با افزایش تنش‌ ایران و آمریکا شش بمب‌افکن بی۲ به جزیره دیه‌گو گارسیا منتقل شد

سخنگوی پنتاگون تاکید کرد که اگر جمهوری اسلامی یا نیروهای نیابتی‌اش، منافع آمریکا در منطقه را تهدید کنند، با اقدام قاطعی مواجه می‌شوند

خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، نوشته که در بحبوحه بمباران بیش از دو هفته‌ای آمریکا در یمن و تشدید تنش‌ها با جمهوری اسلامی ایران، آمریکا توانایی نظامی‌اش را در منطقه تقویت کرده است.

بنا بر این گزارش، پنتاگون روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، توانایی نظامی آمریکا در خاورمیانه را با هواپیماهای جنگی بیشتر تقویت کرده است. با این حال در بیانیه کوتاه پنتاگون مشخص نشده است کدام هواپیماها در حال استقرارند یا دقیقا به کجا فرستاده شده‌اند.

رویترز در ادامه به نقل از مقام‌های آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، گزارش داد که حدود شش بمب‌افکن بی۲ در یک هفته گذشته یا پیش از آن به پایگاه نظامی ایالات متحده و بریتانیا در جزیره دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند بمب‌افکن‌های بی‌۲ که فناوری رادارگریز دارند و به حمل سنگین‌ترین بمب‌ها و سلاح‌های هسته‌ای ایالات متحده مجهز‌ند، در موقعیت لازم برای عملیات در خاورمیانه قرار دارند.

انتقال این تجهیزات نظامی هم‌زمان با آن است که شان پارنل، سخنگوی پنتاگون، در بیانیه‌ای گفت: «اگر جمهوری اسلامی یا نیروهای نیابتی آن، کارکنان و منافع آمریکا در منطقه را تهدید کنند، ایالات متحده برای دفاع از مردمش اقدام قاطعی انجام خواهد داد.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، نیز روز یکشنبه ایران را تهدید کرد که اگر تهران با واشینگتن بر سر برنامه هسته‌ای به توافق نرسد، گزینه بمباران را در نظر می‌گیرد و تعرفه‌های ثانویه اعمال خواهند شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بمب‌افکن‌های بی۲ توانایی حمل قوی‌ترین بمب آمریکا را دارد که به گفته کارشناسان می‌تواند برای ضربه زدن به برنامه هسته‌ای ایران استفاده شوند. تنها ۲۰ بمب افکن بی۲ در ذخیره نیروی هوایی آمریکا وجود دارد، بنابراین معمولا به‌ندرت از آن‌ها استفاده می‌شود.

نشریه تلگراف پیش‌تر در گزارشی به نقل از یک مقام ارشد نظامی جمهوری اسلامی که نامش را فاش نکرد، نوشت: «دونالد ترامپ تهدید کرده است که اگر ایران بر سر برنامه هسته‌ای با آمریکا به توافق نرسد، اتفاق‌های بسیار بدی برایش رخ خواهد داد، اما تهران هم در پاسخ به هرگونه حمله ایالات متحده، به پایگاه دریایی مشترک آمریکا و بریتانیا در مجمع‌الجزایر چاگوس حمله خواهد کرد.»

به نوشته تلگراف، این مقام آگاه جمهوری اسلامی تاکید کرد: «اگر از هر پایگاهی در منطقه یا در محدوده برد موشک‌های جمهوری اسلامی به ایران حمله شود، در هدف قرار دادن نیروهای بریتانیایی یا آمریکایی هیچ تفاوتی وجود نخواهد داشت. زمانی که وقتش برسد، مهم نیست سربازان آمریکایی، انگلیسی یا ترک باشند، اگر آمریکایی‌ها از پایگاه‌های آنان استفاده کنند، هدف قرار خواهند گرفت.»

در همین حال، رسانه‌های دولتی جمهوری اسلامی هم در گزارش‌هایی اعلام کردند که اگر آمریکا حمله کند، تهران با موشک‌های بالیستیک و پهپادهای انتحاری به تاسیسات دیه‌گو گارسیا حمله خواهد کرد.

