وزارت مهاجران و عودتکنندگان طالبان روز جمعه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه)، اعلام کرد که ۱۹۵ تن از شهروندان افغان از جمله زنان و کودکان از زندانهای پاکستان آزاد شدند.
این وزارتخانه در حساب توییرتش نوشت که این تعداد از مهاجران افغان از طریق گذرگاه مرزی اسپین بولدک شهر قندهار به افغانستان بازگشتند.
این وزارتخانه گفت که از طرف سازمانها و نهادهای امدادرسان، برای این تعداد از مهاجران آزادشده از زندان، بستههای کمکی توزیع شده است.
وزارت مهاجران و عودتکنندگان طالبان مشخص نکرده است که این شمار از شهروندان افغان به چه اتهامهایی در زندانهای پاکستان به سر میبردند.
اما پیشتر، گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد نیروهای نظامی پاکستان شهروندان افغانستان از جمله زنان و کودکان را بهدلیل نداشتن سند اقامت بازداشت و زندانی کردند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بازداشت زنان و کودکان مهاجر افغان به دست پاکستان با موجی از انتقادها مواجه شده است. شمار زیادی از شهروندان افغانستان این اقدام طالبان را محکوم و حکومت آنها را متهم کردند که واکنش تندی در مقابل پاکستان در ارتباط با مهاجران افغان نشان نداده است.
تاکنون، هیچ مقام بلندپایهای از طالبان در مورد زندانی کردن مهاجران افغان از جمله زنان و کودکان در پاکستان، ابراز نظری نکرده است.
وزارت مهاجران طالبان روز ۱۸ بهمن، گفت که ۴۰ تن از شهروندان افغان از جمله زنان و کودکان از زندانهای پاکستان آزاد شدند.
این وزارتخانه گفته بود که در میان این افراد، پنج خانواده از زندان ایالت سند پاکستان آزاد شدند.
دو هفته قبل، وزارت مهاجران و عودتکنندگان طالبان گفته بود که طی یک ماهونیم گذشته، صدها تن از شهروندان افغانستان از زندانهای پاکستان آزاد شدند و تلاش برای آزادسازی سایر زندانیان افغان از این کشور در جریان است.
اما آمار دقیق شهروندان افغان بدون مدرک اقامت قانونی که در زندانهای پاکستان به سر میبرند، مشخص نیست.
حدود دو ماه پیش، ویدیویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان میداد پلیس پاکستان شماری از مهاجران افغان در شهر کراچی را بازداشت کرده و دستان آنها را با طناب بسته است.
انتشار این ویدیوها با موجی از انتقادها در میان شهروندان افغانستان مواجه شد و آنها از عملکرد حکومت طالبان بهدلیل نرمش در مقابل حکومت پاکستان، انتقاد کردند.
پس از سرنگونی دولت افغانستان و بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اوت ۲۰۲۱، هزاران شهروند افغانستان و بهویژه کارمندان دولت، نظامیان، فعالان حقوق بشر و خبرنگاران، برای گریز از انتقامجویی طالبان، به پاکستان و ایران پناه بردند، اما شمار زیادی از این شهروندان سند قانونی اقامت ندارند یا سندشان باطل شده است.
اتهامهایی هم به شماری از نیروهای پلیس پاکستان وارد میشود مبنی بر اینکه از مهاجران افغان به بهانه نداشتن سند قانونی اقامت، اخاذی میکنند.
بیشتر مهاجران افغان در ایالت خیبرپختونخوا سکونت دارند. مهاجران افغان از حکومت پاکستان میخواهند که در شرایطی که تهدید حکومت طالبان متوجه آنها است، از بازداشت و اخراج آنها به افغانستان صرف نظر کند.
بخش بزرگی از مهاجران افغان در ایران و پاکستان، اجازه اقامت قانونی ندارند و به همین دلیل، در معرض خطر اخراج قرار دارند.