زنان معترض افغان: مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها به روی زنان بدون تغییر برنامه آموزشی ‏بازگشایی شود

در بیانیه جنبش «شنبه‌های ارغوانی» تاکید شده است که بازگشایی احتمالی مدرسه‌ها و ‏دانشگاه‌ها به ‌روی دختران افغانستان نباید زمینه‌ای برای به رسمیت شناختن طالبان شود

شماری از زنان معترض افغانستان روز سه‌شنبه ۲۰ تیر (۱۱ ژوییه) در واکنش به منع تحصیل دختران در مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها و دیگر مراکز آموزشی دست به اعتراض زدند و خواستار تغییر نکردن سرفصل‌های درسی شدند.

یکی از زنان عضو جنبش «شنبه‌های ارغوانی» با انتشار ویدیویی از طالبان خواسته است که دختران و زنان را از آموزش محروم نکنند.

او گفت: «ما خواهان بازگشایی درهای مکاتب [مدرسه‌های] دخترانه بدون تغییر در برنامه درسی و یونیفورم دختران دانش‌آموز هستیم. ما شهروندان افغانستان می‌خواهیم که دختران  محروم از حق آموزش را تنها نگذاریم. درهای مدرسه، دانشگاه، و دیگر مراکز آموزشی باید به روی زنان بازگشایی شود.»

یکی دیگر از زنان معترض از شهروندان افغان می‌خواهد که دختران و زنان را تنها نگذارند و در کنارشان بایستند تا طالبان مدرسه‌ها، دانشگاه‌ها، و دیگر مراکز آموزشی را بازگشایی کنند.

در بیانیه جنبش «شنبه‌های ارغوانی» تاکید شده است که بازگشایی احتمالی مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها به ‌روی دختران افغانستان نباید زمینه‌ای برای به رسمیت شناختن طالبان شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در این بیانیه آمده است: «تنها راه‌حل بحران کنونی کشور تاسیس حکومت دموکراتیک، غیرمتمرکز، و مبتنی بر آرای مردم افغانستان است.»

طالبان سرگرم تغییر محتوای آموزشی مدرسه‌ها و دانشگاه‌های افغانستان‌اند. تاکید طالبان روی این موضوع با موجی از انتقادها مواجه شده است. منتقدان می‌گویند که طالبان در تلاش برای افزایش مضامین اسلامی و رشد افراط‌گرایی دینی در محتوای آموزشی دانشگاه‌ها و مدرسه‌ها هستند.

طالبان در افغانستان به دختران فقط اجازه رفتن به دبستان می‌دهند و دلیل مشخصی هم برای ممنوع بودن آموزش بیشتر دختران بیان نکرده‌اند.

طالبان با ممنوع کردن کار و آموزش زنان باعث اعتراض‌های متعدد شهروندان به‌ویژه زنان در تقریبا دو سال گذشته شده‌اند. اما طالبان تمام اعتراض‌ها را با توسل به زور سرکوب کرده‌اند. زنان معترض از ترس طالبان کمتر اعتراض خیابانی می‌کنند و در عوض، می‌کوشند که در فضاهای بسته دست به اعتراض بزنند.

حکومت طالبان را هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است و بسیاری معتقدند که طالبان از سیاست‌های مبتنی بر تبعیض جنیستی علیه زنان استفاده می‌کنند و در صدد منزوی و گوشه‌نشین کردن بیشتر زنان و دختران‌اند.

محروم بودن زنان افغان از کار و آموزش برای آن‌ها گران تمام شده است و آن‌ها را به انزوا وگوشه‌نشینی و خانه‌نشینی کشانده است. هیچ چشم‌انداز روشنی برای رفع محدودیت بر زنان دیده نمی‌شود و طالبان روز به روز دامنه این محدودیت‌ها را گسترش می‌دهند. در تازه‌ترین فرمان طالبان، فعالیت زنان آرایشگر ممنوع اعلام شده است. در اثر این تصمیم طالبان، هزاران زن بیکار می‌شوند.