تقلید دانشگاه هنر از طرح «از شنبه» رادان

فشار بر دانشجویان؛ از تعطیلی دفتر یک انجمن در دانشگاه نوشیروانی بابل تا صدور احکام سنگین برای دانشجویان

دانشگاه هنر با ارسالی پیامکی تهدید کرد «از شنبه» سختگیری‌ها برای سر کردن مقنعه افزایش خواهد یافت‌ــ Public media

سرکوب فعالان دانشجویی و فشار بر دختران دانشجو در دو ماه اخیر شدت یافته است و اخبار منتشرشده در کانال‌های خبری دانشگاه‌ها از تشدید برخورد نیروهای حراست و حفاظت فیزیکی دانشگاه‌ها با دانشجویان حکایت دارد. از جمله دانشگاه هنر که طی ماه‌های اخیر با ممنوع‌الورود کردن ۴۰ دانشجو به بهانه پوشش نامناسب، تلاش کرده است پوشش مدنظر خود را در دانشگاه نهادینه کند.

بر اساس گزارش شوراهای صنفی دانشجویان کشور، حراست دانشگاه هنر اخیرا در اقدامی تازه، تمام افرادی را که ممنوع‌الورود کرده بود، بدون برگزاری کمیته‌ انضباطی و طی کردن مراحل قانونی، به صورت مشروط تعلیق کرده است. بر این اساس اگر این دانشجویان یک بار دیگر بدون مقنعه در دانشگاه حاضر شوند، حکم تعلیق آنان اجرایی خواهد شد.

دانشگاه هنر در دهه‌های گذشته هم چندین‌بار تلاش کرد استفاده از مقنعه را برای دانشجویان دختر اجباری کند اما هر بار با مقاومت دانشجویان مواجه شد و ناکام ماند و دانشجویان این دانشگاه همواره بدون مقنعه و معمولا با شال در این دانشگاه تردد می‌کنند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که ممنوع‌الورودی و تعلیق گسترده دانشجویان طی روندی کاملا خلاف قانون صورت گرفته است. هم‌زمان، برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که مسئولان این دانشگاه پیامک تهدید‌آمیز برای دانشجویان ارسال کرده‌اند. در این پیامک، تهدیدی همانند تهدید رادان، رئیس پلیس کشور، تکرار و اعلام شده است که سختگیری‌ها برای استفاده از مقنعه «از شنبه» افزایش خواهد یافت. در متن این پیامک آمده است: «دانشجوی گرامی از روز شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ حضور در دانشگاه صرفا در چارچوب ضوابط آداب حضور و برای خواهران با پوشش مقنعه امکان‌پذیر است.»

اولین بار رادان با استفاده از قید «از شنبه» برای برخورد با زنان بدون حجاب اجباری، سوژه کاربران رسانه‌های اجتماعی شد. در روز موعود، بسیاری از زنان حجاب از سر برداشتند و عکس‌ خود را منتشر کردند. اکنون دانشگاه هنر با استفاده از این راهکار شکست‌خورده قصد دارد مقنعه را برای دانشجویان این دانشگاه اجباری کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که بر اساس حکم کمیته بدوی، محمدجواد توازنی‌زاده دانشجوی ارشد آهنگسازی دانشگاه هنر، به دو نیمسال منع موقت از تحصیل با احتساب سنوات (حداکثر مجازات ممکن) محکوم شده است. لازم به ذکر است که این دانشجو نیمسال قبلی را حذف کرده بود و این محرومیت موقت برای او به نوعی در حکم اخراج از دانشگاه است. پس از شکایت این دانشجو به حکمش در شورای مرکزی امور دانشجویان وزارت علوم، به او گفته شده که دانشگاه اتهامات جدیدی به او وارد کرده؛ آن هم در حالی که او را در جریان قرار نداده‌ است.

به گزارش شوراهای صنفی دانشجویان، در ادامه، معاون دانشجویی دانشگاه او را دعوت و به او اعلام کرده که به دلیل فعالیت‌هایش در فضای مجازی‌، پرونده‌ای جدید برایش باز شده‌ است و این بار اخراج خواهد شد. این در حالی‌ است که بر اساس این گزارش، این دانشجو تاکنون در فضای مجازی فعالیتی نداشته‌ است.

از تعطیلی دفتر یک انجمن در دانشگاه نوشیروانی بابل تا صدور احکام سنگین برای دانشجویان

پس از سه ماه کارشکنی و سنگ‌اندازی در برگزاری انتخابات انجمن فرهنگ و تمدن اسلامی، با رای هیئت نظارت بر تشکل‌های دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۲، مقرر شد دفتر این انجمن تا اطلاع ثانوی تعطیل شود و کلید آن در اختیار دبیرخانه هیئت نظارت قرار گیرد. لازم به ذکر است دبیر و نایب‌دبیر این انجمن پیش‌تر بازداشت شده بودند.

از دانشگاه بهشتی نیز خبرهایی مبنی بر تداوم فشارها بر دانشجویان منتشر می‌شود. بر اساس گزارش دانشجویان، رئیس دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی، روز دوشنبه حین برگزاری امتحانات، برای دانشجویانی که مقنعه بر سر نداشتند، مزاحمت ایجاد و دانشجویان را تهدید کرده است در صورت تکرار، آن‌ها را از شرکت در امتحان منع خواهد کرد. این در حالی‌ است که تهدید و ایجاد اضطراب حین برگزاری امتحان تعرض آشکار به حقوق دانشجویان است.

چندی پیش‌ چنین اتفاقی در دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران هم رخ داد که با مقاومت جمعی دانشجویان روبرو شد.

در ادامه صدور احکام سنگین برای دانشجویان و تبعید آن‌ها، پرهام نکوطلبان، دانشجوی پزشکی ورودی ۱۳۹۷ دانشگاه علوم پزشکی قم، با رای شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت به چهار ترم محرومیت از تحصیل با احتساب سنوات و تبعید تحصیلی به سمنان محکوم شد.

شهاب بیات، دانشجوی مهندسی شهرسازی دانشگاه آزاد همدان، نیز با اتهامی جدید به دادسرا احضار شد. او که ۹ آبان بازداشت و پس از تحمل سه ماه حبس، در تاریخ ۱۷ دی آزاد شده بود، بار دیگر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شعبه دوم دادگاه انقلاب همدان احضار شد. این دانشجو در دادگاه بدوی پرونده قبلی خود به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود که پس از تحمل سه ماه از مدت حبس، حکمش از سه سال به سه ماه تعزیری و دو سال و شش ماه تعلیقی تغییر پیدا کرد. در صورت محکومیت این دانشجو در پرونده جدید، حکم قبلی او نیز از حالت تعلیق خارج و اجرایی خواهد شد.