هکرهای اوکراینی شماری از همسران ارتش روسیه را فریب دادند تا با عکس گرفتن از خود، هویت همسرانشان را فاش کنند. ظاهرا آنها در حملات هوایی به غیرنظامیان اوکراینی دست داشتهاند.
به گزارش نیویورک پست، عملیات مجازی «پرچم جعلی» ۱۲ خلبان جنگی برجسته روسیه را در معرض اتهام جنایت جنگی مرتبط با «کشتار» تئاتر و صدها حمله هوایی دیگر به خانهها و دیگر اماکن غیرنظامی اوکراینی قرار میدهد.
گفته میشود هکرها برای چند ماه مکاتبات سرهنگ آنتروشچنکو، فرمانده هنگ هوایی ۹۶۰ مستقر در کریمه را زیر نظر داشتند و توانستند با رخنه به حفره امنیتی، مشخصات همسرش را هک کنند. آنها در ادامه از طریق ایمیل با همسر آنتروشچنکو تماس گرفتند و خود را بهعنوان یک افسر مشغول به خدمت در یک هنگ روسی معرفی کردند. هکرها همسر سرهنگ ارتش روسیه را مجاب کردند تا عکسهایی از خود و همسران و دوستدختران دیگر خلبانان تهیه کند. استدلال آنها این بود که چنین عکسهایی در تقویت روحیه نظامیان روس در جنگ اوکراین بسیار موثر خواهد بود.
به این ترتیب، هکرها غیرمستقیم دهها زن نظامی روسی را در تله اطلاعاتی خود انداختند و از آنها خواستند عکسهایی میهنپرستانه از خودشان با لباس فرم همسران تهیه کنند، آنچه میتواند به شناسایی هویت مظنونهای «جنایت جنگی» کمک کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در جریان این عملیات هکرها پی بردند که لیلیا، همسر آتروشچنکو، اشتیاق ویژهای به فرستادن عکسهای غافلگیرکننده، البته از نوع شهوانی، به شوهرش دارد. بر این اساس، آنها سناریویی ترتیب دادند تا سرهنگ ارتش روسیه را غافلگیر کنند. ایده عکس دستهجمعی همسران خلبانان روسی در لباس فرم شوهرانشان، بهاندازه کافی جذاب بود که لیلیا بهراحتی آن را بپذیرد و عملی کند. جدا از این عکس دستهجمعی، عکسهای فردی نیز از همسران افسران که لباس فرم نظامی پوشیدهاند دیده میشود.
گروه انیفورم ناپلم که مسئولیت این عملیات را برعهده گرفته است، در مارس ۲۰۱۴ و پس از حمله روسیه به اوکراین تاسیس شد. این گروه از هکرهای تیم «سایبری مقاومت» اوکراین تشکیل شده که هدفش اطلاعرسانی به شهروندان اوکراین و جامعه جهانی درمورد جنگ روسیه و اوکراین است و فعالیتهای نظامیان روسیه و نیروهای وابسته به آنها را زیر نظر دارد.
بر اساس گزارش این گروه که در پایگاه اینترنتی آن منتشر شده است، هکرها با دسترسی به حساب شخصی آتروشچنکو در پایگاه رسمی وزارت دفاع روسیه، به اطلاعات زیادی ازجمله دادههای مرتبط با حقوق و مزایای دوره تقریبا یکساله، از فوریه ۲۰۲۲ تا ژانویه ۲۰۲۳، دسترسی پیدا کردند. فهرست خلبانان، سوابق ارزیابی عملکرد افسران، بولتنها، یادداشتها، محاسبات نظری و عملی ازجمله اطلاعات دیگری است که هکرها به آن دست یافتهاند.
بنابر ادعای انیفورم ناپلم، آنها با در اختیار داشتن این عکسها از سرهنگ آتروشچنکو خواستهاند که با سازمانهای اطلاعاتی اوکراین همکاری داشته باشد، اما آنطور که این گروه ادعا کرده «با توجه به امتناع او، تصمیم گرفته شد موضوع هک و برخی اطلاعات حساس در مورد این سرهنگ روسی و هنگش به اطلاع عموم برسد».
کنشگران مدنی با این عکسها شواهد تازهای در اختیار دادگاه کیفری بینالمللی قرار دادهاند، دادگاهی که به اتهامهای جنایت جنگی علیه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، رسیدگی میکند.