اروپا محدودیت‌های واردات مواد خوراکی از ژاپن به‌دلیل واقعه اتمی فوکوشیما را لغو کرد

زلزله و سونامی ۲۰۱۱ در ژاپن، اتحادیه اروپا را بر آن داشت تا به دلیل خطر آلودگی رادیواکتیو، واردات از ژاپن را محدود کند

مقررات از جمله در مورد قارچ‌های وحشی، برخی ماهی‌ها و محصولات شیلات از فوکوشیما و ۹ استان دیگر ژاپن اعمال شدند- Jung Yeon-je / AFP

اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز پنجشنبه ۲۲ تیر (۱۳ ژوئیه)‌، اعلام کرد که این نهاد محدودیت‌های مربوط بر واردات مواد خوراکی از ژاپن را که به دنبال سانحه اتمی در فوکوشیما بر آن کشور اعمال شده بود، لغو می‌کند. 

این تصمیم درپی نتایج مثبتی که مقام‌های ژاپنی و کشورهای اروپا از کنترل کیفیت محصولات ژاپنی به دست آوردند گرفته شد. 

 محدودیت‌ها بر خرید محصولات و واردات از ژاپن پس از وقوع زمین‌لرزه و سونامی در سال ۲۰۱۱ که نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما دایچی در سواحل شرقی ژاپن را ویران کرد، اعمال شد. اندکی پس از آن واقعه، اتحادیه اروپا تمهیداتی را برای حفاظت از سلامت شهروندان در مقابل آلودگی احتمالی محصولات به مواد رادیواکتیو در نظر گرفت و ازجمله مقررات آزمایش‌ کالاهای خوراکی قبل از صادرات را اعمال کرد. 

برخی محموله‌های مواد خوراکی تولید ژاپن تنها می‌توانند با گواهی مخصوصی که نشان می‌دهد ایزوتوپ‌های رادیواکتیو سزیم از حداکثر سطح استاندارد تجاوز نمی‌کند وارد اتحادیه اروپا شوند. 

این مقررات ازجمله در مورد قارچ‌های وحشی، برخی ماهی‌ها و محصولات شیلات از فوکوشیما و ۹ استان دیگر ژاپن اعمال شدند و مشمول شاخه‌های بامبو از استان میاگی ژاپن نیز می‌شوند.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مقام‌های ژاپنی پیش‌بینی کرده‌اند که اتحادیه اروپا لغو محدودیت‌ واردات خوراکی از آن کشور را در پایان نشست میان چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، اورسولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا و فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن، اعلام کند.

هیکاریکو اونو، سخنگوی وزارت خارجه ژاپن، به خبرنگاران گفت: «این نشانه بزرگی از همبستگی از سوی اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.»

کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای نوشت که از زمان اعمال محدودیت‌های کنترل کیفی بر محصولات ژاپنی در سال ۲۰۱۱،  کمیسیون هر دو سال یک‌بار مقررات را بررسی کرده است. این نهاد گفت که خطر‌ها به شکل چشمگیری کاهش یافته‌اند.

در جریان بررسی‌های قبلی، کمیسیون اروپا در سپتامبر ۲۰۲۱ محدودیت‌های مربوط به آزمایش و کنترل‌های قبل از صادرات بر قارچ‌های وحشی، برخی ماهی‌ها و گیاهان خوراکی را کاهش داد. 

فون درلاین گفت: «اکنون که محدودیت‌ها به‌طور کامل برطرف می‌شود، مهم است که دولت ژاپن احتمال آلودگی مواد خوراکی و محصولات به عناصر رادیواکتیو را در نظر بگیرد و کنترل‌ کیفی را ازجمله در مورد برخی ماهی‌ها و محصولات دریایی که از مناطق نزدیک محل ریختن پساب خنک‌کننده تاسیسات اتمی صید می‌شوند، ادامه دهد.»

زلزله و سونامی عظیم در ۱۱ مارس ۲۰۱۱، دستگاه‌های خنک‌کننده نیروگاه فوکوشیما را نابود کرد و باعث انفجار راکتورهای آن شد و مقادیر زیادی از تشعشعات هسته‌ای را آزاد کرد.

آب مورداستفاده برای خنک کردن هسته راکتور در هزار مخزن این نیروگاه انباشته شده است که اوایل سال ۲۰۲۴ به ظرفیت نهایی خود می‌رسد. مقام‌های ژاپنی می‌گویند آب ذخیره‌شده در مخازن باید تخلیه شود تا در صورت وقوع یک فاجعه دیگر، از نشت تصادفی جلوگیری شود.

بیشتر از جهان