کریستین لیندر، وزیر دارایی آلمان، روز شنبه، ۶ اسفندماه، گفت که «با کمال تاسف» چین جلوی صدور بیانیه گروه ۲۰ در محکومیت جنگ روسیه علیه اوکراین را گرفته است.
لیندر که برای شرکت در نشست وزرای مالی کشورهای «گروه بیست» به بنگلور در هند سفر کرده است، در گفتوگو با خبرنگاران گفت: «اما مسئله مهم برای من این بود که بقیه همه موضع روشنی در رابطه با قانون بینالمللی، چندجانبهگرایی و پایان جنگ گرفتند.»
لیندر درضمن اعلام کرد او محتاطانه خوشبین است که در سال جاری پیشرفتهایی در زمینه تغییر ساختار بدهیِ کشورهای بهشدت مقروض انجام شود. بسیاری از کشورهای فقیر در قارههای آفریقا و آسیا وامدار چیناند. وزیر دارایی آلمان گفت که در این زمینه «نشانه محتاطانهای را ازسوی چین دیدیم».
بهجز چین و خود روسیه، بقیه کشورهای حاضر در نشست بنگلور تجاوز مسکو به اوکراین را محکوم کردند. هند بهعنوان رئيس دورهای گروه و میزبان نشست، علاقه چندانی به مطرحکردن موضوع نداشت، اما اصرار رهبران غربی باعث توجه به اوکراین شد. هند مثل خیلی کشورهای دیگر گروه ۲۰، همچون آفریقای جنوبی، در سازمان ملل متحد معمولا در موضوعات مربوط به روسیه رای ممتنع میدهد و به تحریمها علیه مسکو نپیوسته است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اختلافهای موجود باعث شد صدور بیانیه دستهجمعی ممکن نباشد. هند به ابتکار خود، سندی بهعنوان خلاصه نشست منتشر کرد که به اختلافهای موجود اشاره میکند. در این سند میخوانیم: «بیشتر اعضا ضمن محکومکردن شدید جنگ در اوکراین، تاکید کردند که موجب مصیبتهای انسانی بسیار و تشدید شکنندگیهای موجود در اقتصاد جهانی شده است.» سند بهطور مشخص به اختلال در زنجیرههای تامین، مخاطرات موجود برای ثبات مالی و ادامه فقدان امنیت غذایی و انرژی اشاره کرد.
نشست بنگلور از این جهت مشابه نشست رهبران «گروه بیست» بود که ماه گذشته در جزیره بالی اندونزی برگزار شد. در آنجا نیز اندونزی بهعنوان میزبان با انتشار بیانیهای نهایی، به اختلافهای موجود اشاره کرد.
«گروه بیست» حدود ۲۰ سال پیش برای برخورد با بحرانهای اقتصادی تشکیل شد، اما وسعت و تنوع اعضای آن باعث شده برای رسیدن به اجماع و انتشار بیانیه نهایی نشستها معمولا با مشکل مواجه شوند. اعضای این گروه عبارتاند از آفریقای جنوبی، آرژانتین، برزیل، مکزیک، آمریکا، کانادا، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی، چین، هند، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان، ایتالیا و اتحادیه اروپا. از اسپانیا نیز میتوان بهعنوان مهمان دائمی گروه نام برد. علاوهبر این، روسای سازمانهایی همچون اتحادیه آفریقا و انجمن کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز معمولا به نشستهای این گروه دعوت میشوند.