خبرگزاری باختر، که تحت نظر طالبان اداره میشود، روز چهارشنبه، ۱۷ خرداد (۷ ژوئن)، اعلام کرد سفارت این گروه در پاکستان برای آزادی شهروندان افغان که به اتهام شرکت در اعتراضها بازداشت شدهاند تلاش میکند.
این خبرگزاری نوشت مسئولان سفارت طالبان در مورد شرکت نداشتن مهاجران افغان در اعتراضهای اسلامآباد، راولپندی، و کراچی با مسئولان روابط خارجی و دیگر نهادهای امنیتی پاکستان گفتوگو کردند.
باختر نوشت: «سلسله دستگیری افغانها در شهرهای مختلف پاکستان به این دلیل که در اعتراضهای اخیر شرکت کردهاند یا مدارک قانونی ندارند آغاز شده است.»
طالبان اعلام کردند مهاجران افغان بازداشتشده هیچ ارتباطی با اعتراضهای ۹ مه ۲۰۲۳ در پاکستان ندارند و در نتیجه تلاش آنها در روز گذشته، ۴۵ تن از زندانیها در اسلامآباد و کراچی آزاد شدهاند.
رهبری سفارت ا.ا.ا. با روابط خارجی و سایر نهادهای امنیتی پاکستان در مورد آزادی افغان های دستگیر شده در ارتباط با اعتراضات اخیر در اسلام آباد، پندی و کراچی گفت وگو کرد.
— BNA Dari (@bnadari1) June 7, 2023
سلسله دستگیری ها افغان ها، در شهرهای مختلف پاکستان به این دلیل که در تظاهرات اخیر شرکت کرده اند ... pic.twitter.com/SDcDask4QV
ماه گذشته، پس از بازداشت عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف و نخستوزیر پیشین پاکستان، به اتهام اختلاس، چند شهر پاکستان شاهد اعتراضهای ضددولتی بود. هواداران عمران خان به برخی از ساختمانهای ارتش و حکومت آن کشور هجوم بردند. ارتش پاکستان پس از این اعتراضهای خشونتآمیز هشدار داد عاملان اعتراضها را بازداشت خواهد کرد و در دادگاه نظامی به کیفر خواهد رساند.
بر پایه گزارش رسانههای پاکستانی، ارتش آن کشور شمار زیادی را به اتهام شرکت در اعتراضها به حمایت از عمران خان بازداشت کرده است و این روند همچنان ادامه دارد.
چند مهاجر افغان ساکن پاکستان به ایندیپندنت فارسی گفتند فشار پلیس پاکستان بر آنها روز به روز افزایش پیدا میکند و به بهانههای متفاوت آنها را از پاکستان اخراج میکنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این مهاجران تاکید کردند که شهروندان افغان در فعالیتهای سیاسی و اعتراضی علیه حکومت پاکستان دخالت ندارند.
در ماههای اخیر، پلیس پاکستان شمار زیادی از مهاجران افغان بدون مجوز اقامت را، از جمله زنان و کودکان را، بازداشت کرده است. در مواردی، شماری از این مهاجران از زندانهای پاکستان آزاد شدهاند.
پاکستان روابط نزدیکی با حکومت طالبان در افغانستان دارد و از حامیان اصلی طالبان در جریان جنگ ۲۰ سالهشان با حکومت پیشین بود. برخی از شهروندان افغان معتقدند که طالبان قادر به فشار آوردن به پاکستان نیستند و به همین علت با نرمی با اسلامآباد برخورد میکنند.
پس از سرنگونی دولت افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، هزاران شهروند افغانستان و بهویژه کارمندان دولت، نظامیان، فعالان حقوق بشر، و خبرنگاران برای گریز از انتقامجویی طالبان به پاکستان و ایران پناه بردند، اما شمار زیادی از این شهروندان مجوز قانونی اقامت ندارند یا اجازه اقامتشان باطل شده است.
بخش بزرگی از مهاجران افغان در ایران و پاکستان اجازه اقامت قانونی ندارند و به همین دلیل در معرض اخراج قرار دارند.