با تیراندازی ماموران نظامی چهار سوخت‌بر کشته شدند

با تیراندازی به سمت خودرو سوخت‌برها در محور خور به جندق، چهار سوخت‌بر کشته و دو نفر زخمی شدند

ماموران نظامی با اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر در‌ محور خور به جندق به سمت خودرو عزیز تیراندازی می‌کنند و خودرو او آتش می‌گیرد و باعث می‌شود دو خوردو با هم تصادف کنند - خبرگزاری مهر

در جریان تیراندازی ماموران نظامی چهار سوخت‌بر کشته و دو نفر دیگر از آن‌ها زخمی شدند. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، بامداد ۲۳ خردادماه ۱۴۰۲، با تیراندازی ماموران نظامی در محور خور به جندق استان اصفهان، چهار سوخت‌بر بلوچ ازجمله یک کودک کشته و دو نفر دیگر زخمی شدند.

یکی از این سوخت‌بران کشته‌شده عزیز قنبرزهی، جوانی ۲۰ ساله و فرد دیگر ادریس گمشادزهی، نوجوانی ۱۵ ساله بودند. بر اساس این گزارش، سعید گرگیج و بهزاد لجه‌ای، دیگر سوخت‌بران کشته‌شده در جریان تیراندازی ماموران‌اند. در جریان این اتفاق همچنین سعید کبدانی و ثنا‌الله سرگلزایی، همگی اهل زاهدان، زخمی شدند.

کمپین فعالین بلوچ به نقل از یک منبع مطلع درباره این حادثه نوشته است که ماموران نظامی با اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر در‌ محور خور به جندق به سمت خودرو عزیز تیراندازی می‌کنند و خودرو او آتش می‌گیرد و باعث می‌شود دو خوردو باهم تصادف کنند. عزیز قنبرزهی نیز پیش از برخورد با خودرو دیگر و در اثر تیراندازی ماموران کشته شده بود. بر اساس این گزارش، پیکر این سوخت‌بران هنوز در سردخانه اصفهان است و به خانواده تحویل داده نشده است.

گفته می‌شود بعد از تیراندازی و تصادف خودروهای سوخت‌بر، خودرو ماموران نیز با آن‌ها برخورد می‌کند و باعث صدمه دیدن ماشین و زخمی شدن یک سرباز می‌شود.

تیراندازی بی‌ضابطه و به قصد کشت نیروهای نظامی به سمت مردم بلوچ در سیستان و بلوچستان، سالانه باعث کشته و زخمی شدن صدها تن می‌شود.

کمپین فعالان بلوچ پیش از این اعلام کرده بود که سپاه پاسداران روزانه صدها تانکر سوخت در بلوچستان جابجا می‌کند و می‌فروشد، اما مردم بلوچ در نواحی مرزی بلوچستان به‌دلیل نبود شغل مناسب و پايدار و وضعیت بد معیشتی، به سوخت‌بری خرده‌پا روی آورده‌اند که در مقابل قاچاق یک‌ میلیاردی دستگاه‌های نظامی ناچیز است. با این حال، نهادهای نظامی تنها با این سوخت‌بران خرده‌پا برخورد می‌کنند و از قاچاق سازمان‌یافته سوخت چشم‌پوشی می‌کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سوخت‌بران علاوه بر تمامی خطراتی که برای کارشان با آن روبرو می‌شوند، هدف اخاذی ماموران نیز قرار می‌گیرند. بر اساس گزارش‌ها، ماموران سپاه پاسداران با ایجاد ایست و بازرسی‌های سیار در منطقه نوار مرزی، از خودروهای سوخت‌بر پول و بنزین اخاذی می‌کنند.

خبرگزاری حال‌وش در فروردین‌ماه امسال‌، با انتشار گزارشی اعلام کرد که نیروهای سپاه پاسداران شهرستان راسک با ایجاد ایست و بازرسی سیار روزانه و متوقف کردن خودرو‌ها در جاده مرزی این شهرستان، از خودروهای سوخت‌بر پول و بنزین اخاذی می‌کنند.

این خبرگزاری به نقل از یک سوخت‌بر نوشته است: «نیروهای سپاه پاسداران تحت امر بسیجیان روزانه‌، با بستن مسیر بگان واقع در بخش پارود در شهرستان راسک، از خودروهای سوخت‌بر با به همراه داشتن دستگاه کارت‌خوان، از حساب‌های بانکی سوخت‌بران مبالغی را به‌صورت اجبار برداشت و از بار بنزین آن‌ها برای خود در بشکه‌های آماده‌شده برای این کار خالی می‌کنند.»

روزنامه اعتماد روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که در سال ۱۴۰۱ خودروی ۱۷۰ سوخت‌بر هنگام سوخت‌کشی در جاده‌های اطراف ایرانشهر و سرباز منفجر و ۱۶۸ نفر کشته شدند. بر اساس این گزارش، از ۱۷۰ سوخت‌بر آسیب‌دیده، ۱۴۷ نفرشان همسر و فرزند داشتند و نان‌آور خانواده بودند.

براساس این گزارش، سال گذشته به‌طور میانگین هر هفته چهار نیسان سوخت‌کش در جاده‌های خروجی ایرانشهر منفجر شدند. وقتی خبر انفجار یک نیسان سوخت‌کش به گوش مردم ایرانشهر می‌رسد، همه می‌دانند که حکایت سوختن فقط دو نفر نیست؛ با سوختن یک سوخت‌بر، حداقل ۱۰ نفر نان‌آورشان را از دست می‌دهند.

بیمارستان خاتم در شهرستان ایرانشهر بالاترین آمار جراحی‌های سوختگی، معلولیت، قطع عضو و فلج به‌دلیل شدت سوختگی را در کشور دارد. تمام سوخت‌برهای آتش‌گرفته در جاده‌های اطراف شهرستان‌های ایرانشهر، سرباز، قصر قند، دشتیاری، چابهار و نیک‌شهر تا مرز پاکستان، به این بیمارستان منتقل می‌شوند، چون تا شعاع ۴۰۰ کیلومتر دورتر از ایرانشهر و تا مرز پاکستان، غیر از ۱۰ تخت سوختگی و سه اتاق جراحی بیمارستان خاتم، هیچ امکان و تجهیزاتی برای مداوای سوخت‌بر‌های سوخته وجود ندارد.