اشتباه بزرگ در استفاده از ماشین ظرف‌شویی چیست؟

این اشتباه هزینه مالی و زمانی دارد

آب کشیدن ظروف ممکن است از عملکرد موثر ماشین ظرفشویی جلوگیری کند - Canva

جهانیان در مدیریت ماشین ظرفشویی به دو دسته تقسیم می‌شوند: کسانی که ظرف‌ها را آب می‌کشند، و آن‌هایی که ماشین را از ظرف‌هایی پر می‌کنند که غذا و سایر چیزها به آن‌ها چسبیده و خشک شده است.

ظاهرا سهم طرفداران این دو شیوه در این کشاکش برابر نیست و حدود دوسوم (۶۲ درصد) بریتانیایی‌ها می‌گویند همواره ظرف‌ها را پیش از گذاشتن در ماشین ظرفشویی، کمی می‌شویند.

اما به گفته متخصصان، کسانی که ظروف را آب می‌کشند، در واقع مرتکب خطای پرهزینه‌ای می‌شوند، زیرا سالانه به میزان هنگفت ۱۹۵ میلیون پوند آب هدر می‌رود، حال آنکه مطلقا نیازی به شستن ماهیتابه‌ها و بشقاب‌ها پیش از گذاشتن در ماشین ظرفشویی، نیست.

کسانی که روزانه با آب‌ کشیدن غیرضروری معادل ۹۵ میلیون لیتر آب سرد به چاهک ظرفشویی می‌ریزند، علاوه بر هدر دادن پول، بر محیط زیست نیز اثر منفی می‌گذارند. این میزان، معادل هدر دادن سالانه ۳۵ میلیارد لیتر آب است.

توجیه بیش از نیمی (۵۹ درصد) از کسانی که ظرف‌ها را آب می‌کشند و سپس در ماشین می‌گذارند، این است که اگر چنین نکنند، خروجی آب ماشین خواهد گرفت و نگرانند که در نهایت، دستگاه دچار مشکلاتی شود.

سایر دلایل این افراد برای آب‌ کشیدن ظروف، عبارت است از اینکه می‌خواهند ماشین ظرفشویی خود را تا حد ممکن تمیز نگه دارند (۳۹ درصد)، مطمئن شوند مشکلات درازمدتی پیش نمی‌آید (۳۹ درصد)، و مطمئن شوند که ماشین بو نمی‌گیرد (۳۰ درصد).

بیش از یک‌سوم (۳۷ درصد) صرفا طبق عادت چنین می‌کنند، و دقیقا یک‌چهارم آنان می‌گویند که از کودکی این شیوه را آموخته‌اند.

محققان این مطالعه که به سفارش موسسه تخصصی انرژی یوتیلیتا انجام شده است، همچنین دریافتند که ۴۲ درصد افراد تا وقتی کاسه‌بشقاب‌ها‌ و کارد‌و‌چنگال‌ها‌ را خوب زیر شیر آب نکشیده باشند و «برق» نینداخته باشند، آن‌ها را در ماشین نمی‌گذارند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

چرا پیش از گذاشتن ظروف در ماشین ظرفشویی نیازی به آب ‌کشیدن آن‌ها نیست؟

از میان ۳۸ درصدی که ظرف‌ها را پیش از گذاشتن در ظرفشویی آب‌ نمی‌کشند، حدود نیمی (۵۳ درصد) به درستی مدعی‌اند که نیازی به این کار نیست، زیرا در هر حال وقتی ظرف‌ها را در ماشین بگذاریم، کاملا تمیز خواهند شد.

در واقع، آب کشیدن ظروف ممکن است از عملکرد موثر ماشین ظرفشویی هم جلوگیری کند، زیرا این کار باعث می‌شود که حسگرهای ماشین ظرفشویی خوب کار نکنند، چون این حسگرها پس از دور اول شست‌وشو، میزان آلودگی آب را ارزیابی می‌کنند.

پل هاید، مدیرعامل انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی، در توضیح این مطلب می‌گوید: «ماشین ظرفشویی جزو پرکاربردترین وسایل خانه است.»

او می‌افزاید: «این ماشین طوری طراحی شده است که  شستن ظرف را کامل انجام دهد که آب ‌کشیدن را نیز شامل می‌شود. پس باید برای صرفه‌جویی در وقت و پول و حفظ محیط زیست، به آن اعتماد کرد.»

