سه شبه‌نظامی مورد حمایت تهران در حمله اسرائیل به فرودگاه حلب کشته شدند

حمله‌ها در آستانه سفر روز چهارشنبه ابراهیم رئیسی به سوریه انجام شد

حمله اسرائیل به منطقه حلب سوریه - STRINGER / AFP

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در جریان حمله‌های دوشنبه شب اسرائیل به استان حلب در شمال سوریه، چهار افسر سوری و سه جنگنجوی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران کشته شدند. این حمله‌ها در آستانه سفر روز چهارشنبه ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به سوریه انجام شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این حمله‌ها باعث از دسترس خارج شدن فرودگاه بین‌المللی حلب شده است.

در طول بیش از یک دهه جنگ در سوریه، اسرائیل صدها حمله هوایی در خاک سوریه انجام داده است که عمدتا نیروهای مورد حمایت ایران، جنگجویان حزب‌الله لبنان و همچنین مواضع ارتش سوریه را هدف قرار داده است.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه همچنین گفت که موشک‌های اسرائیل منطقه فرودگاه بین‌المللی حلب و منطقه فرودگاه نظامی النیرب را هدف قرار دادند که باعث خسارات شدید به تاسیسات فرودگاهی در این دو منطقه شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

دیده‌بان حقوق بشر مستقر در بریتانیا که به شبکه وسیعی از منابع در سوریه متکی است، گفت که این حمله‌ها یک انبار مهمات در منطقه فرودگاه النیرب را به‌طور کامل منهدم کرد.

این ناظران گفتند که موشک‌های اسرائیلی همچنین به سایت‌های نیروی هوایی سوریه در منطقه «سفیره» در استان حلب اصابت کردند و خسارات مادی زیادی به بار آوردند. گفته‌ می‌شود که این سایت‌ها را جنگنده‌های طرفدار ایران مورد استفاده قرار می‌دادند.

خبرگزاری دولتی سوریه (سانا) گفت: «در حوالی ساعت یازده و سی‌وپنج دقیقه دوشنبه شب، دشمن اسرائیلی با چندین موشک به فرودگاه بین‌المللی حلب و تعدادی از سایت‌ها در مجاورت حلب حمله کرد.»

سانا با اشاره به «تلفات مادی» این حمله‌ها گفت که در جریان این حمله‌ها یک سرباز گشته و هفت نفر از جمله دو غیرنظامی زخمی شدند.

حمله‌های قبلی اسرائیل هر دو فرودگاه حلب و دمشق را از دسترس خارج کرده بود.

وزارت امور خارجه سوریه شامگاه سه‌شنبه در بیانیه‌ای این حمله‌ها را محکوم کرد. این بیانیه سیاست‌های اسرائیل در سوریه را «تلاشی بیهوده» برای برهم زدن تحرکات دیپلماتیک جاری برای بازگرداندن امنیت و ثبات در منطقه توصیف کرد؛ اشاره‌ای آشکار به اقدام‌های کشورهای عرب برای عادی‌سازی روابط با دمشق در ماه‌های گذشته.

سوریه در سال ۲۰۱۱ به‌دلیل سرکوب وحشیانه تجمع‌های اعتراضی دموکراسی‌خواهانه مردم از اتحادیه عرب اخراج شد. در حالی که بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، از آغاز درگیری‌ها از نظر سیاسی منزوی شده است، اما در هفته‌های اخیر، پس ازسرگیری روابط دیپماتیک رقبای اصلی منطقه‌ای یعنی عربستان سعودی و ایران در ماه مارس و تغییر روابط منطقه‌ای، موجی از فعالیت‌های دیپلماتیک انجام شده است.

در حالی که اسرائیل به ندرت در مورد حمله‌هایی که به سوریه انجام می‌دهد اظهار نظر می‌کند، اما بارها گفته است که به دشمن اصلی خود، ایران، اجازه نخواهد داد که فعالیت‌هایش را در این کشور جنگ‌زده گسترش دهد.

شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران پس از ارائه پشتیبانی زمینی کلیدی به ارتش سوریه در بازپس‌گیری مناطق تحت کنترل شورشیان در سال ۲۰۱۶، حضور پررنگی در منطقه حلب داشته‌اند.

به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در حمله موشکی اسرائیل در ۲۲ مارس سال جاری، یک انبار تسلیحات مشکوک مورد استفاده شبه‌نظامیان مورد حمایت  جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه حلب منهدم شد. در ۷ مارس نیز، سه نفر در حمله اسرائیل به این فرودگاه کشته شدند که باعث متوقف شدن ترافیک هوایی شد.

بیشتر از جهان