نظام سرکوب و اختناق طالبان؛ «با بی‌رحمی بکشید»

سعید خوستی به ازدواج اجباری با الهه دلاورزی، دانشجوی رشته پزشکی متهم است

سعید خوستی (نشسته)- وزارت داخله طالبان

قاری سعید خوستی، سخنگوی پیشین وزارت داخله (کشور) طالبان روز سه‌شنبه، ۱۲ اردیبهشت (دوم مه) منتقدان و مخالفان این گروه را در اروپا و آمریکا به مرگ تهدید کرد.  

او ادعا کرد که طالبان صدها داوطلب در اروپا و آمریکا دارند که با انسجام و رهبری از آنها برای هدف قرار دادن «دشمنان» این گروه استفاده شود.  

او نوشت: «فراری‌ها را یکی یکی بکشید. اگر کسی علیه کشور موعظه کرد، بروید آن‌ها را بکشید. آن‌ها حیوانات بسیار بی‌رحم و وحشتناکی‌اند.» 

این توییت خوستی با گزارش‌دهی کاربران توییتر حذف شد، اما او در پیام توییتری دیگر بر موضع‌اش در مقابل مخالفان طالبان دفاع کرد. گفته می‌شود که سعید خوستی از افراد نزدیک به سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان و رهبر شبکه مخوف حقانی است. شبکه حقانی مسئولیت خونین‌ترین حملات را در افغانستان بر عهده گرفته است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سعید خوستی به ازدواج اجباری با الهه دلاورزی متهم است. الهه دانشجوی رشته پزشکی در کابل بود که اوایل سال ۲۰۲۲ در یک ایست بازرسی طالبان بازداشت شد. الهه دلاورزی مدعی شده بود که قاری سعید خوستی، او را در زندان مورد تجاوز و شکنجه قرار داده و سپس به ازدواج با خود وادار کرده است. 

پس از این افشاگری الهه، خانواده‌اش مدعی شدند که طالبان او را بازداشت کرده است.  

ژنرال عبدالملک، رهبر حزب آزادی افغانستان و یکی از اعضای حزب جنش ملی به ایندیپندنت فارسی گفت طالبان با داشتن صدها هزار اسلحه از زبان و قلم مخالفان سیاسی هراس دارند.  

او گفت: «از سخنان و تهدید سعید خوستی برای ترور مخالفین سیاسی خود در خارج کشور چنین برمی‌آید، طالب تحمل مخالفان بدون سلاح خود را در خارج از کشور ندارد و جامعه جهانی بداند که مخالفان طالب در داخل کشور چه وضیعت دارد؟» 

او گفت که راه حل کنونی افغانستان تعامل با طالبان نیست و حل مشکل اقوام ایجاد نظام غیر متمرکز فدرالی است، تا جلو خون‌ریزی گرفته شود. 

ابو مسلم شیرزاد، فعال رسانه‌‌ای در توییتر خود نوشت: «موج تازه‌ی طالبانیزم جهانی. قاری سعید خوستی متهم تجاوز به الهه دلاورزی، گفته که منتقدان را در هر کشور با چاقو بکشید.» 

حوریه مصدق، فعال حقوق‌بشر در واکنش به اظهارات سعید خوستی نوشت: «دوستان آمنه محمد علنا افغان‌های که در تبعید را تهدید می‌کند و از هواداران خود در اروپا / ایالات متحده می‌خواهند که هر کسی را که علیه طالبان صحبت می‌کند، را بکشند. اگر برای من یا خانواده‌ام اتفاقی بیفتد، آمنه محمد و طالبان مسئول این کار است.» 

آمنه محمد، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد در نشستی در دانشکده روابط عمومی و بین‌الملل دانشگاه پرینستون در آمریکا، گفت در نشست دوحه در مورد به رسمیت شناختن طالبان گفت‌وگو خواهد شد. 

طالبان نظام سرکوب و اختناق را به در افغانستان برقرار کرده‌اند. طالبان با مخالفان و منتقدان شان را لت‌وکوب، شکنجه و بازداشت می‌کنند.  

مشخص نیست که شمار منتقدان و مخالفان طالبان در زندان‌ها به چه میزان است، اما طالبان توانستند که فضای رعب و وحشت را در داخل افغانستان ایجاد کنند.  

طالبان تاب و توان شنیدن و دیدن اعتراض‌های مدنی مسالمت‌آمیز شهروندان به ویژه زنان را نداشتند و این اعتراض‌ها را با زور اسلحه سرکوب کردند. طالبان شماری از زنان معترض را نیز بازداشت کردند و با گرفتن تضمین قوی مبنی بر شرکت نکردن در اعتراض‌ها آنها را رها کردند.  

طالبان طی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در افغانستان کنترل را در دست داشتند و در آن زمان نیز رعب و وحشت در میان شهروندان شکل گرفته بود. اما با سرنگونی رژیم طالبان فصل جدید برای آزادی‌های مدنی در افغانستان شکل گرفت. شهروندان افغانستان طی دو دهه نظام جمهوریت مورد حمایت غرب در اعتراض‌های مدنی مسالمت‌آمیز بدون نگرانی از بازداشت شرکت می‌کردند.  

در دوران حکومت پیشین افغانستان آزادی بیان در قانون تضمین شده بود و بر بنیاد آن، عملکرد مقام‌های حکومتی مورد انتقاد قرار می‌گرفت، اما طالبان روز به روز فشارشان را بر منتقدان و مخالفان شان افزایش می‌دهد.  

بیشتر از جهان