برنامه جهانی غذای سازمان ملل در افغانستان می‌ماند

سازمان ملل متحد می‌گوید ۲۹ میلیون نفر در افغانستان به کمک غذایی آن‌ها نیازمندند

برنامه جهانی غذا می‌گوید که فارغ از تمام مناسبات سیاسی در افغانستان می‌ماند- AHMAD SAHEL ARMAN / AFP

با وجود این‌که گروه طالبان فعالیت نهادهای مختلف سازمان ملل متحد در افغانستان را با اعلام ممنوعیت حضور زنان در دفاتر این نهاد جهانی، مختل کرده است‌، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) اعلام کرد که فارغ از تمام مناسبات سیاسی، در افغانستان می‌ماند. هسیائو وی لی، رئیس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در افغانستان، می‌گوید این نهاد در حال حاضر تصمیمی مبنی بر خروج از افغانستان ندارد. او همچنین گفت کمک‌های جهانی برای نیازمندان افغانستان ازجمله زنان، کودکان و افراد دارای معلولیت، حیاتی است و در نبود این کمک‌ها، وقوع فاجعه بشری در افغانستان دور از تصور نیست. او همچنین گفت که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز در افغانستان خواهد ماند. نماینده یونیسف در افغانستان گفته بود که بیش از ۲۸ میلیون نفر در افغانستان، به کمک‌های بشری سازمان ملل وابسته‌اند که از این میان حدود ۱۵ میلیون نفر را کودکان تشکیل می‌دهند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گروه طالبان اوایل آوریل، حضور و فعالیت زنان را در نهادهای مختلف سازمان ملل متحد در افغانستان ممنوع اعلام کردند. آنان پیش از این نیز فعالیت زنان در نهادهای دولتی و موسسات خصوصی را ممنوع اعلام کرده بودند و در اواخر سال ۲۰۲۲ نیز تحصیل در دانشگاه‌ها را برای دختران و زنان منع کردند. این مسئله باعث خروج برخی از سازمان‌های امداد‌رسان از افغانستان شد.

با این حال، سازمان ملل متحد با اعلام این‌که افغان‌ها به کمک این سازمان در افغانستان نیازمندند، همچنان به فعالیت‌های خود در این کشور ادامه داد. اما با اعلام ممنوعیت فعالیت زنان در نهادهای سازمان ملل متحد، این نهاد اعلام کرد که هرگز بدون حضور زنان در افغانستان فعالیت نمی‌کند. سازمان ملل متحد به طالبان هشدار داد که در صورتی که این گروه دستور خود را مبنی بر ممنوعیت کار زنان در نهادهای سازمان ملل تا ششم ماه مه لغو نکنند، از افغانستان خارج می‌شود. شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز هفته گذشته با اکثریت آرا، ممنوعیت کار زنان در افغانستان را با صدور یک قطعنامه‌ محکوم کرد. با این حال، گروه طالبان می‌گویند که ممنوعیت کار زنان در بیرون از خانه، یک مسئله داخلی است و جهان نباید در مسائل داخلی افغانستان مداخله کند.

وزارت خارجه طالبان روز جمعه نیز به قطعنامه شورای امنیت واکنش نشان داد و گفت که ممنوعیت فعالیت زنان در نهادهای سازمان ملل، یک مسئله اجتماعی مربوط به افغان‌ها است و سازمان ملل متحد باید به تفاوت‌ها در کشورهای جهان، ازجمله افغانستان، احترام بگذارد. در بیانیه خبری که وزارت خارجه طالبان منتشر کرده است، آمده که ممنوعیت کار زنان یک مسئله اجتماعی است و هیچ تاثیری بر کشورهای جهان ندارد و جهان نیز نباید این مسئله را سیاسی کند.

تصمیم طالبان در‌مورد ممنوعیت فعالیت زنان در نهادهای سازمان ملل در افغانستان، جامعه جهانی را در بن‌بست سختی قرار داده است. از یک‌سو، سازمان ملل می‌گوید که حضور نداشتن زنان در دفاترش در افغانستان برخلاف روحیه منشور سازمان ملل و غیرقانونی است، اما از سوی دیگر، خروج سازمان ملل از افغانستان به بروز فاجعه انسانی در این کشور منجر می‌شود. ازاین‌رو سازمان ملل برای حل این مشکل، نشست دوحه را برنامه‌ریزی کرده است.

بیشتر از جهان