در ادامه بروز علائم مسمومیت در بین دختران دانشآموزان، یکشنبه، ۲۰ فروردین (۹ آوریل)، نیز شمار زیادی از دانشآموزان دختر در دهها مدرسه ایران با علائم مسمومیت به بیمارستانها مراجعه کردند.
همزمان، وبسایت حقوقبشری ههنگاو گزارش داد که کارو پشابادی، کودک ۱۶ ساله اهل شهرستان کامیاران که اواخر اسفند گذشته در مدرسهای در تهران مسموم شده بود، جمعه، ۱۸ فروردین، پس از گذشت سه هفته بستری بودن در بیمارستان میلاد تهران، جان باخت.
تا لحظه تنظیم این گزارش، امروز، یکشنبه ۲۰ فروردین، در دستکم شش مدرسه دخترانه به نامهای معراج، طالقانی، سمیه، بنتالهدی صدر، استقلال و عصمت در شهرستان سقز در استان کردستان، دو دبیرستان دخترانه به نامهای دینودانش و پروین اعتصامی در شهرستان آمل در استان مازندران، دو مدرسه دخترانه به نامهای خرد و ندای زهرا در اصفهان، مدرسه قدسیه در روستای ورجوی در مراغه و دو مدرسه دخترانه دیگر به نامهای جماران و بهمنی در شهر سنندج موارد بروز علائم مسمومیت گزارش شده است.
ویدیوهای ارسالشده به ایندیپندنت فارسی نشان میدهند که پس از بروز علائم مسمومیت دختران دانشآموز در مدرسه دخترانه معراج در سقز، مردم سقز مقابل این مدرسه تجمع کردند و ضمن پایین کشیدن پرچم جمهوری اسلامی در مدرسه معراج، شعار «مرگ بر خامنهای» سر دادند.
در ادامه، ماموران سرکوبگر با حمله به مردم معترض و تیراندازی، کوشیدند اعتراضات مردمی را پراکنده کنند. همچنین، بر اساس آخرین گزارشها، نیروهای امنیتی چند تن از شهروندان سقزی را بازداشت کردند و مسیرهای منتهی به خیابان شهناز را که مدرسه معراج در آن واقع شده است، مسدود کردند.
ویدیوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی از آمل در مازندران نیز حاکی از آن است که تعداد دختران مسمومشده در دبیرستان دینودانش زیاد بوده است و این دختران با آمبولانس به بیمارستان منتقل میشوند. شماری از خانواده دانشآموزان مسمومشده نیز مقابل این مدرسه تجمع اعتراضی برپا کردند.
پس از گذشت بیش از چهار ماه از آغاز موج مسمومیتهای مشکوک در مدارس دخترانه، هنوز در این زمینه اطلاعرسانی دقیقی انجام نشده است و متهمان احتمالی معرفی نشدهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بیش از ۱۰۰ دانشآموز دختر در دستکم شش شهر اردبیل، پردیس تهران، ارومیه، نقده، هفتکل خوزستان و دیواندره، شنبه، ۱۹ فروردین، بهدلیل مسمومیت در مراکز درمانی بستری شدند.
بروز مسمومیتهای مشکوک زنجیرهای در مدارس عمدتا دخترانه ایران، از اوایل آذر ۱۴۰۱ آغاز شد و در اواخر بهمن و در طول ماه اسفند، امنیت روانی جامعه را مختل کرد و به هراس و نگرانی خانوادههای دانشآموزان دامن زد.
بنابر اعلام مقامهای رسمی حکومت جمهوری اسلامی ایران، از جمله سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، در طول این مدت دستکم ۱۳ هزار دانشآموز دختر در پی بروز علائم مسمومیتهای مشکوک به گاز به بیمارستانها و مراکز درمانی منتقل شدند.
پیشتر، رسانهها و منابعی در داخل ایران احتمال داده بودند که مسمومیتها، اقدامی «سازمانیافته» با برنامهریزی اسلامگرایان افراطی برای خانهنشین کردن دختران است؛ نظیر اتفاقی که با قدرتگیری دوباره طالبان در افغانستان در حال رخ دادن است.
شماری از منتقدان جمهوری اسلامی ایران نیز انگشت اتهام خود را به سوی نهادهای امنیتی و سرکوبگر نظام گرفتهاند و میگویند این حملهها، انتقام این نهادها از دختران معترض به حجاب اجباری و نظام جمهوری اسلامی در جریان خیزش سراسری اخیر است.