یک روز پس از ادعای گروه واگنر مبنیبر در اختیار گرفتن کنترل کامل شهر باخموت، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، سقوط باخموت و افتادن آن به دست روسها را انکار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، کییف میگوید پیشروی نیروهای اوکراین در حلقه پیرامونی شهر، ادامه حضور نیروهای «دشمن» در باخموت دشوار کرده است. به گفته وزیر دفاع اوکراین، نیروهای این کشور همچنان کنترل یک منطقه مسکونی و برخی تاسیسات شهری را در اختیار دارند.
در همین حال، زلنسکی روز یکشنبه ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت) در حاشیه نشست سران گروه ۷ در هیروشیما، اعلام کرد که پس از طولانیترین نبرد در این شهر، دیگر «چیزی» در آنجا سالم باقی نمانده است. او افزود که از این پس باخموت «در قلبهایمان» جای دارد.
نبرد در باخموت، شهری که زمانی محل سکونت ۷۰ هزار نفر بود، برای هر دو طرف درگیر اهمیتی نمادین دارد. به گزارش خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، روز شنبه «تکمیل عملیات آزادسازی» این شهر را به مزدوران جنگی واگنر و تمامی نیروهای یگانهای مسلح روسیه که از آنها پشتیبانی لازم را به عمل آوردهاند، تبریک گفت.
از دست دادن باخموت برای اوکراین از لحاظ نمادین شکست سنگینی تلقی میشود؛ بهویژه که به توصیههای ایالات متحده در مورد تمرکز بر نقاط دیگر بهجای صرف بیش از ۱۰ ماه مبارزه نفسگیر برای این شهر نهچندان راهبردی، وقعی ننهاد.
از سوی دیگر، به باور برخی تحلیلگران، اوکراین با وارد کردن خسارات سنگینی به روسیه در باخموت، عملا مسکو را به تخصیص بخش عمدهای از توان نظامی خود در این شهر سوق داد و در نتیجه توانست توان دفاعی روسیه در سایر خطوط مقدم را کاهش دهد.
در همین حال، بیانیه روز شنبه ارتش روسیه مبنی بر آزادسازی کامل باخموت ساعاتی پس از آن منتشر شد که کییف با «بحرانی» خواندن وضعیت در این شهر، از ادامه نبردها در آن منطقه خبر داد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سقوط باخموت، صحنه نبردی که برای مسکو و کییف خسارات زیادی به همراه داشت، به نیروی نظامی روسیه امکان میدهد تا بهرغم شکستهای تحقیرآمیز در جنگی که بیش از یک سال از شروع آن میگذرد، پیروزی مهمی را در کارنامه خود ثبت کند.
در همین حال برخی تحلیلگران میگویند که از دست رفتن این شهر، همانطور که پیشتر زلنسکی هشدار داده بود، مسیر نیروهای نظامی روسیه برای تصرف مناطق بیشتری در دونباس را هموار و در نتیجه ضدحملهای را که هفتهها است کییف از آن سخن میگوید، دشوار میکند.
همزمان با ادامه نبرد نظامیان دو کشور در اوکراین، رهبران گروه ۷ در نشست هیروشیما ضمن توافق در زمینه تشدید تحریمها علیه مسکو، بر ضرورت حمایت نظامی از کییف در بیرون راندن نیروهای روسیه از خاک این کشور تاکید کردند.
ولودیمیر زلنسکی پس از حضور در نشست اتحادیه عرب در عربستان سعودی، روز شنبه به اجلاس گروه ۷ در هیروشیما پیوست تا بتواند در ادامه رایزنیهای خود، تداوم حمایت جامعه جهانی از اوکراین را تضمین کند.
یک روز پیش از آن، ایالات متحده در چرخشی تاریخی، اعلام کرد که از تحویل جنگندههای اف-۱۶ به کییف و همینطور از تلاشهای مشترک متحدان آمریکا برای آموزش خلبانان اوکراینی به استفاده از جتهای جنگی مدرن حمایت میکند. در همین ارتباط، جو بایدن روز یکشنبه به خبرنگاران اطمینان داد که کییف از جنگندههای اف-۱۶ نه در حریم هوایی روسیه، بلکه برای تقویت توان دفاعی و تهاجمی خود در خاک اوکراین استفاده خواهد کرد.
رئیسجمهوری آمریکا پس از گفتوگو با ولودیمیر زلنسکی در حاشیه این اجلاس گفت که روسیه نمیتواند در عزم متحدان اوکراین خللی وارد کند.
چراغ سبز بایدن در پشتیبانی از اوکراین با جنگندههای اف-۱۶ واکنش تند مسکو را برانگیخت. الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه، هشدار داد که اعزام احتمالی جنگندههای اف ۱۶ به اوکراین، «خطرات زیادی» به همراه خواهد داشت.