قاری فصیحالدین فطرت، رئیس ستاد ارتش طالبان، در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان که زیرنظر طالبان فعالیت میکند، گفت که آسمان افغانستان هنوز در «اشغال» آمریکا است و این گروه تلاش دارد همانگونه که به حضور آمریکا در زمین افغانستان خاتمه داد، حریم هوایی آن را نیز در کنترل بگیرد.
رئیس ستاد ارتش طالبان که از فرماندهان تاجیکتبار در صفوف طالبان است، تایید کرد که پس از سلطه طالبان بر افغانستان، آمریکا بارها حریم هوایی این کشور را نقض کرده است. او در مورد اینکه طالبان برای جلوگیری از حضور آمریکا در حریم هوایی افغانستان چه اقدامهایی انجام دادهاند چیزی نگفت، اما ادعا کرد که طالبان میکوشند توانایی کنترل حریم هوایی افغانستان را به دست آورند.
پهپادهای نیروی هوایی آمریکا ۳۱ ژوییه ۲۰۲۲، ایمن الظواهری، رهبر القاعده، را که در خانهای متعلق به سراجالدین حقانی، وزیر داخله طالبان و رهبر شبکه حقانی، زندگی میکرد، هدف قرار دادند و کشتند. پس از آن سران طالبان با انتقاد از عملکرد آمریکا گفتند که توافقنامه دوحه نقض شده است و آمریکا باید به نقض حریم هوایی افغانستان پایان دهد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کشته شدن رهبر پیشین القاعده در کابل انتقادها از حضور تروریستهای خارجی در افغانستان را هم افزایش داد و آمریکا از طالبان خواست طبق توافقنامه دوحه، از حضور تروریستهای بینالمللی در افغانستان جلوگیری کنند.
بر اساس گزارش ناظران شورای امنیت سازمان ملل متحد، علاوه بر القاعده، داعش خراسان، تحریک طالبان پاکستان و حرکت اسلامی ازبکستان، چندین سازمان تروریستی بینالمللی در افغانستان حضور دارند و در حال فعالیتاند.
با این حال، فصیحالدین فطرت، رئیس ستاد ارتش طالبان، مدعی است که امنیت در افغانستان بهتر از واشنگتن تامین شده است. او در مصاحبه با تلویزیون ملی افغانستان گفت: «فعالیتهای خرابکارانهای که در افغانستان رخ میدهد در سایر کشورها هم اتفاق میافتد. امنیتی که امروز در افغانستان است، شاید در واشنگتن هم نباشد.»
فصیحالدین فطرت در مورد حضور داعش خراسان در افغانستان گفت: «حضور داعش نگرانکننده نیست. برخی کشورها در این مورد بزرگنمایی میکنند.»
رئیس ستاد ارتش طالبان در حالی ادعا کرد که حضور داعش در افغانستان موردی برای نگرانی ندارد که دوشنبه گذشته، حمله یک مهاجم انتحاری این گروه به منطقه حفاظتشده و دیپلماتیک کابل که مقر فعالیت نهادهای کلیدی طالبان است، به کشته شدن شش نفر و زخمی شدن ۱۲ نفر دیگر منجر شد. سه هفته قبل هم داوود مزمل، استاندار قدرتمند طالبان در بلخ، در پی حمله یک مهاجم انتحاری داعش خراسان کشته شد.
سران طالبان تلاش میکنند با رد حضور داعش خراسان در افغانستان، تلاشهایشان برای سرکوب و مهار تهدید داعش را برجسته کنند، اما تداوم حملات مرگبار داعش این ادعای طالبان را نقض کرده است.
تشکیل ارتش ۲۰۰ هزار نفری
قاری فصیحالدین فطرت در بخشی از سخنانش گفت شمار اعضای ارتش طالبان به ۱۵۰ هزار نفر رسیده است و این گروه تلاش دارد شمار این افراد را تا ۲۰۰ هزار تن افزایش دهند. بر اساس ادعای رئیس ستاد ارتش طالبان، تسلیحات به جا مانده از ارتش دولت پیشین و نیروهای خارجی توانسته است ۱۵۰ هزار نیروی این گروه را بهخوبی مجهز کند.
بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا که آوریل ۲۰۲۲ ارائه شد، تجهیزات و تسلیحات پیشرفته آمریکایی به ارزش بیش از هفت میلیارد دلار در اختیار طالبان قرار گرفته است. بخشی از این سلاحها را گروههای ترویستی فعال در منطقه خریداری کردهاند اما بیشتر آنها در اختیار طالبان قرار دارد.
رئیس ستاد ارتش طالبان گفت در مورد مقدار و ارزش سلاحهای به جا مانده از دولت پیشین و نیروهای خارجی اطلاعات دقیقی ندارد، اما مقدار زیادی از این سلاحها به دست طالبان افتاده و اکنون ارتش ۱۵۰ هزار نفری این گروه با آنها مجهز شده است.