آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، از طرح جابهجایی اعضای گروه تحریک طالبان پاکستانی (تیتیپی) در افغانستان استقبال کرد.
آصف درانی در خرداد سال جاری با حکم شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، مسند نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان منصوب شد.
درانی در مصاحبه با صدای آمریکا گفت: «اگر این جابهجایی تحریک طالبان پاکستان واقعا رخ دهد و به صلح در سراسر مرزهای ما منجر شود، تحول مهمی خواهد بود و ما از آن استقبال خواهیم کرد.»
او ادعا کرد که کشورش از اقدامات طالبان افغانستان برای مقابله موثر با تروریسم فرامرزی حمایت میکند.
او گفت که بهتازگی حکومت طالبان اقدامات خاصی در مسیر رسیدگی به نگرانیهای پاکستان یا کشورهای همسایه، از جمله چین، از تروریسم فرامرزی، روی دست گرفته است.
او با اشاره به طرح انتقال هزاران مهاجر وزیرستانی از استانهای افغانستان که با پاکستان مرز مشترک دارند، گفت: «این موضوعی جدی است. اما اقداماتی برای خنثی کردن تحریک طالبان پاکستان انجام شده است. ما همچنین باید درک کنیم که این کار وقتگیر است، اما این روند آغاز شده است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
آصف درانی گفت که اسلامآباد سال گذشته به درخواست طالبان افغانستان، گفتوگو با رهبران تیتیپی را با هدف توقف خشونتها آغاز کرده بود، اما بهدلیل درخواستهای «مضحک» تیتیپی، این روند با شکست مواجه شد.
آتشبس میان حکومت پاکستان و تیتیپی در نوامبر گذشته پایان یافت و پس از آن، این گروه حملههای خود را در پاکستان، بهویژه در ایالتهای خیبر پختونخوا و بخشهایی از بلوچستان آغاز کرد. طی این مدت، تیتیپی مسئولیت چندین حمله مرگبار را بر عهده گرفته است.
نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان تصریح کرد که مذاکره با تیتیپی منتفی است و تنها گزینه روی میز، تسلیم شدن این گروه است.
او ادعا کرد که عملیات نظامی دولت پاکستان، تیتیپی را از هر گونه کنترل ارضی محروم کرده است و روند انتقال آنها از مناطق مرزی در افغانستان، نشان میدهد که این گروه به «بار دوش» برای طالبان افغانستان تبدیل شده است.
آصف درانی گفت که تحریک طالبان پاکستانی، جنش اسلامی ترکستان شرقی و سایر گروههای تروریستی، در افغانستان حضور دارند.
او تاکید کرد که پاکستان و چین امیدوارند که حکومت طالبان گامهایی عملی در راستای مبارزه با این گروهها بردارد.
حکومت طالبان ماه گذشته پذیرفت که طرح جابهجایی مهاجران وزیرستانی را از مناطق نزدیک به مرز با پاکستان به استانهای دیگر افغانستان آغاز کند. این اقدام طالبان با موجی از انتقادها در داخل افغانستان مواجه شده است. منتقدان طالبان معتقدند که هدف طالبان از انتقال جنگجویان تیتیپی و خانوادههای آنان به استانهای شمالی هممرز با کشورهای آسیای میانه، افزایش ناامنی در این نواحی است، اما طالبان این ادعاها را رد میکنند.
طالبان در اوت ۲۰۲۱ بر افغانستان تسلط یافتند و از آن پس، گزارشهای متعددی مبنی بر افزایش فعالیت تروریستهای بینالمللی و منطقهای در این کشور به نشر رسیده است. با این حال، طالبان اطمینان میدهند که به هیچ گروهی اجازه نمیدهند از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر فعالیت کند، اما جامعه جهانی همچنان دارای نگرانیهای جدی از افزایش فعالیتهای تروریستی در افغانستان است.