با آنکه مقامهای حکومتی روز جمعه، ۴ فروردین ۱۴۰۲، و پس از وقوع زلزلهای به بزرگی ۵.۶ در خوی، ابتدا خسارات آن را بسیار جزیی عنوان کرده بودند اما محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجانغربی، تایید کرد دستکم ۱۶۵ نفر در زلزله خوی و سلماس مصدوم شدهاند.
این اظهارات ضدونقیض در حالی صورت میگیرد که به دلیل بیتوجهی مقامها و دستگاههای حکومتی بسیاری از زلزلهزدگان خوی همچنان در چادرهای اسکان اضطراری زندگی میکنند و مرحله اسکان موقت با نصب کانکس در این منطقه انجام نشده است.
روز جمعه بار دیگر زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ خوی و مناطق پیرامون آن را لرزاند؛ زلزلهای که برای چندمین بار در ماههای اخیر این شهر و مناطق اطرافش را میلرزاند.
محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی، عصر جمعه، پس از عیادت مصدومان زلزله سلماس و خوی، گفت این زلزله دستکم ۱۶۵ مصدوم داشته که از این تعداد ۱۳۹ نفر به صورت سرپایی مداوا و ترخیص شدند اما همچنان ۲۶ نفر بستریاند و به درمان بیشتر نیاز دارند.
استاندار آذربایجانغربی افزود از دقایق اولیه پس از وقوع زلزله، نیروهای امدادی در روستاها و کانون زلزله حاضر شده و اقدامات لازم به صورت مستمر در حال انجام است.
به گفته معتمدیان، طبق بررسی تیمهای ارزیاب اعزامی به مناطق مختلف زلزلهزده، در تعدادی از روستاها ترک خوردگی دیوار گزارش شده و نیروهای ارزیاب در حال برآورد خسارات زلزله هستند و پس از بررسیهای تکمیلی، میزان خسارتها اعلام خواهد شد.
پیش از این امیرعباس جعفری، مدیرکل اداره مدیریتِ بحران استان آذربایجان غربی، تعداد مصدومان زلزله روز جمعه چهارم فروردین ماه را ۸۲ نفر اعلام کرده بود.
یکی از بزرگترین زلزلههای سریالی خوی، ۸ بهمن ماه سال گذشته واقع شد که در اثر آن شهرهای خوی، فیرورق و ۷۰ روستا در آذربایجان غربی تحت تاثیر مستقیم این زلزله قرار گرفتند و به شهر فیرورق، هفت روستای اطرافش و منطقهای به نام پره بیشترین خسارات وارد شد.
در زلزله ۸ بهمن دستکم سه نفر کشته و حدود هزار نفر مصدوم شدند و به بیش از ۹ هزار خانه خسارت وارد شد و هزاران نفر نیز به دلیل ترک خوردگی یا خسارتهای دیگر به منازلشان، بیخانمان شدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در دو ماه گذشته مقامهای حکومتی از جمله ابراهیم رئیسی، رئیس دولت جمهوری اسلامی، وعده اقدامات فوری، اسکان موقت و بازسازی فوری منازل تخریب شده در این منطقه را دادند اما مردم خوی حتی در آستانه سال نو با انتشار تصاویری در شبکههای اجتماعی عنوان کردند که در عمل هیچ اقدامی حتی برای تبدیل وضعیت زلزلهزندگان از اسکان اضطراری در چادرها به اسکان موقت و سکونت در کانکسهای پیشساخته انجام نشده است.
همچنین وضعیت امدادرسانی در روزهای اول پس از زلزله تا حدی کند و بیبرنامه بود که بارها تجمع آسیبدیدگان این زلزله را به دنبال داشت و دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی با اعزام یگان ویژه و ماشینهای آبپاش اقدام به سرکوب تجمعهای اعتراضی زلزلهزدگان کردند.