یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش، با گذشت نزدیک به سه ماه از آغاز موج مسمومیت سریالی دانشآموزان دختر در قم، از تشکیل یک «تیم ویژه» در تهران برای پیگیری این مسمومیتها خبر داد و همزمان محمد سعیدی، نماینده علی خامنهای در قم، گفت: «رسانههای معاند در حال شایعهسازی از این حوادث هستند.»
وزیر آموزش و پرورش در روز ۲۶ بهمن ماه، مسمومیت سریالی دانشآموزان دختر در قم و چند شهر دیگر را«شایعه» خواند و مدعی شد این دانشآموزان بهدلیل ابتلا به «بیماریهای زمینهای» در بیمارستان بستری شدهاند.
نوری همان روز گفت: «تا الان هیچ آلودگی میکروبی کشف نشده و هیچ عارضه ماندگاری در دانش آموزان مسموم یا کسانی که احساس مسمومیت داشتند وجود ندارد.»
اما پس از بازتاب گسترده تجمع روز سهشنبه خانوادههای دانشآموزان دختر مسموم شده در مقابل فرمانداری قم، یوسف نوری نیز شامگاه پنجشنبه به قم رفت و در بیمارستان بهشتی این شهر با تعدادی از دانشآموزان مسموم شده و خانوادههای آنها دیدار کرد.
وزیر آموزش و پرورش در جریان این دیدار خطاب به دانشآموزان مسموم شده در قم گفت: «شما دانشآموزان سرمایههای این ملت و مملکت هستید، تا آنچه در توان داریم در کنارتان میمانیم و مدیر کل آموزش و پرورش قم از هیچ تلاشی دریغ نکرده و دلسوزانه پیگیر موضوع بوده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یوسف نوری با بیان اینکه «تیمی ویژه در تهران برای پیگیری مساله دانشآموزان قم تشکیل شده است» افزود: «خانوادهها بدانند آموزش و پرورش در کنار آنان و با آنان خواهد بود، اولیا برای ما برکت و مایه مباهات هستند.»
از سوی دیگر محمد سعیدی، نماینده علی خامنهای در قم، روز جمعه در واکنش به مسمومیت سریالی دانشآموزان دختر مدارس قم گفت: «رسانههای معاند در حال شایعهسازی از این حوادث هستند و با شایعههایی مانند فلج شدن و نابینایی دانشآموزان، آرامش روانی خانوادهها و دانشآموزان را به هم میزنند که برای پیگیری دقیق و تمرکز متخصصین باید از دامن زدن به شایعات پرهیز کرد.»
این اظهار نظر نوری در حالی انجام شد که او تا روز چهارشنبه ۲۶ بهمن، مسمومیت دانشآموزان دختر قم را «شایعه» می خواند.
محمد سعیدی نیز در روز جمعه ۲۸ بهمن مدعی شد که «از روز نخست، پیگیریها در سطوح عالی قم و کشور انجام شده است و وزیر آموزش و پرورش و وزیر بهداشت نیز در همین رابطه به قم سفر کردند و موضوع در حال بررسی است.»
سعیدی افزود که «همه دستگاهها برای رفع نگرانی خانوادهها تلاش میکنند و تجهیزات پیشرفته تشخیصی کشور نیز برای پیگیری وضعیت امنیت و سلامت دانش آموزان فعال است» اما اشارهای به ماهیت این تجهیزات نکرد.
مسمومیت دانشآموزان دختر در قم از ۹ آذر با مسمومیت ۱۸ دانشآموز هنرستان نور در یزدانشهر قم آغاز شد و تاکنون صدها دانش آموز دختر در قم دچار مسمومیت شدهاند.
پیش از این نیز احمد امیرآبادی فراهانی و مجتبی ذوالنور دو نماینده قم در مجلس شورای اسلامی این مسمومیتها را «مشکوک و امنیتی» خواندهاند.
مراکزی در قم نیز خبرنگاران این شهر و خانوادههای دانشآموزان را تهدید کردهاند تا در مورد «مسمومیت سریالی دانشآموزان دختر» سکوت کنند.
برخی از رسانهها در قم احتمال دخالت گروههای مذهبی مخالف تحصیل دختران در این مسمومیتها را مطرح کردهاند اما مقامهای حکومتی در این مورد سکوت کردهاند.
در سالهای گذشته موارد متعددی از اقدامات گروهها و محفلهای مذهبی و نیروهای بسیج علیه زنان در ایران فاش شده که در مواردی به فاجعه، کشتار، و ناقصسازی زنان منجر شده است.