سرمربی تیم امید با تاخیر زیاد انتخاب شد و رضا عنایتی برای آماده کردن این تیم تا مرحله اول مقدماتی المپیک، کمتر از چهار ماه فرصت دارد.
این مسابقات از ۱۳ تا ۲۱ شهریور به صورت متمرکز در ۱۱ گروه برگزار میشود و با توجه به حضور تیم زیر ۲۳ سالههای ایران در سید دوم، ممکن است تیم عنایتی قرعه سختی در پیش داشته باشد. قرعهکشی این مسابقات پنجشنبه، چهارم خرداد (۲۵ مه)، برگزار میشود و تیمهای عربستان، ازبکستان، ژاپن، استرالیا، کره جنوبی، عراق، ویتنام، ترکمنستان، تایلند، اردن و امارات، یازده سید اولاند. این سیدبندی بر اساس مسابقات قهرمانی امیدهای آسیا در ۲۰۲۲ است که در آن، تیم امید با هدایت مهدی مهدویکیا نتوانست از گروهش صعود کند.
تیمهای اول هر گروه همراه با چهار تیم برتر دوم، به مرحله نهایی مقدماتی المپیک صعود میکنند. این تیمها همراه با قطر میزبان، ۱۶ تیم مرحله پایانی مقدماتی را تشکیل خواهند داد. تیم امید همچنین از اول مهر قرار است در بازیهای آسیایی هانگژو شرکت کند و با توجه به حضور تیمهای آماده، مدال گرفتن در این مسابقات آسان نخواهد بود.
نخستین اردوی تیم امید اواسط خرداد، پس از پایان جام حذفی و همزمان با اردوی تیم ملی شروع خواهد شد. مهران فرقانی، سرپرست تیم امید، درباره شروع برنامه تدارکاتی این تیم به سایت ورزش سه گفت: «تیم امید از روز ۱۲ خرداد اردوی خود را برگزار میکند و روز ۲۰ خردادماه به عراق سفر خواهد کرد. تشکیل اردو در عراق در راستای آمادهسازی امیدیها بسیار مفید است. تیمهایی مثل امارات، عمان، فلسطین، لبنان، سوریه، اردن، عراق و یمن در این تورنمنت حضور دارند که با ایران بازی خواهند کرد.»
امیرمهدی علوی، مدیر روابط عمومی فدراسیون فوتبال، نیز گفت: «عنایتی اسامی مربیان مدنظرش را ارائه داده و به زودی نام آنها اطلاعرسانی خواهد شد. عنایتی در اولین روز تمرین تیم امید نشست خبری برگزار خواهد کرد تا همه جزئیات مرتبط در ارتباط با تیم امید، برنامهها و روندهای پیش رو را اعلام کند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته انتخاب عنایتی واکنشهای مثبت زیادی نداشته است. حمید درخشان، سرمربی پیشین پرسپولیس، گفت: «من هم یکی از گزینههای سرمربیگری تیم امید بودم، اما وقتی فدراسیون با سرمربی تیم ملی صحبت کرد، نظر او را برای انتخاب سرمربی تامین کرد. اگر میخواستند بر اساس معیارها سرمربی تیم امید را انتخاب کنند، کارنامه من بسیار پربارتر از رضا عنایتی بود.» منظور درخشان، دخالت امیر قلعهنویی در انتخاب سرمربی تیم امید است.
اما تیم امید ایران بحرانهای تکراری و بزرگی دارد که موفقیتش را دشوار میکند. این تیم همواره در دورههای پیدرپی در راه المپیک، گرفتار دخالتهای کمیته ملی المپیک و فدراسیون فوتبال در کار یکدیگر است. کمیته ملی المپیک خود را دارای حق دخالت در امور این تیم میداند، چون بخشی از هزینههای آن را پرداخت میکند.
تیم امید همیشه با این مشکل نیز مواجه است که باشگاهها بازیکنان خود را برای برگزاری اردوها در اختیار این تیم نمیگذارند و برگزاری جلسات تمرینی پرشمار برای آمادهسازی ممکن نمیشود.
حسرت صعود به المپیک، حسرتی تاریخی در دوران پس از انقلاب ۵۷ است و نمایشی واضح از سوءمدیریت در این دوران طولانی. تیمهای امید نسل به نسل بازنده مسیر المپیک بودهاند و بیش از چهار دهه، در این گروه سنی موفقیتی به دست نیامده است. فوتبال ایران ساختارهای لازم را برای رشد بازیکنان در این گروه سنی فراهم نمیکند.
تیم امید نیز مثل تیم بزرگسالان، در استخدام مربی خارجی ناکام بود و سرانجام رضا عنایتی به سرمربیگری آن رسید. عنایتی در لیگ برتر مربی تازهکاری است که هنوز موفقیتهایی تجربه نکرده و مسیر دشواری را برای مربیگری انتخاب کرده است، و روشن نیست که چه روزهایی در تیم امید از سر بگذراند. مهدی مهدویکیا نیز پیش از او سرمربی تازهکاری در این تیم بود که نتوانست برنامههایش را اجرا کند.