ناصر پاکدامن نویسنده و پژوهشگر ایرانی درگذشت

دکتر پاکدامن در رشته‌ اقتصاد و جامعه‌شناسی تحصیل کرده بود و در دانشگاه‌های ایران و فرانسه تدریس می‌کرد

این پژوهشگر ایرانی در ماه‌های اخیر به بیماری سرطان مبتلا شده بود ـ Public Media

دکتر ناصر پاکدامن، نویسنده، اقتصاددان و پژوهشگر ایرانی، سحرگاه یکشنبه سوم اردیبهشت (۲۳ آوریل) در پاریس درگذشت. این استاد دانشگاه در ماه‌های اخیر به بیماری سرطان مبتلا شده و در بیمارستان بستری بود.

ناصر پاکدامن متولد سال ۱۳۱۱ در تهران بود. او که تحصیلات دانشگاهی خود را در فرانسه به پایان رساند، پیش از وقوع انقلاب اسلامی در دانشگاه تهران اقتصاد تدریس می‌کرد. او در جریان انقلاب ۱۳۵۷، سخنگوی سازمان دانشگاهیان ایران بود و در کانون نویسندگان ایران نیز فعالیت داشت. فعالیت‌های سیاسی این نویسنده سبب شد او پس از انقلاب، از دانشگا‌ه اخراج ومجبور به ترک ایران شود.

این دانش‌آموخته اقتصاد و جامعه‌شناسی، در تبعید نیز دست از فعالیت برنداشت و افزون بر آنکه در دانشگاه پاریس تدریس می‌کرد، با مقالات و سخنرانی‌هایش می‌کوشید به اقدام‌های اعتراضی علیه جمهوری اسلامی ادامه دهد. انتشار نشریه «چشم‌انداز» تنها یکی از فعالیت‌های ادبی این نویسنده در سال‌های دور از ایران است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

از آثار تالیفی ناصر پاکدامن می‌توان به کتاب «قتل کسروی» درباره احمد کسروی اشاره کرد. او در مقدمه این کتاب نوشت: «پرونده قتل کسروی همچنان گشوده است. همه کسانی که استقرار جامعه‌ای بر پایه عدل و داد و آزادی و برابری را در ایران خواهان‌اند، می‌باید رسیدگی مجدد به پرونده قتل کسروی را خواستار شوند. تا این ظلم بزرگ برجا است، کجا می‌توان از داد و دادگستری سخن گفت.»

از تالیفات دیگر او می‌توان به مقاله‌ تخصصی «به بهانه یک نامه (صادق هدایت و روژه لسکو)» اشاره کرد. او همچنین همراه با نویسندگان دیگر از جمله شاهرخ مسکوب، داریوش شایگان و امیرحسین جهانبگلو، در تالیف مقاله «شاهرخ مسکوب و افسانه سیاوش» نقش داشت.  

ناصر پاکدامن همسر هما ناطق، نویسنده و تاریخ‌نگار ایرانی بود. البته این ازدواج پس از چندی به جدایی انجامید.