کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت (۲۷ آوریل)، در واکنش به برگزاری نشست دوحه با حضور نمایندگان کشورها، گفت که تلاش برای به رسمیت شناختن طالبان در شرایط کنونی قابلقبول نیست.
در بیانیه این کمیسیون آمده است که نباید در دستورکار نشست دوحه بحث به رسمیت شناختن گروه طالبان مطرح شود.
در این بیانیه آمده است: «چون گروه طالبان علاوه بر اینکه پیشینه سیاه در عرصه نقض حقوق بشر دارد، امروزه نیز با ارزشها و موازین حقوق بشر و اصول پذیرفته شده دموکراتیک در تقابل آشکار قرار دارد.»
در بیانیه کمیسیون حقوق بشر افغانستان آمده است که از طرح گفتوگوهای سازنده حکومتهای اثرگذار بر وضعیت این کشور استقبال میکند، اما ملاحظاتی درمورد برگزاری نشست دوحه دارد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این کمیسیون از سازمان ملل خواسته است که حقوق اساسی شهروندان افغان، بهویژه زنان و گروههای قومی- مذهبی، در دستورکار اصلی نشست دوحه مطرح شود.
در بیانیه این کمیسیون ذکر شده است: «هیچ دلیل سیاسی و استراتژیکی نباید سبب معامله با حقوق بشر شهروندان افغانستان شود، در صورتیکه حقوق بشر از جایگاه اصلیاش در این مذاکرات و مباحثات نزول کند، در آنصورت سازمان ملل متحد از اصول پایهایی خود عدول کرده است و سبب نزول شان و اعتبارش در سطح ملی، منطقهایی و فرامنطقهایی میشود.»
کمیسیون حقوق بشر هشدار داده است که به هر گونه تصمیم و رویکرد معاملهگرایانه با ارزشهای حقوق بشری واکنش نشان خواهد داد و صدای شهروندان افغان را به جامعه جهانی خواهد رساند.
نشست دبیرکل سازمان ملل متحد با نمایندگان کشورها در تاریخ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت در دوحه قطر برگزار میشود.
آمنه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، در نشستی در دانشکده روابط عمومی و بینالملل دانشگاه پرینستون در آمریکا گفته بود که در نشست دوحه درمورد به رسمیت شناختن طالبان گفتوگو خواهد شد.
او افزوده بود که امیدوار است که گامهای کوچکی در مسیر به رسمیت شناختن طالبان بردارند. این گفتههای معاون دبیرکل سازمان ملل متحد با واکنش تند مخالفان طالبان مواجه شد.
طالبان در اوت ۲۰۲۱ توانستند حکومت جمهوری افغانستان را که از حمایت کشورهای غربی برخوردار بود، با فشار نظامی سرنگون کنند و تاکنون هیچ کشوری حکومت آنان را به رسمیت نشناخته است.