بر اساس ادعای جمهوری اسلامی، ایران تسلیحات کافی برای چنین حمله‌ای را دارد و از نسخه‌های جدیدتر موشک خرمشهر که برد متوسط ​​دارند و پهپاد کامیکازه شاهدــ۱۳۶بی با برد چهار هزار کیلومتر استفاده خواهد کرد.

به نوشته رسانه‌های حکومتی جمهوری اسلامی پایگاه دیه‌گو گارسیا در کنار سایر پایگاه‌های نظامی ایالات متحده در سراسر آسیا و خاورمیانه از جمله پایگاه دریایی بحرین، هدفی بالقوه برای تهران به شمار می‌آیند.

دیه‌گو گارسیا بزرگ‌ترین جزیره در مجمع الجزایر چاگوس، قلمرو مستقل بریتانیا است که دولت می‌خواهد آن را به جمهوری موریس تحویل دهد. تاسیسات نظامی مشترک بریتانیا و ایالات متحده از دهه ۱۹۷۰ در  این پایگاه قرار دارد و یکی از نقاط اصلی اختلاف در معامله برای واگذاری این جزیره است.

تخمین زده می‌شود که حدود چهار هزار نیروی آمریکایی و انگلیسی متشکل از نظامیان و پیمانکاران غیرنظامی‌ در این جزیره حضور دارند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه گفت اگر ترامپ به تهدیدهایش عمل کند، ضربه محکمی به آمریکا وارد خواهد شد.

امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، هم با تهدید نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، به پایگاه‌های ایالات متحده اشاره کرد و افزود: «کسانی که خود در خانه شیشه‌ای نشسته‌اند، نباید به دیگران سنگ پرتاب کنند.»

در همین حال، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، دستور اعزام دومین ناو جنگی به خاورمیانه را صادر کرد. به گزارش بلومبرگ، ناو کارل وینسون پس از تکمیل تمرین‌های نظامی در منطقه هند و اقیانوس آرام وارد منطقه خواهد شد. وزارت دفاع همچنین ماموریت گروه ضربتی ناو هواپیمابر هری اس. ترومن در منطقه را تمدید کرد. 

حضور غیرمعمول دو ناو هواپیمابر آمریکا در منطقه، نمایش قدرت ایالات متحده در زمانی است که دونالد ترامپ دو گزینه توافق یا بمباران تاسیسات هسته‌ای را پیش‌ روی رهبر جمهوری اسلامی قرار داده است.

پنتاگون روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده به‌طور رسمی ماموریت یک ناو هواپیمابر در خاورمیانه را تمدید کرده و ناو دیگری را به این منطقه اعزام کرده است. در حالی‌ که تمرکز اصلی بر منطقه مسئولیت ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) افزایش یافته است، یک ناو سوم نیز به سمت غرب اقیانوس آرام حرکت می‌کند تا حضور ایالات متحده را در آنجا حفظ کند.

بیزینس اینسایدر به نقل از پارنل نوشت که گروه ضربتی ناو هواپیمابر کارل وینسون که به رهبری ناو یواس‌اس کارل وینسون با جنگنده‌های رادارگریز اف‌‌ــ۳۵ سی (F-35C) تجهیز شده است، پس از تکمیل تمرین‌های برنامه‌ریزی‌شده در منطقه هند و اقیانوس آرام، وارد منطقه مسئولیت سنتکام خواهد شد تا به ایجاد «ثبات منطقه‌ای، بازدارندگی در برابر تجاوز و محافظت از جریان آزاد تجارت در منطقه» ادامه دهد.

بر اساس این گزارش، مشخص نیست ماموریت این دو گروه ضربتی نیروی دریایی تا چه مدت در خاورمیانه همپوشانی خواهد داشت، اما این حضور یک نمایش قدرت قابل‌توجه است.

آخرین بار نیروی دریایی ایالات متحده در تابستان گذشته دو ناو هواپیمابر را در این منطقه مستقر کرده بود، زمانی که حوثی‌ها موشک‌ها و پهپادهایی را به سمت کشتی‌های دریای سرخ و خلیج عدن شلیک کردند.