آمارهای رسمی: ۳۶۰ هزار نفر در تهران به آب دسترسی ندارند

به‌گفته مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران، تنها ۴ درصد از مردم پایتخت با مشکل قطعی آب مواجه‌اند؛ عددی که معادل حداقل ۳۶۰ هزار نفر است

قطعی آب در محله‌های مختلف تهران در روز پنجشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۲، ادامه داشت و بر اساس اخبار منتشر شده در وبسایت‌های داخل ایران، آبرسانی به شهروندهای ساکن برخی مناطقِ پایتختْ همچنان با تانکر انجام می‌شود. 

با این‌حال مسئولان شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران به رسانه‌ها می‌گویند ابعاد قطعی آب می‌توانست گسترده باشد. به‌عنوان مثال محسن اردکانی، مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران، به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت:«قطع آب می‌توانست ۲۰ درصد تهران را درگیر کند، اما با اقدام‌های صورت گرفته فقط ۴ درصد مردم دچار مشکل شدند.»

شهر تهران در حاصل حاضر بیش از ۹ میلیون نفر جمعیت دارد و حتی اگر آمارهای اردکانی صحت داشته باشد، اظهاراتش به این معنا خواهد بود که بیش از ۳۶۰ هزار تن از شهروندهای ساکن تهران با قطعی آب آشامیدنی مواجه هستند. 

به‌گفته اردکانی پس از اقداماتِ شرکت آب‌وفاضلاب، در حال حاضر مردم ساکن تهران مشکل قطعی آب ندارند، اما برخی مناطق و محله‌های تهران، مثل ولنجک، همچنان با مشکل نوسان جریان آب مواجه‌اند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این‌وجود اظهارات برخی مقام‌های مسئول در شهرداری تهران نشان می‌دهد همچنان برخی محله‌های تهران با قطعی آب آشامیدنی مواجه‌اند و آب شرب این مناطق از طریق استقرار تانکر در مکان‌های عمومی تامین می‌شود. 

وبسایت «رویداد۲۴» با انتشار خبری کوتاه در روز پنجشنبه، از قول معاون هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران، نوشت بعضی محله‌های تهران به آب آشامیدنی دسترسی ندارند و شهرداری تهران با استقرار «تانکرهای ویژه آبرسانی» در برخی «میادین و معابر» در پی آنند تا «نیازهای ضروری شهروندان در این خصوص تامین گردد.» به‌گفته عباس شعبانی، شهرداری تهران باید ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی خود در این زمینه را ارتقا دهد تا ساکنان تهران بدانند آب مورد نیاز خود را چگونه تامین کنند.

عباس شعبانی در فراز دیگری از اظهارات روز پنجشنبهٔ خود گفت:«تا رفع کامل مشکل آب در برخی مناطق، آب مورد نیاز شهروندان با تانکر تامین خواهد شد.»

از این منظر برخلاف ادعای مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران، مشکل تامین آبِ آشامیدنی مردم ساکن پایتخت ایران همچنان حل‌نشده باقی مانده است و امیدی به مرتفع شدن آن نیز در کوتاه مدت وجود ندارد.

ناظران و کارشناسان از مدت‌ها قبل نسبت به مشکل تامینِ آب آشامیدنی پایتخت هشدار داده بودند و اظهارنظرهای جسته‌وگریخته مقام‌های دولتی جمهوری اسلامی ایران نیز هشدارهای آنها را تایید کرده بود. برای مثال، محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره‌برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب تهران، در پانزدهم فروردین ماه سال جاری اعلام کرد ظرفیت‌ آب‌ سدهای تهران با کاهشی ۳۰ درصدی مواجه شده است.

پیش از این و در آذر ماه سال گذشته خورشیدی، افرادی نسبت به وقوع خشکسالی و کمبود چشمگیر منابع آبی در ایران هشدار دادند. به‌عنوان نمونه یکی از خبرهای زیست‌محیطی پاییز سال گذشته خورشیدی، این مورد بود: در حال حاضر سدهای ایران تنها ۳۷ درصد ذخیره آبی دارند و ذخیره برخی سدها به کمتر از ۲۰ درصد هم می‌رسد. 

با تمامی این اوصاف، قطعی گسترده آب در شهر تهران تنها به موضوع خشکسالی و خالی بودن ذخیره سدهای کشور خلاصه نمی‌شود و سومدیریت و فرسودگی زیرساخت‌های شهری در ایران نیز از جمله عوامل مهم این مشکل به‌حساب می‌آید. بر اساس گزارش‌های منتشر شده، بارش‌های سنگین هفته گذشته در شمال ایران به تاسیسات آبرسانی استان تهران آسیب‌هایی جدی وارد کرد و باعث شد تا دست‌کم چند صدهزار شهروند ایرانیِ ساکن تهران با مشکل قطعی آب مواجه شوند.