عراق با صادرات سوخت بیشتر به لبنان موافقت کرد

بغداد تصمیم دارد حجم گازوئیل صادراتی به لبنان را ۵۰ درصد افزایش دهد و به ۱.۵ میلیون تن در سال جاری برساند

لبنان با مشکلات بی‌شماری از جمله فروپاشی خدمات عمومی، ورشکستگی بانک‌ها و افزایش بی‌سابقه تورم روبرو است‌ــ AFP

دو کشور لبنان و عراق برای سر گرفتن معاملاتی به منظور ارسال سوخت بیشتر از بغداد به بیروت موافقت کردند. این توافق در شرایطی است که لبنان قصد دارد با افزایش تولید، با بحران اقتصادی که سال‌ها است گریبان این کشور را گرفته است، مبارزه ‌کند.

به گزارش اورشلیم پست، ولید فیاض، وزیر انرژی لبنان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بغداد تحت قرارداد موجود، با افزایش ۵۰ درصدی صادرات گازوئیل موافقت کرده است و قصد دارد میزان آن را در سال ۲۰۲۳ به ۱.۵ میلیون تن برساند. به گفته وزیر انرژی لبنان، عراق با یک معامله تجاری برای ارسال دو میلیون تن نفت خام در سال به این کشور همسایه خود نیز موافقت کرده است. این بیانیه را دفتر نخست‌وزیری عراق نیز تایید کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر اساس قرارداد ارسال گازوئيل از عراق به لبنان که اولین بار ژوییه ۲۰۲۱ امضا شد، بغداد این سوخت را در ازای دریافت خدماتی از جمله مراقبت‌های بهداشتی برای شهروندان عراقی، به دولت لبنان ارائه می‌دهد.

لبنان قصد دارد با استفاده از سوخت دریافتی فعالیت نیروگاه‌های خود را افزایش دهد. نیروگاه‌های لبنان دهه‌ها با ظرفیت بسیار پایین کار می‌کردند و اکنون هم به دلیل بحران مالی که به توانایی دولت برای خرید سوخت آسیب زده است، تقریبا تعطیل شده‌اند.

کشور لبنان در نتیجه سال‌ها سوء‌مدیریت و فساد اقتصادی با بحران کمبود سوخت مواجه است. ارزش پول این کشور هم در پی دهه‌ها فساد و پس از فروپاشی اقتصادی سال ۲۰۱۹، به میزان قابل‌ملاحظه‌ای سقوط کرد.

 لبنان اکنون با مشکلات و چالش‌های بی‌شماری از جمله فروپاشی خدمات عمومی، شکست بخش بانکی و افزایش بی‌سابقه تورم روبرو است. این کشور بیش از دو سال است که می‌کوشد اصلاحاتی اساسی در بخش بانکی و اقتصاد کشور به اجرا گذارد، اما تاکنون در آن زمینه کامیاب نبوده و نتوانسته است با صندوق بین‌المللی پول که میلیاردها دلار وام و کمک بین‌المللی به این کشور سرازیر می‌کند، درباره برنامه نجات اقتصادی به توافق برسد.

در سال ۲۰۲۱، بانک جهانی گزارش داد که بحران‌های متعدد لبنان احتمالا یکی از شدیدترین چالش‌هایی است که جهان در بیش از یک قرن گذشته شاهد بوده است. با ادامه وخامت اوضاع سیاسی و با توجه به نبود هیچ‌گونه راه‌حل روشنی برای پایان دادن به بحران‌های اقتصادی متعددی که این کشور را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد، مشخص نیست آیا لبنان با اقدام‌ها جدید، می‌تواند شکوفایی اقتصادی خود را بازیابد یا خیر.

بیشتر از جهان