نگرانی سازمان ملل از تشدید بحران انسانی در شمال سوریه

هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه در سوریه: «اگر پیش از زلزله آمادگی بیشتری داشتیم، وضعیت به این وخامت نبود»

حدود ۱۰۰ هزار نفر تنها در حلب بی‌خانمان‌اند- LOUAI BESHARA / AFP

محمد هادی، هماهنگ‌کننده منطقه‌ای کمک‌های بشردوستانه در سوریه و مصطفی بن لملیح، هماهنگ‌کننده فعالیت‌های بشردوستانه سازمان ملل در این کشور در کنفرانس خبری در مورد وضعیت شمال سوریه پس از زلزله ششم فوریه نسبت به تشدید بحران انسانی در شمال سوریه ابراز نگرانی کردند.
آن‌ها گزارش دادند که به دلیل زلزله ویرانگر، جریان کمک‌های بشردوستانه از ترکیه به شمال غربی سوریه موقتا متوقف شده است. امدادگران در حال حاضر می‌کوشند به شمال سوریه کمک‌رسانی کنند که پیش از این زلزله نیز با بحران‌های دیگری مانند جنگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کرد.

مصطفی بن لملیح که با تماس ویدیویی از دمشق در این کنفرانس حضور داشت، گفت: «نزدیک به ۱۱ میلیون نفر در فرمانداری‌های شمال غربی سوریه، از جمله در حما، لاذقیه، ادلب، حلب و طرطوس از این زلزله آسیب دیده‌اند.»  او گفت که افزون بر این، اینک حدود ۱۰۰ هزار نفر فقط در حلب بی‌خانمان‌اند. این مقام سازمان ملل افزود که ۳۰ هزار نفر از این جمعیت در مدارس و مساجد سرپناه پیدا کرده‌اند که البته «این‌ها خوش شانس‌های این جمعیت نیازمند کمک به‌شمار می‌روند».
او افزود: «از هر سه خانه یک خانه در این زلزله آسیب دیده است»، و تاکید کرد که گروه‌های مختلف باید اختلافات سیاسی را کنار بگذارند و برای رفع این بحران با هم همکاری کنند.

محمد هادی با تایید گفته‌های مصطفی بن لملیح، گفت: «اگر پیش از زلزله آمادگی بیشتری داشتیم، وضعیت به این وخامت نبود.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هنگامی که خبرنگار ایندیپندنت فارسی در سازمان ملل از این دو مقام سازمان ملل در مورد ارسال کمک‌های بشردوستانه از کشورهایی مانند یونان و اسرائیل پرسید که طبق سنت تاریخی روابط سیاسی خوبی با ترکیه و سوریه ندارند، مصطفی بن لملیح در پاسخ  گفت: «بله، من از این پیشنهاد یونان آگاهم. من تماس‌هایی از دیگر مناطق مانند اردن و تایلند دریافت کردم. مطمئنم کشورهای بیشتری کمک خواهند کرد. وقتی با دولت سوریه و وزیر امور خارجه این کشور ملاقات کردیم، گفتند که از تمام کمک‌ها استقبال می‌کنند و ورود کمک‌های ورودی را، چه جنسی و چه مالی، تسهیل خواهند کرد.» او افزود: «در حال حاضر مکانیسمی وجود دارد که هر کمکی که به ما می‌رسد، هماهنگی دریافت و توزیع آن را انجام می‌دهیم.»

محمد هادی، هماهنگ‌کننده منطقه‌ای کمک‌های بشردوستانه در سوریه، نیز در پاسخ به ایندیپندنت فارسی گفت: «کار بشردوستانه ما سیاسی نیست. ما با اصول بشردوستانه کار می‌کنیم. رفاه مردم، مسئولیت دولت میزبان است و ما به مثابه نماینده سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی، با درخواست دولت‌ها، به مردم کمک می‌کنیم. بنابراین، تصمیمات سیاسی بر عهده دولت است.»

او گفت: «ما سعی می‌‌کنيم سیاست را از کارمان جدا نگه داریم و همکاران ما که در سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی یا محلی کار می‌کنند، بر نیازهای مردم، به‌ویژه زنان و کودکان، تمرکز دارند»، و افزود: «ما از کمک‌ها در هر زمان و از هر مکانی خوشحال می‌شویم، به این شرط که دولت‌ میزبان کار خود را برای دریافت و توزیع آن‌ها انجام دهد.»

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گزارش داده است که بیش از ۵۰ تیم کمک اضطراری و جست‌وجو و نجات به منطقه اعزام شده‌ است. این دفتر همچنین گزارش داده است که سازمان ملل متحد ۲۵ میلیون دلار بودجه اضطراری برای حمایت از امداد در مناطق زلزله‌زده اختصاص داده است.

مادونی سان سوون، سخنگوی دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، نیز روز سه‌شنبه ، ۷ فوریه (۱۸ بهمن)، گفته بود: «هیچ تصویر روشنی از زمان ازسرگرفته‌شدن این کمک‌ها به شمال سوریه که حدود چهار میلیون نفر به آن وابسته‌‌اند، وجود ندارد.» او گفت: «برخی جاده‌ها بسته شده‌اند و برخی غیرقابل دسترسی‌اند و مسائل لجستیکی وجود دارد که باید حل شوند.»

عملیات کمک‌‌رسانی مرزی که سازمان ملل از سال ۲۰۱۴ بر آن نظارت می‌کند، برای سوری‌هایی که در جریان جنگ داخلی سوریه از مقابل نیروهای حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، گریخته‌اند، مهم بوده است.

بیشتر از جهان