حدود چهار هزار مهاجر افغان از پاکستان برگشتند

شمار زیادی از مهاجران افغان در پاکستان به‌ دلیل نداشتن مدرک قانونی اقامت یا پایان مدت ویزا در زندان‌های این کشور به سر می‌‌برند

مقام‌های طالبان در استان ننگرهار در شرق افغانستان اعلام کردند که در سه ماه گذشته سه هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشته‌اند.   

تلویزیون ملی افغانستان که اینک زیر نظر طالبان فعالیت می‌کند، گزارش داد که این افراد از طریق گذرگاه تورخم به کشور بازگشته‌اند.    

مسئولان طالبان در ننگرهار گفتند که پس از اینکه پاکستان اجازه داد که مهاجران افغان صرفا با استفاده از شناسنامه به مثابه مدرک هویت به کشور خود برگردند، روند بازگشت مهاجران سریع‌تر و گسترده‌تر شده است.   

این در حالی است که اسلام‌آباد بخشی از مهاجران افغان را از طریق گذرگاه مرزی اسپین بولدک استان قندهار در جنوب افغانستان، از پاکستان اخراج می‌کند.   

یک ویدیو در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است که نشان می‌دهد ازدحام مهاجران افغان در مرز تورخم برای برگشت به افغانستان، در آستانه عید قربان افزایش یافته است. این مهاجران می‌خواهند که روزهای عید را در کنار خانواده‌های خود در افغانستان سپری کنند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شمار زیادی از مهاجران افغان در پاکستان به‌ دلیل نداشتن مدرک قانونی اقامت یا پایان مدت ویزا، در زندان‌های این کشور به سر می‌‌برند. در دو ماه گذشته دست‌کم صدها مهاجر افغان که در پاکستان زندانی بودند، به افغانستان برگشته‌اند. بنا به گزارش خبرنگاران محلی در پاکستان، شماری از کودکان و زنان مهاجر افغان هم صرفا به دلیل نداشتن مدارک اقامت قانونی، در ایالت سند زندانی‌اند. 

پاکستان کنوانسیون ۱۹۵۱ سازمان ملل متحد را در امور پناهندگان، امضا نکرده است و به همین دلیل، هیچ مسئولیت قانونی در قبال مهاجران و پناهجویان بر عهده نمی‌گیرد. 

حکومت پاکستان اخراج افغان‌های مهاجر و پناهجو را در تابستان سال‌ گذشته آغاز کرد و این روند در اکتبر ۲۰۲۲ تشدید شد. 

پاکستان و ایران میزبان بیشترین شمار مهاجران افغان‌اند و با تسلط مجدد طالبان بر افغانستان، تقاضا برای سفر به این کشورها به‌دلیل ترس از حمله‌های انتقام‌جویانه طالبان و افزایش فقر، به شدت افزایش یافته است. همزمان، این دو کشور فشار بر مهاجران افغان را افزایش داده‌اند و روند اخراج مهاجران تسریع شده است.  

نهادهای مدافع حقوق ‌بشر از این دو کشور خواسته‌اند که با توجه به شرایط کنونی افغانستان، اخراج و بدرفتاری با مهاجران افغان را پایان دهند.