی شدن مهاجران افغان شود.

حدود دو ماه پیش ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد پلیس پاکستان شماری از مهاجران افغان در شهر کراچی را بازداشت کرده و دستان آنان را با طناب بسته است.

انتشار این ویدیوها با موجی از انتقادها در میان شهروندان افغانستان مواجه شد و آنها از عملکرد حکومت طالبان مبنی بر نرمش در مقابل حکومت پاکستان انتقاد کردند.

پس از فروپاشی دولت افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، هزاران شهروند افغانستان و به‌ویژه کارمندان دولت، نظامیان، فعالان حقوق بشر و خبرنگاران، برای گریز از انتقام‌جویی طالبان، به پاکستان و ایران پناه بردند.

بر اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اینک حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار شهروند افغانستان در پاکستان زندگی می‌کنند که حدود ۳۰۰ هزار نفر از آنان بین اوت ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۲، به پاکستان وارد شده‌اند.

بخش بزرگی از مهاجران افغان در ایران و پاکستان اجازه اقامت قانونی ندارند و به همین دلیل در معرض اخراج قرار دارند.

بیشتر از جهان