یک روز بعد از انتشار خبر آزادی دو شهروند فرانسوی بازداشتشده از زندانهای جمهوری اسلامی ایران، عکسها و تصاویری از آنها در رسانههای اجتماعی و رسانههای فرانسوی منتشر شد.
همزمان، خانواده بنجامین بریر، شهروند فرانسوی ۳۷ ساله آزادهشده از ایران، در بیانیهای اعلام کرد: «ما توانستیم او را در ساعت ۱۹:۳۰ شامگاه روز جمعه، پس از گذار از «سه سال جهنم» در آغوش بگیریم.»
به نوشته خانواده بنجامین بریر، او آرام است و سعی میکند بفهمد واقعا ایران را ترک کرده است و در فرانسه همراه آنها است.
خبرگزاری فرانسه روز شنبه ۱۳ مه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲) در گزارشی بهنقل از خانواده بنجامین بریر نوشت: «او بهلحاظ جسمی و روحی بسیار ضعیف شده است و بازگشت به زندگی عادی برای او زمان میبرد و دشوار خواهد بود.»
حساب کاربری خانواده برنارد فلان، شهروند دوتابعیتی فرانسوی-ایرلندی، نیز شامگاه شنبه تصاویری را از او بعد از ورود به فرانسه منتشر کرد.
Les deux otages français libérés Benjamin Brière et Bernard Phelan aujourd’hui à Machhad juste avant leur départ vers la France. pic.twitter.com/E4rPREKdT7
— lettres de Teheran (@LettresTeheran) May 12, 2023
در این حساب کاربری در رسانه اجتماعی توییتر، از همه آنهایی که به او برای آزادی از زندانهای جمهوری اسلامی و بازگشت از ایران کمک کردند، سپاسگزاری شده است.
پیشتر، سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایرلند، اعلام کرده بود که آزادی این شهروند دوتابعیتی از زندانهای ایران نتیجه «تعاملی سازنده» است.
برنارد فلان در آبانماه گذشته در میانه اعتراضهای سراسری ضدحکومتی در ایران بازداشت و بهدلیل آنچه «ارائه اطلاعات به دشمن» خوانده شده بود، به شش سال و نیم زندان محکوم شد.
در تصاویری که روز گذشته درست پیش از ترک ایران از این دو شهروند فرانسوی منتشر شده است، بنجامین بریر بسیار ضعیف و لاغر است و بهنظر میرسد تحت مراقبتهای پزشکی بوده است.
بر اساس گزارشهای که روز جمعه منتشر شد، پس از نشستن هواپیمای حامل بنجامین بریر و برنارد فلان، آنها با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، روز جمعه ضمن انتشار خبر آزادی این دو شهروند فرانسوی در پیامی در رسانه اجتماعی توییتر نوشت: «من از آزادی آنها استقبال میکنم. از همه کسانی که باعث این امر شدند تشکر میکنم. ما برای بازگشت هموطنانی که هنوز در ایران در بازداشتاند، به اقدامها خود ادامه خواهیم داد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بر اساس گزارشهای موجود، دستکم چهار شهروند فرانسوی دیگر از جمله فریبا عادلخواه، یا در زندانهای جمهوری اسلامیاند یا هنوز نتوانستهاند از ایران خارج شوند. پیشتر، در بهمنماه ۱۴۰۱، وزارت خارجه فرانسه با صدور بیانیهای از مقامهای جمهوری اسلامی خواست تا اجازه دهند فریبا عادلخواه از ایران خارج شود.
فریبا عادلخواه در سال ۱۳۹۸ در جریان سفر به ایران بازداشت و بعدها در دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی»، محاکمه و به شش سال حبس محکوم شد.
هفته گذشته هم، خانواده سسیل کوهلر، آموزگار و فعال سندیکالیست فرانسوی که از سال گذشته بههمراه همسرش، ژاک پاری، در ایران در زندان بهسر میبرد، با صدور بیانیهای ضمن متهم کردن دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به «بازداشت خودسرانه» این فعالان کارگری، در مورد سلامتی آنها ابراز نگرانی کردند و از مقامهای جمهوری اسلامی خواستند فورا به بازداشت خودسرانه کوهلر و ژاک پاری پایان دهند.
مقامهای دولتی کشورهای غربی و سازمانهای حقوق بشری، بارها مقامهای جمهوری اسلامی را متهم کردهاند که با بازداشت خودسرانه شهروندان غربی، سیاست «باجخواهی» و «گروگانگیری» خود را پیش میبرند و از این «بازداشتهای خودسرانه»، در راستای اهداف سیاسی-امنیتی خود، در قبال دولتهای خارجی، استفاده میکنند.