سایر اشتباهات در استفاده از ماشین ظرفشویی

آب‌ کشیدن ظروف پیش از گذاشتن آن‌ها درون ماشین ظرفشویی، تنها اشتباه بسیاری از ما در استفاده از این دستگاه نیست؛ به نظر می‌رسد که در چیدن ظروف هم اشتباه می‌کنیم.

لارا مانت‌فورد، از فعالان مسائل نظافت در فضای مجازی، در مصاحبه با «یاهو بریتانیا» گفت: «پر کردن بیش از حد ماشین و گذاشتن ظروف در جاهای اشتباه با زاویه اشتباه، ممکن است کارایی ماشین ظرفشویی را در شستن ظروف کاهش دهد.»

«ظروف بزرگ و بشقاب‌ها را باید در طبقه پایین گذاشت و فنجان‌ها و کفگیر و ملاقه را در طبقه بالا.»

همچنین، باید ظروف را از هم جدا کنیم تا بینشان فاصله باشد و آبپاش‌ها بتوانند آن‌ها را بشویند. مانت‌فورد در ادامه می‌گوید :«این شامل جدا کردن کارد و چنگال‌ها نیز می‌شود تا آب به همه سطوح آن‌ها برسد.»

اطمینان از اینکه چیزی مانع چرخش کامل بازوهای آبپاش نشود، نیز نکته مهم دیگری است. مانت‌فورد می‌افزاید: «فنجان‌ها و کاسه‌ها باید عمود باشند تا آب کاملا از آن‌ها خارج شود و سپس خشک شوند.» 

چیزهایی که نباید در ماشین ظرفشویی گذاشت:

قابلمه و تابه‌های چدنی و نچسب: زیرا ماشین ظرفشویی لایه نچسب آن‌ها را از بین می‌برد.

قاشق و تخته چوبی: چون آب داغ ممکن است باعث ترک خوردن چوب و صدمه پوشش آن‌ها شود.

اقلام پلاستیکی: اگر اقلام پلاستیکی برچسب «بی‌خطر برای ماشین ظرفشویی» نداشته باشند، نباید آن‌ها را درون ماشین‌ ظرفشویی گذاشت، زیرا بر اثر حرارت ذوب می‌شوند. اگر هم برای ماشین ظرفشویی بی‌خطر باشند، باید آن‌ها را فقط در قفسه‌ بالایی گذاشت.

چاقوهای تیز: ماشین ظرفشویی در نهایت باعث کند شدن آن‌ها می‌شود.

به نظر می‌رسد که بیشتر افراد اطمینان ندارند که از کدام چرخه استفاده، و کدام دما را انتخاب کنند، زیرا طبق همان نظرسنجی، سه‌پنجم خانوارها (۶۲ درصد) هرگز از حالت سازگار با محیط ‌زیست ماشین ظرفشویی استفاده نمی‌کنند، در حالیکه هر خانوار با استفاده از این حالت می‌تواند میانگین، سالی ۳۴ پوند صرفه‌جویی کند.

این واقعیت که حالت سازگار با محیط‌ زیست وقت‌گیرتر  است، شاید به مذاق ما خوش نیاید، اما در واقع به معنای آن است که در این حالت چون تعداد دفعات گرداندن و نیز تمیز کردن ظرف‌ها بیشتر است، آب کمتری باید گرم شود.

هاید گفت: «طبق تحقیق ما، اکثر خانوارها از حالت سازگار با محیط ‌زیست در وسایل برقی خانگی استفاده نمی‌کنند چون وقت‌گیرتر است و باید به مصرف‌کنندگان کمک کنیم تا به مزیت‌های آن پی ببرند.»

«ماشین ظرفشویی اگر مدتی طولانی‌تر با کثیفی‌های روی ظرف‌ها ور برود، نیازی نخواهد بود آب را چندان زیاد گرم کند و همین، باعث حدود ۳۰ درصد صرفه‌جویی انرژی در هر چرخه ماشین ظرفشویی می‌شود، و این نکته در مورد ماشین‌ لباسشویی هم صدق می‌کند.»

بیشتر از زندگی