مبارزه با مواد مخدر؛ موضوع گفتگوی وزرای خارجه عراق و سوریه

مرزبانان عراقی در ماه مارس بیش از سه میلیون قرص کاپتاگون در مرز با سوریه کشف و ضبط کردند

دیدار فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق، با همتای سوری خود فیصل مقداد در بغداد- AHMAD AL-RUBAYE / AFP

وزیر امور خارجه سوریه روز یکشنبه، ۴ ژوئن (۱۴ خرداد)، در جریان سفر به بغداد، با متحد اصلی خود، عراق، درباره کمک‌های بشردوستانه و مبارزه با قاچاق مواد مخدر گفت‌وگو کرد.

فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق، درباره نشست روز یکشنبه خود با وزیر خارجه سوریه، گفت دو طرف درباره راه‌های پایان دادن به قاچاق مواد مخدر در سراسر مرز مشترک گفت‌وگو کردند.

فواد حسین در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با فیصل مقداد گفت: «امروز درباره همکاری بین عراق و سوریه برای مبارزه با تجارت مواد مخدر بحث کردیم. می‌دانیم که عراق گذرگاهی برای قاچاق است و متاسفانه مصرف مواد مخدر در جامعه عراق آغاز شده است.»

فیصل مقداد نیز با اشاره به تجارت غیرقانونی کاپتاگون گفت: «ما به همکاری برای مبارزه با تروریسم و از بین بردن خطر ناشی از مواد مخدر ادامه خواهیم داد.»

عراق و سوریه مرزی بیابانی به طول ۶۰۰ کیلومتر دارند که حتی سال‌ها پس از شکست داعش، همچنان شاهد فعالیت‌های شبه‌نظامیان است.

قاچاق مواد مخدر نیز در سال‌های گذشته با تجارت کاپتاگون افزایش یافته است. مرزبانان عراقی در ماه مارس بیش از سه میلیون قرص کاپتاگون در مرز این کشور با سوریه کشف و ضبط کردند.

وزیر خارجه عراق گفت بحران انسانی مرتبط با پناهجویان سوری در عراق که به گفته او حدود ۲۵۰ هزار نفرند، نیز بخشی از گفت‌وگوهای دوجانبه بود. فواد حسین افزود گام بعدی، ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه است که در اثر جنگ و زلزله ششم فوریه، که ترکیه را نیز تحت تاثیر قرار داد، با مشکلات ناشی از ویرانی مواجه است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

فیصل مقداد روز یکشنبه همچنین ضمن تشکر از عراق برای همبستگی‌اش با سوریه پس از زلزله اخیر، از پیشرفت روابط دوجانبه استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه دفتر نخست‌وزیر عراق آمده است که مقداد در جریان این سفر با محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، نیز دیدار کرد و دعوتنامه‌ای با تاریخ نامشخص برای بازدید از دمشق، به او تقدیم کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بغداد و دمشق علاوه بر همکاری‌های امنیتی، به همکاری در سایر موضوعات کلیدی، از جمله مسئله آب، ادامه می‌دهند، زیرا هر دو کشور با کمبودهای شدیدی در این این حوزه مواجه‌اند. سدسازی در کشورهای همسایه عراق و سوریه و تاثیرات تغییرات اقلیمی،  جریان آب را در هر دو کشور به طرز چشمگیری کاهش داده و کشاورزی را مختل کرده است، و معیشت مردم را در میان چالش‌های مستمر اقتصادی تهدید می‌کند.

سفر وزیر خارجه سوریه به عراق، چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که اتحادیه عرب با پایان دادن به تعلیق عضویت سوریه از این بلوک ۲۲ عضوی موافقت کرد و رژیم بشار اسد پس از سال‌ها جنگ داخلی، در حال خروج از انزوای دیپلماتیک در منطقه است. وزیر خارجه عراق در کنفرانس مطبوعاتی با همتای سوری خود، گفت که بغداد از مبتکران بازگشت سوریه به اتحادیه عرب بوده است.

عراق در طول تحریم گسترده کشورهای عربی علیه سوریه، متحد دمشق باقی ماند و هیچ‌گاه روابط خود را با این کشور قطع نکرد و همکاری‌های نزدیک خود را در طول جنگ داخلی سوریه، به‌ویژه در مبارزه دمشق با داعش، حفظ کرد.

بیشتر از جهان